Kinect Uçuyor, Gerçekten

Kinect'in oyunlardan daha heyecan verici bir kullanım alanı
09.12.2010 01:31 Gökhan Yılmaz

 
     Microsoft'un Xbox 360 için geliştirdiği hareket algılayıcı kontrol sisteminin hack'lerenerek başka amaçlar için kullanıldığını daha önce görmüştük. Fakat Hybrid Systems Lab'ın STARMAC projesi daha önce gördüklerimizden çok daha başarılı bir sonuç ortaya koymuş.
 
     Hybrid Systems Lab, daha önce Quadrotor ismi ile geliştirilen ve kendi başına uçabilen, doğru şekilde kalkış ve iniş yapabilen bir araç geliştirmişti. Bu araç, Kinect sayesinde çok daha yetenekli bir hale getirilmiş. Kinect ile algılanan çevrenin verileri, Linux işletim sistemine sahip olan bu dört pervaneli araca gönderiliyor. Quadrotor (Kinect olan versiyonu: Pelican), bu verileri kullanarak yüksekliğini hesaplıyor, objelerin uzaklıklarını biliyor ve bu sayede etrafı algılayarak çarpmadan durabiliyor.
 
     Bu teknolojinin daha da gelişmesi ile neler olabileceğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Aşağıdaki resimde bulunan Manhack'leri hatırlayan var mı?
 






İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Kinect Platformlar: XBOX 360 PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Yeni Sezonla eFootball Championship’in 2027 Dünya Finali Elemeleri Daha Kapsamlı Bir Hale Geliyor 08 Ekim The Ascent Ultimate Edition, Nintendo Switch 2'de Ön Siparişe Açıldı 06 Ekim Last Epoch'un 5. Sezonu "Rage of the Frostborn" Başlıyor! 02 Ekim eFootball™ Kick-Off'un Yeni "Lig Modu" Şimdi Sizlerle! 29 Eylül Elyzio, İstanbul’da Geçen Psikolojik Macera Oyunu Pera Coda'yı Yayınlamak İçin PUBLSH ile El Sıkıştı 29 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler