Kadın Sporcular, Zula Kadınlar Ligi ile Espor Tarihine Adlarını Yazdı!

30.07.2020 19:53 Hamit Can Sayılgan

 
     Sevilen yerli yapım oyun Zula’nın hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel kadın espor liginde ilklere imza atıldı. 7 hafta boyunca 6 profesyonel takımın mücadelesine sahne olan Zula Kadınlar Ligi’nin ilk şampiyonu, bir belediyenin kurduğu ilk espor kulübü olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Aski Espor oldu. Kadın oyuncuların Türkiye’nin ilk kadınlar ligine katılarak espor tarihine adlarını yazdırdığı Zula Kadınlar Ligi, gelecek sezon takım sayısı artarak devam edecek.
 
     Espora ve esporculara en çok yatırım yapan kurumlardan biri olan InGame Group tarafından “Zula Kadınlar Ligi” adıyla başlatılan Türkiye’nin ilk ve tek kadınlar espor ligi, 25-26 Temmuz’da yapılan final karşılaşmalarının ardından ilk şampiyonunu çıkardı.
 
     Kadınların espordaki varlığını güçlendirmek amacıyla 13 Haziran’da başlatılan lig, yoğun başvuru aldı.  Dünyada da az sayıda bulunan kadınlar espor ligleri arasında yerini alan Zula Kadınlar Ligi’nde 6 profesyonel takım 7 hafta boyunca kıyasıya mücadele ederken, espor tarihine de adlarını yazdılar.
 
Türkiye’nin ilk kadınlar liginin şampiyonu, ilk belediye espor takımı ABB Aski Espor oldu!
 
     ABB Aski Espor, fastpay WildCats, Gamers of Future, İstanbul Espor Kulübü, Mod-z ve Steel Tactics takımlarının katılımıyla gerçekleşen Lig, finallerle birlikte 7 hafta boyunca devam etti.
 
     Tüm karşılaşmaların çevrimiçi olarak yapıldığı ligde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın öncülüğünde Türkiye’nin ilk belediye espor takımı olarak kurulan ABB Aski Espor, şampiyonluk kupasını kaldıran taraf oldu. ABB Aski Espor, ayrıca lig boyunca hiçbir maçı kaybetmeyerek kırılması zor bir rekora da imza atmış oldu. 40 bin TL’lik ödül havuzuna sahip Zula Kadınlar Ligi’nde, Fastpay Wildcats takımı final karşılaşmasını kaybederek ikinci olurken, Gamers of Future ise  Zula Süper Lig 5. Sezon’da üç kulvarda şampiyon olan Mod-z’yi mağlup ederek üçüncü oldu.
 
Şiddete uğrayarak yaşamını yitiren kadınlar için “#Yeter!”…
 
     Lig ve play-off’lar olmak üzere iki aşamalı bir sistemle yapılan Zula Kadınlar Ligi’nde, Haziran ayı boyunca lig karşılaşmaları yapıldı. Lig aşamasını ilk 4 sırada tamamlayan takımlar, yoluna Temmuz ayında oynanan play-offlar üzerinden devam etti. Zula Kadınlar Ligi’nin tüm mücadeleleri, Zula Oyun Espor’un YouTube kanalından canlı yayınlandı. Lig finalinde ise anlamlı bir çalışmaya imza atıldı. Takımların karşılaşmalarının canlı yayınlandığı finallerde, yayın boyunca bir yandan da şiddete maruz kalarak yaşamını yitiren kadınların isimleri alt bantta “#Yeter” hashtag’i ile tek tek yayınlandı.
 
 
 
Ligin en değerli oyuncusu Kadınlar Turnuvası’nın da şampiyonu “Handeizm”…
 
     Zula Kadınlar Ligi’nin “en değerli oyuncusu”, aynı zamanda 2018-2019 Zula Kadınlar Turnuvası'nın şampiyonu Hande "Handeizm" Çarkçı oldu. “En değerli taarruz oyuncusu” olarak Ayşe "Waura" Aslan, “en değerli keskin nişancı” olarak Afranur "Vilya" Karakobak ve “en iyi çıkış yapan oyuncu” olarak Zeynep "Zeyn" Gökhan da, Ligin diğer “enleri” arasında yerini aldı.
 
     Kadın oyunculardan yoğun talep gören Zula Kadınlar Ligi, gelecek yıl daha fazla takımın ve profesyonel oyuncunun katılımıyla geliştirilerek devam edecek.
 
Basın Bülteni 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
ZULA Platformlar: PC Geliştirici: Madbyte Games Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: MMO-FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 2 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler