It Takes Two Satışları 16 Milyona Ulaştı

27.03.2024 13:08 Mehmet Tandoğan

 
 
Geliştirici Hazelight tarafından oyunculara sunulan ve co-op bir yapıyı bünyesinde barındıran It Takes Two için yeni satış sayıları açıklandı. Açıklanan bilgilere göre oyun şu anda 16 milyondan fazla satmış durumda. Platform ve bulmaca içerikleri ile beraber ön plana çıkan bu yapım, hala çok satmaya ve oynanmaya devam ediyor.
 
It Takes Two satışları artış gösteriyor 
 
 
 
It Takes Two ilk olarak 26 Mart 2021 tarihinde PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC için Steam ve Origin üzerinden piyasaya sürüldü. Tarihler 4 Kasım 2022'yi gösterdiğinde ise Switch konsoluna çıkışını gerçekleştirdi. It Takes Two'nun en son Şubat 2023'te 10 milyon adet sattığı bildirilmişti. Bu da bir yıldan biraz daha uzun bir süre içinde altı milyon adet daha sattığı anlamına geliyor.
 
Bir arkadaşınızla beraber oynayabileceğiniz bu oyun oldukça eğlenceli sistemleri ve mekanikleri ile bizlere sunuyor. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerlerken yeni mekaniklerle karşılaşıyor ve kendimizi farklı bir oyunda gibi hissedebiliyoruz. A
 
Aynı zamanda oyunun bir avantajı bulunuyor: "Friend's Pass" ile beraber bir arkadaşınızı ücretsiz bir şekilde yanınıza davet edebiliyorsunuz. Böylece eşli platform maceranızı paylaşabiliyorsunuz. Yani oyunu iki kişinin de alması gerekmiyor.
 
 
 

 
Ortak oyun üzerine inşa edilmiş yapısı ile beraber karşımıza çıkan bu yapım platform ve bulmaca unsurları ile beraber eğlenebileceğimiz ve aktif olarak farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz bir sistem sunuyor. Gerçekten de yanımıza alabileceğimiz arkadaşımızla beraber dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve bu ortamları keşfedebileceğimiz oyunda eğlencenin dibine vurmaya hazırlanıyoruz.
 
Oyunda bir arkadaşınızı yanınıza davet edebilir, bu arkadaşınız isterse yanınızda olabiliyor isterse de karşı tarafta yani çevrimiçi olarak yer alabilir. Dilediğiniz şekilde bu arkadaşınızla beraber oynayabilir ve eğlencenin doruklarına çıkabilirsiniz. Tamamen ortak hedefler doğrultusunda ilerlemeye başladığınızda ekip farklı karakterleri kontrol edebiliyor ve yapacağınız hamlelerle beraber bulmacaların ve platformların üstesinden gelmeye hazırlanıyor, ilgi çekici ortamları keşfetmeyi bekliyorsunuz. Bunun dışında oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm unsurları el birliği ile beraber ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz.
 
Ne yazık ki oyunu tek başınıza oynayamıyorsunuz. Ancak oyunun şöyle bir avantajı bulunuyor: Oyunda yer aldığınız süre boyunca Friends Pass özelliği ile beraber yanınıza davet ettiğiniz arkadaşınız tamamen ücretsiz bir şekilde oyunu oynamaya devam ediyor ve oyunu sadece tek bir kişinin satın alması yetiyor. Yani diğer taraftan iki kişinin oyuna sahip olması gerekmiyor. Dolayısıyla bu da oyunda yer alan güzel özelliklerden bir tanesi ve yanınıza davet edebileceğiniz arkadaşınızla beraber bu macerada siz de yerinize alabiliyorsunuz.
Dikkat çekici bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz ve her bölge içerisinde farklı unsurlarla ve bulmaca içerikleri ile karşılaşabileceğimiz yapımda elbette ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu ortamlara doğru geçiş yapabiliyor ve bu ortamlarda kendi yolumuzu bulmaya hazırlanıyoruz.
 
Oyunda çeşitli oynanış görevleri, oynanış dinamikleri, bulmacalar, platform unsurları, atlama zıplama sistemleri, karakterimizle beraber düşmanların üstesinden gelme ve daha fazlası yer alıyor. Çeşitli görevler boyunca elbette fantastik bir dünyada sıkışıp kalan bu iki karakteri kontrol etmeye çalışıyor ve bir yandan da bu ikilinin arasındaki ilişkiler oyun boyunca irdeleniyor diyebiliriz. Ortak oyun için tasarlanan bu yapımda yanınızdaki arkadaşınız ile beraber koordineli bir şekilde çalışmak oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Zaten oyun boyunca tüm bu dinamikleri öğrenmeye hazırlanıyor ve ilk etapta yukarıda bahsettiğimiz gibi kolay sistemler bizlere sunulurken ilerleyen süreçte daha farklı mekaniklerle beraber karşılaşabilir ve her bölge içerisinde aslında farklı oyundaymış gibi hissedebiliyorsunuz. Çünkü oyun gerçekten de güzel bir yapıya bünyesinde barındırıyor ve bu yapı ile beraber yer aldığınız süre boyunca neşeli, karışık ve davetkar bir oynanış dinamiklerini burada görebiliyoruz.
 
Fantastik dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca olanların elbette dikkat çekici olduğundan bahsedebiliyor ve her köşe başında bilinmez olayların bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Oyunda çeşitli görevlerin üstesinden gelmeye çalışıyor ve bir yandan da bu iki karakterin birbirleriyle didişmelerini burada görebiliyoruz. Dolayısıyla hem eğlenceli hem de dikkat çekici bir dünyada kendimizi bulabiliyoruz. Zaten oyunun geneline bakacak olursak oyuncular tarafından hayli beğenilmiş ve hala da oynanmaya devam eden oyunlar arasında bulunuyor.
Karmaşık görevlerle beraber yer aldığımız, aynı zamanda oyunun türüne bakacak olursak gerçekten de iyi işler başardığını aktardığımız yapımında her bölge içerisinde yapılacaklar oldukça farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Yani oyun içerisinde ilk etapta bir mekanikle karşılaştıktan sonra diğer tarafta bu mekaniğin tamamen dışına çıkılıyor ve yapabilecekleriniz burada tamamen farklılık gösterebiliyor.
 
Oyun içerisinde bu durum olduğundan dolayı oyuncular elbette sürekli olarak şaşkınlığını gizleyemiyor ve mini oyunların burada oldukça fazla olduğunu aktarabiliyoruz. Görevlerin üstesinden gelebileceğiniz ve büyü ile beraber oyuncak bebeğe dönüştüğümüz bu yapı, bize bazı oyunlardan göndermeleri de ihmal etmiyor. Her yeni seviyede eşsiz ve birbirine bağlı karakterlerin olduğu ve aynı zamanda yetenekler üzerinde ustalaşmaya çalıştığımız bu yapımda çok sayıda beklenmedik engel bulunuyor ve karışık oynarız şekillerini burada görebiliyoruz.
 
Örneğin, oyun içerisinde sincapların tüylü kuyruklarını pataklamaya çalışıyoruz, elde ettiğimiz iç çamaşırıyla uçmaya hazırlanıyoruz, hareketli bir gece kulübünde DJ'lik yapmaya hazırlanıyoruz ve böyle bir kar küresi içerisinde kızakta kaymaya hazırlanıyoruz. Dolayısıyla, oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi çeşitli oynanış mekanikleri ve görevleri bulunuyor ve her bölge içerisinde bu yapılacaklarınız oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Bununla beraber güzel bir deneyim elde etmeye hazırlanıyoruz ve bu deneyimi de kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz.
 
 

İki farklı karakter olarak yer aldığımız yapımında elbette bu dünya içerisinde sıkışıp kaldığımızı görebiliyor ve bu dünyadan ayrılmak ve aynı zamanda kendi yolumuzu bulmak temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda bir yandan arka planda hikayeyi anlatılırken, diğer yandan ise karakterler arasındaki didişmeleri burada görebiliyor ve aynı zamanda karakterlerimizin duygularını nasıl değiştiğini ve ortamına göre ayak uydurduğunu deneyimleyebiliyoruz.
 
Yani burada canlı bir ortamın olduğunu ve aynı zamanda karakterlerin bizim de duygu değişimine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Her yeni bölge içerisinde elbette kahkaha dolu maceralar bizi bekliyor ve aynı zamanda animasyonların ve grafiklerin de oldukça tatmin edici olduğunu aktarabiliyoruz. Durum böyle olunca, her bölge içerisinde köşede bilinmezliklerin bulunduğu ve bu bilinmezliklerin üstesinden gelmek için elimizden geldiğini yaptığımızı görebiliyoruz. Diğer taraftan, birbirine bağlı karakterlerle beraber kendi ustalarımız üzerinde ustalaşmaya çalışıyor ve çok sayıda bilinmedik engelle beraber burada yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
Oyunda gangster sincaplarla karşı karşıya geliyoruz ve onları alt etmek için farklı platform zorluklarıyla karşılaşmaya hazırlanıyoruz ve bunları aşmak için de farklı etkileşim sistemlerine giriyoruz. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi arka planda bir hikaye ile beraber bizlere aktarılan ilgi çekici ortamlar bulunuyor ve bu hikaye konusunda hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bize sunulduğunu aktaralım.
 
Oyunda iki farklı karakterin olduğundan bahsettik. Bu iki farklı karakterin biri Cody, diğeri ise May adıyla beraber karşımıza çıkıyor. Onları yerine geçerek istediğimiz karakteri kontrol edebilir ve karakter seçme ekranında elbette arkadaşınızla beraber hangi karakteri seçmek isterseniz ona yönelik seçiminizi kendiniz yapabiliyorsunuz. Anlatım boyunca hangi karakteri seçiyorsanız ona göre duygu değişimleriniz değişebilir ve siz de kendi hamlelerinizi bu karakterlere göre yapabiliyorsunuz.
 
Bazı noktalarda elbette karakterlerin becerileri boyunca yapabilecekleri sınırlı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bazı durumlarda bir karakter o mekaniği kullanması gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca koordineli ve planlı bir şekilde çalışmak durumunda kalacak ve zorlukları bu şekilde aşmak için elinizden geleni yapmaya koyulacaksınız. Bilmezliğin her köşede olduğu ve aynı zamanda çok sayıda beklenmedik olayla karşılaşabileceğiniz bu yapımda bir yandan kahkahalarla dolu ortamlarda buluşacak ve bu ortamlarda yerinize almaya hazırlanacaksınız.
 
 
 
Diğer yandan ise büyülü ortamlarda kendinizi bulmaya çalışacak, zorlu ortamları açmak için farklı yetenekler üzerinde usta olmaya çalışacak ve diğer taraftan didişmelerle dolu bir karakter ikilisini burada görmeye hazırlanacağız. Parçalanan ilişkileri kurtarmaya başladığımız veya tamamen parçalanmasına göz yumabildiğimiz bu yapımda eğlenceli deneyimle beraber esprili bir ortamın olduğundan bahsedebiliyoruz. Zaten oyun boyunca ilerlerken kendimizin oldukça küçük olduğunu ve diğer unsurları tamamen büyük olduğunu deneyimleyebiliyor ve bu ortamlarda büyüleyici unsurlarla karşılaşmaya hazırlanıyoruz.

Oyunun öne çıkan özelliklerine bakacak olursak, elbette uzaktan oynama sistemi ile bir arkadaşınızı yanınıza davet edebilir ve bu şekilde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Ücretsiz bir şekilde tamamen eğlence dolu bir ortama davet edebileceğiniz arkadaşınızla beraber iki kişi için tasarlanan bu oyunda heyecan verici bir deneyim yaşamaya hazırlanıyorsunuz. Aynı zamanda elbette bölünmüş ekranlı veya yan yana çevrilmiş ortak oyun olarak da bu oyunu deneyimleyebilir ve yanınıza gerçek hayatta fiziksel olarak bir arkadaşınızı alabilirsiniz. Böylece oyunu dilediğiniz yerden dilediğiniz şekilde oynayabilir ve deneyimleyebilirsiniz. Heyecan verici bir maceraya atılabileceğiniz ve her yıl içerisinde koordineli bir şekilde çalışabileceğiniz bu yapımda tek yolun birlikte çabalamak olduğundan ve sürekli değişen zorluklarla yüzleşebileceğiniz yapının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Dolayısıyla yapacağınız seçimlerle beraber eğlenceli ve karmaşık bir oyun sistemine doğru adım atabiliyor ve burada sürekli olarak değişen ortamlarda kendinizi bulmaya hazırlanıyorsunuz. Bunun dışında oyunda çıldıran elektrik süpürgelerinden tuhaf çiçeklere kadar oldukça farklı unsurların olduğunu aktarabiliyor ve elinizden geleni yaparak bu zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz.

Her bölge içerisinde aynı zamanda ustalaşmanız gereken yeni karakter yeteneklerinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Yukarıda zaten bahsettiğimiz üzere her bölge içerisinde yeni mekanikler açılıyor ve bu yeni mekanikler aslında karaktere gelen yeni beceriler olduğundan bahsetmemiz gerekiyor.
 
 
 
Dolayısıyla burada yeni yeteneklerle beraber interaktif bir hikayenin sınırlarını zorlamaya hazırlanıyor ve bu sınırları zorlarken yapacaklarımız gerçekten de oldukça önem arz ediyor. Karşılıklı geçinmenin ne kadar zor olduğunu anlayabildiğimiz evrensel bir ilişki hikayesi ile beraber yer alabildiğimiz, farklılıkların üstesinden gelmeye çalıştığımız ve tuhaf ve sevimli karakterlerle beraber karşılaştığımız bu yapımda aynı zamanda bizim dışımızda farklı karakterlerin olduğunu da söyleyebiliyor ve bu karakter kadrosuyla beraber tanışarak da ilgi çekici ortamlarda bu karakterlerin hikayelerine konu olabiliyoruz.
 
Güçlerimizi birleştirebileceğimiz ve birlikte maceraya çıkabileceğimiz bu yapımda genel hatlarıyla bu şekilde bize güzel bir deneyim sunmaya hedefliyor ve iki kişi için tasarlanan bu yapımda siz de yerinizi almak için elbette bir arkadaşınıza yanınıza davet edebilir veya bir arkadaşınızın yanınıza siz gidebilirsiniz.
 
Kısaca toparlayacak olursak, oyun içerisinde eğlenceli platform ve bulmaca unsurları bulunuyor. İki farklı karakter buradaki yerini alıyor. İki farklı karakterden birini elbette siz kontrol ediyor ve karakterin üzerinde hakim olmak tamamen sizin işiniz oluyor. Ancak her bölge içerisinde farklı mekanikleri ortaya çıktığını aktarabiliyoruz. Bu mekanikler üzerinde bir yandan ustalaşmaya çalışırken, diğer yandan ise yeni mekaniklerle beraber karşılaşabilir ve tam bir mekanik üzerinde ustalaşırken diğer bölgeye geçtiğiniz zaman bu mekaniği unutmaya hazır olun.
 
 
 
Yine mekaniğin karşınıza geldiğini aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda farklı yeteneklerin ve becerilerin olduğunu söyleyebilir ve her bölge içerisinde bu yeteneklerden faydalanmak durumunda kalıyorsunuz. Yanınıza davet edebileceğiniz bir arkadaşınızla beraber oynayabileceğiniz bu yapımda elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve bir yandan hayatta kalmaya çalışırken, diğer yandan ise fantastik bir dünya içerisinde tekrar eski halimize dönmeye hazırlanıyoruz.
 
Çünkü bir büyü ile beraber oyuncak bebeklere dönüştüğümüz bu yapımda tekrar insan olmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve renkli ortamlardan ilgi çekici kısımlara kadar oldukça farklı bölgelere doğru ilerlemeye hazırlanıyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
It Takes Two Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Hazelight Studios Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: Platform Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 19 Dk önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 1 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 1 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 2 Saat önce PS5 Özel Oyunu Stellar Blade Nasıl Olmuş? (Video) 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler