Japonya'da Konsol ve Oyun Satışları 11 Yıl Sonra İlk Defa Artış Gösterdi

11.01.2018 16:45 Tunahan Safdır


     Oyun dünyası günden güne büyümeye ve genişlemeye devam ediyor. Bu durum satışlarda da etkisini gösteriyor.

     2017'yi geride bırakmamızla birlikte yıllık istatistikler de gün yüzüne çıkmaya başladı. Yayınlanan son rapora göre Japon konsol ve oyun pazarı son 11 yıllık dönemde ilk defa artış gösterdi. 2016'da konsol satışları baz alındığında 1.05 milyar $'a ulaşılırken 2017'de bu rakam 1.81 milyar $'a yükseldi. Oyun satışlarında da geçtiğimiz yıl 1.63 milyar $'ı gören Japon oyun pazarı geçtiğimiz yılı 1.69 milyar $'la kapattı. Satışların ivmelenmesinde hem PlayStation 4'e olan ilginin devam etmesi hem de Nintendo Switch'in çıkış yapması önemli nedenler olarak ön plana çıkıyor.

     Japon oyun marketinde satış rakamlarının bir önceki yıla oranla arttığı son dönem bundan 11 yıl önce yani 2006'ydı. O yıl Nintendo DS Lite, Nintendo Wii ve PlayStation 3 oyun dünyasına giriş yapmış ve Japon pazarında da büyük ilgi görmüştü.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Switch Platformlar: Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 3 Mart 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Dragon’s Dogma 2 İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 10 Dk önce Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord Remake, 23 Mayıs'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 10 Dk önce Sony, Stellar Blade'de Yer Alan Irkçı Görselleri Kaldıracağını Açıkladı 12 Saat önce Deliver Us The Moon Switch Konsoluna Geliyor 24 Nisan PUBG: BATTLEGROUNDS Erangel Classic Haritasıyla 17 Mayıs’ta Nostalji Rüzgarları Estirecek! 24 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler