Ken Levine, Senaryoya Odaklanan Ama Defalarca Kez Oynanabilecek Bir Oyun Yapmak İstiyor

19.12.2015 14:30 Samet Konuksal


    BioShock serisiyle tanıdığımız Ken Levine'ın yeni projesiyle ilgili bilgileri son zamanlarda daha fazla görmeye başladık. Stüdyosu büyük oranda küçülse de, Irrational Games adıyla yeni bir proje üzerinde çalışan Ken Levine, yapmak istediği şeyle ilgili konuştu.
 
    Küçük çaplı bir açık dünyaya sahip olacağı belirtilen projeyle ilgili Ken Levine, yaptığı açıklamalarda şu cümlelere yer verdi: "Daha önceden yaptığımız BioShock ya da BioShock: Infinite gibi oyunların çizgisel ilerleyen doğasına karşı çıkacak bir şey yapmak istiyorum. Aslında asıl düşüncem, 'Bir oyuna ne gibi bir içerik koyarsan karşındaki oyuncu her defasında farklı bir his, farklı bir tepki sunar?' sorusuna cevap vermek. Yani kısacası oyuncunun aynı oyunu ilk oynadığında tamamen başka bir şey, ikinci kez oynadığında tamamen başka bir şey yapmasını istiyorum."
 
    BioShock: Infinite'in bitiminden sonra deneysel projelere başladıklarını söyleyen Ken Levine, daha önce yaptıkları tarzdan vazgeçtiklerini belirtti. Levine, "AAA kalitede senaryo sunumuna odaklanan oyunlar ortadan kaybolmaya başladı. Yani BioShock gibi oyunlardan söz ediyorum. Artık çok az bu tip oyun çıkıyor. Bunun arkasındaki neden, projeleri yapmak pahalıya patlıyor ve karşılığında oyuncular, 40, 50, 60 dolar vereceği oyunların sadece 10-12 saatten daha uzun sürmesini istiyorlar. Bu tip oyunlara böyle fiyatlar istemek pahalıya kaçıyor." sözlerine yer verdi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
BioShock: Infinite Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Irrational Games Dağıtıcısı: 2K Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 26 Mart 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Gelecek Haftanın Ücretsiz Epic Games Oyunu Sızdırıldı! 1 Saat önce Submerged: Hidden Depths Epic Games'te 5 TL! 1 Saat önce The Rogue Prince of Persia'dan Beklentileriniz Nelerdir? 2 Saat önce Strateji Simülasyon İçerikli Norland 16 Mayıs'ta Çıkacak 2 Saat önce Çok Oyunculu Baladins, PC için 15 Mayıs'ta Çıkıyor 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler