Hideo Kojima'dan Mario ve Miyamoto'ya Övgü

28.09.2010 11:35 Alkan Adakaner


 
      Metal Gear Solid serisi ile oyun dünyasının en büyük yapımcıları arasında giren Hideo Kojima, Super Mario'ya ve en büyük oyun yapımcısı Shigeru Miyamoto'ya övgüler yağdırdı.
 
      The Legend of Zelda ve Mario' nun yaratıcısı için "Shigeru Miyamoto sadece oyunculuğun geleceğini değiştirmiş değil, aslında eğlence dünyasındaki bütün formların "değer" kavramını değiştirdi ve bu süreçte, kaderimi değiştirerek bugün oyun tasarımcısı olma yolumda bana öncülük etti" sözlerini söyleyen Kojima, Mario için de bakın neler söyledi.
 
     "Super Mario bizim oyun dünyamızda "Büyük Patlama"ya eşdeğerdir. Bu oyunun insanoğlunun en büyük icatlarından birisi olarak selamlanmayı gerçekten hak ettiğini düşünüyorum"
 
    Dünyanın oluşum süreci ve oyun dünyasının oluşum süreci. İkisinin de bir tetikleyicisi var. Kojima'nın Super Mario oyunlarını bu alanda önplana çıkarması hiç de şaşırtıcı değil.
 
    Shigeru Miyamoto sadece oyun tasarımı yapmakla kalmıyor, aynı zamanda Nintendo'nun konsolları için de büyük çaba sarf ediyor ve Nintendo bugün bu durumdaysa bunu kesinlikle Shigeru Miyamoto'ya borçlu. Tabi oyun dünyasının borçlu olduğu şeyleri de unutmamak gerek.
 
kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
New Super Mario Bros. Wii Platformlar: Wii Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Platform Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PGL Wallachia Sezon 1'de İlk Finalist Xtreme Gaming Oldu! 3 Saat önce MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 4 Saat önce Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 6 Saat önce Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 6 Saat önce Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler