Hunt Showdown'da ReShade Kullanımı Engelleniyor: Haksız Rekabetin Önüne Geçiliyor

13.08.2023 12:10 Mehmet Tandoğan

 
 
Crytek tarafından oyunculara sunulan açık dünya hayatta kalma oyunu Hunt: Showdown için yeni bir güncelleme haksız rekabeti ortadan kaldırıyor. ReShade kullanımını yasaklayan bu güncelleme tüm oyuncuları eşit seviyeye getiriyor ve oyunun orijinal yapısı korunuyor.
 
Peki nedir bu ReShade?
 
 
 
ReShade genel olarak oyunlardaki ışıklandırmayı ve netliği ayarlamanıza yardımcı olan bir mod olarak karşımıza çıkıyor. Rekabetçi oyunlarda ReShade kullanımı haksız rekabeti beraberinde getiriyor. Çünkü program aracılığıyla istediğiniz şekilde ayarladığınız ışıklandırma ve çeşitli seçenekler sayesinde rakipleri daha önceden tespit edebiliyorsunuz. Hatta görünmeyen ve detaylı kısımlarda rakibi daha kolay ayırt edebiliyorsunuz. Örneğin rakip, karanlık bir ortamda veya bir çalının içerisindeyse ReShade sayesinde direkt olarak görebiliyorsunuz.
 
Bu kullanımın yasaklanması oyunculara daha adil bir oyun zemini hazırlanıyor. Crytek, sağladığı haksız avantajlar nedeniyle bu programı "açıklardan yararlanabileceğiniz bir mod" olarak sınıflandırıyor ve bu kapsamda yasaklama yoluna gidiyor. Bu doğrultuda ReShade etkinken Hunt: Showdown oyununu oynayamıyorsunuz. Dolayısıyla oyunu açmadan önce ReShade'i kaldırmanız gerekiyor.
 
Türkçe dil desteğine sahip Hunt: Showdown şu anda 109 TL'den (Steam) satışta. İndirim dönemlerinde ise 43 TL'ye kadar düşüyor. Oyunun ayrıca çeşitli ek paketleri yer alıyor.
 
Peki siz ReShade kullanımı için neler düşünüyorsunuz?
 
Güncelleme: Şu anda bu durumun tamamen önüne geçilmiş durumda.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Hunt: Showdown Platformlar: PC Geliştirici: Crytek Dağıtıcısı: Crytek Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 8 Saat önce Açık Dünya Aksiyon RPG GALIX: New Horizons PS5 ve PC için Duyuruldu 26 Nisan Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 26 Nisan Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 26 Nisan EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 26 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler