Horizon: Zero Dawn'ın Yapım Maliyeti Açıklandı

01.03.2017 10:48 Gazali Çetinkaya

 
   PlayStation 4'e özel olarak sunulan Horizon: Zero Dawn'ın yapım maliyeti açıklandı.
 
   Hollanda ulusal gazetesi ile gerçekleştirilen bir röportaja göre de Horizon: Zero Dawn'ın yapımı en az 45 milyon euro / ~47 milyon dolar tuttu. Üretim aşaması öncesi dahil toplamda 6 yıl boyunca geliştirilen Horizon: Zero Dawn'da Guerrilla Games'ten 250 civarında kişi ve dış kaynak olarak da 100 Çinli çalıştı. Belirtilene göre üretim aşaması öncesindeki çalışan sayısı ise 20 civarındaydı.
 
   Karşılaştırma amaçlı The Witcher 3: Wild Hunt'ın yapım maliyeti + pazarlama 81 milyon dolar, Grand Theft Auto V'in ise yapım maliyeti + pazarlama 265 milyon dolar civarındaydı. 
 
   Killzone oyunları ile tanıdığımız Hollanda / Amsterdam merkezli geliştirici stüdyo Guerrilla Games'in açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Horizon: Zero Dawn, 28 Şubat 2017 tarihinde Kuzey Amerika'da çıkış yaptı ve oyun bugün de (1 Mart 2017) Avrupa bölgesinde çıkışını yapıyor. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Horizon Zero Dawn Platformlar: PC PS4 Geliştirici: Guerrilla Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Action Çıkış Tarihi: 28 Şubat 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 36 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 19 Dk önce Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 3 Saat önce EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 8 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 8 Saat önce Beşiktaş Esports'un EMEA Masters Spring 2024 Yarı Final Karşılaşması Bugün! 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler