Human Resource Machine Epic Games'te Ücretsiz

26.12.2023 23:58 Mehmet Tandoğan

 
 
Epic Games kış indirimleri bir yandan devam ederken diğer taraftan yıl sonuna kadar her gün ücretsiz bir oyunu kullanıcılara sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz 2-3 gün içerisinde gerçekten de güzel ve büyük çaplı oyunları bizlere sunan Epic Games'in bugünkü ücretsiz oyunu, bulmacalar çözebileceğiniz ve ofis macerasına atılabileceğiniz ve hatta burada programlamalara katılabileceğiniz Human Resource Machine oldu. Bu oyun Epic Games platformu üzerinde 19 Türk lirasına satılıyor ve oynanması gerçekten de bir yere kadar eğlenceli bir yapıyı bünyesinde barındırıyor.
 
- Epic Games sayfası
 
Oyunda bulmacaları çözmek için küçük bir ofise atılıyorsunuz. Bu ofis içerisinde çalışanları programlayabiliyor ve gerçek hayatta nasıl programlama yapıyorsak ve birbiri ardına bu programları bağlıyorsak aynı şekilde burada da bu durumu gerçekleştirebiliyorsunuz. İyi bir personel olabileceğiniz ve makineleri doğru düzgün çalıştırabildiğiniz yapımda gerçekten de ilgi çekici içeriklerin ve durumların bizlere sunulduğunu görebiliyoruz. 
 
Oyunda aynı zamanda bölüm bölüm kısımlar bulunuyor ve her bölümde yapmanız gereken farklı farklı durumlar söz konusu. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca gerçekten de dikkat çekici unsurlarla beraber karşılaşabilecek ve bunları aşmak için de bu bulmacaları çözmek için elinizden geleni yapmaya koyulacaksınız.
 
 
 

 
Oyun hakkında 
 
Kafayı çalıştırabileceğimiz ve sürekli olarak bir şeyler programlayabileceğimiz yapımda başarılı olmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyor ve aynı zamanda küçük ofis çalışanlarına programlayarak onları bir iş makinesi gibi çalıştırabiliyoruz. Burada yapabileceğimiz her hamle oldukça önem arz ediyor. Çünkü ufak detaylar burada büyük önem arz ederek her yaptığımız hamlenin aslında somut olarak sonucuna uğraşı karşımıza çıkarıyor. Eğer başarılı olursak burada ofis binası içerisinde terfi alabiliyor ve bu terfi elde etmek için de elbette burada iyi işler başarmamız gerekiyor.
 
Bir sonraki bölüme geçmek için içerisinde bulunduğumuz bölümün bulmacalarını çözmemiz gerekiyor ve ofis çalışanlarını bulunduğu ortama göre programlamamız lazım. Elbette bu programlama her bölüm içerisinde yapılacak farklı unsurlar arasında bulunuyor ve bulmacaları çözmek için de farklı programlamalar yaparak ofis çalışanlarını düzgün bir şekilde sistematik hale getirebiliyoruz.
 
Elbette programlama bilen kullanıcılar veya oyuncular bu oyuna kısa sürede adapte olabiliyor ve aynı zamanda burada usta olmaya çalışabiliyor. Bunun dışında programlama bilmeyen ve daha önce hiç bunlarla kafayı yormamış biriyseniz de burada zaten gerçek anlamda bir programlama veya kodlarla uğraşmıyor, sadece bilmeceleri yani bulmacaları çözerek buradaki yerinizi alabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyundan korkmanıza herhangi bir durum yok ve basit ve mantıksal denemelerle beraber bu bulmacaları aşmanız oldukça normal diyebiliriz.
 
 
 
Bu tarz oyunlar elbette her bir oyuncuya hitap etmiyor. Çünkü oyun içerisinde belli bir durağanlık söz konusu ve yapabilecekleriniz de sınırlı olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bulmacaların içerikleri çeşitlilik gösterdiği zamanda, elbette çözmemiz gereken içerikler ne kadar derinleşirse o kadar çok iyi bir şekilde oyunda yer alabiliyoruz. Oyunda yine bir düzlem üzerinde yer alıyor ve programlama yaptığımız süre boyunca da oyunda mantıksal, güzel ve herkesin anlayabileceği bir mekanik karşımıza çıkıyor. Bunun dışında oyunda zorluğun seviyesi gitgide artış gösteriyor ve bu zorluk seviyesiyle beraber de buradaki yerimize alabiliyoruz.
 
Herkesin anlayıp oynayabileceği ve kısa sürede usta olabileceği bu yapım içerisinde uzman olmak için bu bulmacaları çözmeye çalışıyorum ve zorlu görevlerde karşımıza çıkmayı bekliyorum. Bu zorlu görevleri aşmak elbette ilerleyen süreçte daha kolay bir hale gelebiliyor. Eğlenceli yönetim unsurlarını bünyesinde barındıran yapımda bu tarz bir içerik yer alıyor ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız gerçekten oynanması gereken ve yer vermeniz gereken bir proje diyebiliriz.
 
Oyun zaten Epic Games platformunda şu anda ücretsiz bir şekilde karşımıza çıkıyor. Ek olarak, oyun zaten ilk olarak bir öğretici ile beraber karşımıza çıkıyor ve burada sıfırlar ve birlerle beraber aramıza giriyoruz. Oyunun alıştırma evresinden sonra elbette yapabileceklerimiz kısa kısa bizlere aktarılıyor ve artık kolaydan zora doğru bir yapıyla beraber karşılaşabiliyoruz. Aynı zamanda, oyun içerisinde Türkçe dil desteği bulunuyor ve bu Türkçe dil desteği ile beraber oyuna tamamını anlayarak ilerleyebiliyorsunuz.
 
 

Ofis çalışanlarını burada dilediğiniz gibi kodlayabiliyorsunuz. Ofis çalışanları elbette kendi oturduğu duruma ve içerisinde bulunduğu hale göre programlıyor ve doğru şekilde hareket etmesini sağlıyorsunuz. Doğru şekilde kodladığınız ofis çalışanları adeta bir makine gibi iş yapıyor ve böylece siz de yönetim unsurlarını ve iplerini elinize alabiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca iyi bir personel olmaya çalışıyor, makinelerin üzerinize geldiğini görebiliyor ve burada iyi bir kodlama ile beraber de ofis çalışanlarını en iyi şekilde çalıştırabiliyorsunuz. Yaptığınız hataların elbette burada telafisi olabiliyor ve kodlamalarda değişiklik yaparak burada farklı hamleler gerçekleştirebiliyorsunuz. Küçük ofis çalışanlarını programlayabileceğiniz ve bu programlarla beraber ofis çalışanları ile etkileşime geçebileceğinizi yapım, üstten görünümlü bir kamera bakış açısını bizlere aktarıyor ve bu kamera bakış açısıyla beraber de dilediğiniz ofis odasına doğru ilerleyerek bölümlere geçiş yapabiliyorsunuz.

Programlama olayından biraz bahsedecek olursak, ofiste çalışan bir kişi olarak yer alıyor ve bu programlamalarla beraber neleri yapacağımız bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla ofis içerisinde bir şeyi farklı bir yere doğru taşımak için programlamayı gerçekleştirebilir ve bu programlamayı yazdıktan sonra da o kişi programlama sayesinde nesneyi başka bir yere doğru taşıyabilir. Dolayısıyla oyunda yapılabilecek her bir hamle bu programlamalar sayesinde gerçekleşiyor ve eğer programlamada elbette aksaklıklar olursa bu nesneye elimizi alamıyoruz ve herhangi bir hamle de yapamıyoruz. Dolayısıyla bu aksaklıkları gidermek için sürekli olarak deneme yanılma yöntemini de kullanabiliyor ve böylece en iyi şekilde programlama içerisinde yer alabiliyoruz.
 
Oyunun aslında temelinde bu durum yer alıyor ve ilgi çekici karakterlerini burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Aynı zamanda, bu karakterlerle beraber etkileşime geçebiliyor, ara sahnelerle beraber bizlere neler anlatmak istediklerini burada öğrenebiliyor ve diğer taraftan ilgi çekici animasyon tarzı ile beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunun renk paletleri ve sanal stili gerçekten de ilgi çekici olarak karşımıza çıkıyor ve burada yer aldığımız süre boyunca da güzel bir deneyim elde edebiliyoruz diyebiliriz.
 
 

Oyunda diğer taraftan, programlama yaparken ve görevleri yerine getirirken belli sayıda komut dizimi yapmamız gerekiyor. Yani 10 farklı komut istemi ile beraber bir görevi yapmak gibi bir işimiz varsa 11 komutla beraber bu görevi yerine getiremiyoruz ve bu sayıyı aslında geçmemeye çalışıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bölüm bölüm olarak ilerlediğimiz bu yapımda bu tarz görevler ve zorlu kısımlarda bulunuyor.
 
Zaten işin zorluğu buralarda karşımıza çıkıyor. Komut kısıtlamaları bu yapım içerisinde zorlu bir içerik olarak yer alıyor ve farklı zorlukları da beraberinde getiriyor diyebiliriz. Böylece daha az komut ile beraber oyunda görevleri yerine getirmeye çalışıyor ve bu komutlarda en iyi şekilde kafamızda kurarak ona göre şekillendirebiliyoruz. Bunu zaten kafanızda kurması, strateji ve planlaması tamamen size ait oluyor. Bunun dışında, her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Dolayısıyla farklı şekillerde de programlama yapabilir ve kolay taktiklerle beraber de burada dilediğimizi gerçekleştirebiliyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 1 Saat önce Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 2 Saat önce Mortal Kombat 2 Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu 2 Saat önce PUBG: BATTLEGROUNDS 'Erangel Classic' Haritasını Sunar 3 Saat önce Epic Games'in Bu Hafta Öne Çıkan Oyunları 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler