"Kickstarter'da Yapımcılar Sirk Hayvanları Gibi"

04.10.2012 15:00 Erkut Köse


   Kickstarter son dönemlerde oyun dünyasında önemli bir yere sahip olmuş durumda. Güzel bir fikre sahip olan oyun yapımcıları, maddi anlamda yaşadığı sorunları buradan topladıkları yardımlarla aşıyor ve yaratıcı oyunlar ortaya çıkarıyor.
 
    Bu yardımların miktarı arttıkça oyunculara bazı ekstra içerikler ve parti daveti gibi ilginç hediyeler veriliyor. Ancak görünüşe göre bu Rovio'nun Stockholm patronu Oskar Burman'ın pek de hoşuna gitmiş değil. Yüksek rakamlar ödendiğinde yapımcıların yaptıkları şeylerle sirk hayvanlarına dönüştüğünü belirten Burman, "Yeterince yüksek bir para verirseniz oyunu bizzat kendimiz, kırmızı bir yastık üzerinde, sadece sizin için getiriyoruz." diyerek bu sistemin kendince saçma bulduğu yönünü esprili bir yolla açıkladı.
 
      Belirtmek gerekir ki Rovio patronu her ne kadar bu düşünceye sahip olsa dahi oyuncular bu durumdan rahatsız görünmüyor. Hatta çok beğenilen oyunlara 10.000$'a varan büyük paralar yatırılıyor. Oyuncular yatırdıkları bu paralarla yapımcılarla tanışıyor, ismini oyunun içine yazdırıyor ve hatta oyundaki bir karaktere yüzünü aktarıyor. Dolayısıyla kim ne derse desin bu çılgınlık kısa sürede bitecek gibi durmuyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Angry Birds: Space Platformlar: Mobil PC Geliştirici: Rovio Dağıtıcısı: Chillingo Tür: Puzzle Çıkış Tarihi: 22 Mart 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 1 Saat önce Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 3 Saat önce Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 3 Saat önce Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 4 Saat önce BioShock Remastered İçin 5 GB'lık HD Doku Paketi Yayınlandı 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler