Hideo Kojima ve Yoji Shinkawa İlerideki Projeleri Hakkında Konuştu

23.01.2020 11:58 Özgür Eroğlu

 
 
Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan oyunlarından olan Death Stranding'in yaratıcısı Hideo Kojima ve Metal Gear serisinin ana karakterini tasarlayan Yoji Shinkawa, ilerideki projeleri hakkında konuştu. Famitsu dergisine röportaj veren ikilinin röportajı oldukça uzun ancak öne çıkan bölümleri aşağıda bulabilirsiniz.  
 
Kojima ve Shinkawa'nın öncelikli isteği birlikte bir manga çıkartmak. İkili Death Stranding'in içerisinde oldukça fazla silah olduğunu ve bunlardan bazılarının mecha olduğunu söyledi. Bu yüzden daha fazla mecha tasarımı üretebilmek için Kojima, üzerinde çalışabilmesi için Shinkawa'ya bazı mecha tasarımları verecekmiş. Kojima ise, Shinkawa'nın bu tasarımları ile bir film üzerinde çalışmak istediğini söyledi. 
 
Bu tarz mecha tasarımlarını oyuna aktarmanın fazla iş gücü gerektirdiğini düşündükleri için bir anime yapmanın daha kolay olduğunu söylediler. Ayrıca Death Stranding'e insanların neden "garip" dediklerini anlamadıklarını, kendilerinin garip bulmadıklarını ve Death Stranding'e göre çok daha garip şeyler yapmak istediklerini söylediler.
 
Kojima, Kojima Productions'ın birden fazla büyük oyun üzerinde çalışmayı planladıklarını açıkladı. Büyük oyunların yanı sıra episodik olarak ve sadece dijital olarak yayınlanan küçük oyunlar da yapmak istediklerini ekledi. Bunu başarabileceğinden emin olmasa da büyük bir oyun üzerinde çalışmaya devam ederken, küçük oyunlar geliştirip yayınlayabileceğini umuyor.
 
Ayrıca Kojima, Star Wars'ta Poe karakterine hayat veren ve bu yılın sonlarında Dune filminde Leto rolünü oynayacak olan Oscar Isaac'in, Kojima Productions'ı ziyaret ettiğini ve oyunlara büyük saygı duyduğunu açıkladı.
 
Son olarak ise Kojima, Death Stranding'in en fazla övgü topladığı işi olduğunu söyledi. Sonuç olarak toparladığımızda, Kojima gerçekten çok fazla şey yapmak istiyor. Umarız kaliteli işlerle önümüzdeki süreçte de kendisini görebiliriz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Endüstrisi Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Geliştirici Dağıtıcısı: Yayıncı Tür: Action Çıkış Tarihi: 1 Ocak 1999
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 2 Saat önce Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 7 Saat önce The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 7 Saat önce Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 8 Saat önce Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler