Kingdom Come: Deliverance 2 Ertelendi: İşte Yeni Çıkış Tarihi

15.08.2024 16:20 Mehmet Tandoğan

 
 
Yılın beklenen oyunları arasında yer alan ortaçağ temalı açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Kingdom Come Deliverance II için üzücü bir haber ortaya çıktı. Ekip tarafından açıklanan detaylara göre oyun 2024 çıkış yılından 11 Şubat 2025 tarihine ertelendi.
 
Kingdom Come: Deliverance 2 hayranları üzgün
 
 
 
Yayıncılığını Deep Silver ve geliştiriciliğini Warhorse Studios’un üstlendiği Kingdom Come Deliverance II yeni tarihi ile beraber PlayStation 5, Xbox Series ve PC için piyasaya sürülecek. Oyunun PC sürümü ise Steam ve Epic Games Store üzerinden yayınlanacak. 15. yüzyıl Bohemya'sındaki iç savaşı konu alan yapım, Gamescom fuarında yerini alacak.
 
Gamescom 2024 fuarında yer alacak oyunun tanıtım programı şu şekilde:
 
20 Ağustos - Gamescom 2024: Açılış Gecesi oynanış tanıtım fragmanı
21 Ağustos - 20 dakikadan fazla oyun görüntüleri
21 Ağustos - Medya ve içerik oluşturuculardan uygulamalı izlenimler
21-25 Ağustos - Gamescom 2024'te oynanabilir demo
21-25 Ağustos - Gamescom 2024'ten Güncel Haberler
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Orta Çağ teması ile beraber ilerleyebileceğimiz ve istediğimizi gerçekleştirebileceğimiz yapım içerisinde açık dünya aksiyon rol yapma deneyimi bizleri bekliyor. İlk oyunun devam hikayesi ile karşı karşıya kalmaya hazırlandığımız yapımda Demircinin oğlu Henry adlı karakteri kontrol ediyor ve bu karakterin başından geçenleri konu alan yepyeni bir maceraya adım atmaya hazırlanıyoruz. Ancak yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunun şu anda çıkış tarihi ertelenmiş durumda ve bu senenin ardından 2025'in Şubat ayında oyunu bekliyoruz. Gerçekten de uzun bir erteleme süreci ile karşı karşıya kaldığımız yapım hem hayranları hem de bekleyenleri bir hayli üzüyor ve bu konuda elbette şu anda yapılabilecek herhangi bir şeyin olmadığını söyleyebiliyoruz.
 
Geliştirici ekip erteleme konusunda oyunu daha iyi hale getirmek ve aynı zamanda hataların üstesinden gelmek için bu vakti istediklerini belirtiyor. Dolayısıyla hem oyunculardan özür diliyor hem de sabır istiyor. 15. yüzyıl Avrupa'sında ve Orta Çağ temasıyla yer aldığımız yapımda açık dünyayı karış karış gezerken elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve etraftaki atmosferlerin ve manzaraların bir hayli gerçekçi ve dikkat çekici olduğunu görebiliyoruz. Bunun yanı sıra ilk oyunda bildiğiniz üzere hemen herkesin zorlandığı ve birçok oyuncunun dert yakındığı bir konu bulunuyor. Bu da savaş sistemi. İlk oyunda ortaya çıkan detaylarla beraber doğru zamanda doğru hamle yapmak bir hayli önem arz ediyor ve kılıcınızı savurarak düşmanların gafil avlanmasını sağlayabiliyorsunuz.
 
Ancak bu kılıç sallama animasyonları elbette ilk oyunda ilk hedefte oldukça zorluydu çünkü tüm düşmanlar bizlere karşı kolay bir şekilde gelebiliyor ve karakterimiz hemen yorulabiliyordu. Bunun yanı sıra kılıcımızı sallayamıyor, düşmanların bize ezip geçmesini izleyebiliyor ve genel olarak o yönde sürekli olarak açmak durumunda kalıyorduk. Durum böyle olunca oyuncular bu gerçekçilik takıntısı ile ön plana çıkan savaş sistemini pek beğenmedi. Ancak yine de oyunun ortalarına doğru ve kendinizi geliştirdiğiniz sürece düşmanları sersemletebiliyor, onların kalkanlarını kırabiliyor ve saldırılarını kesebiliyorsunuz. Fakat bu noktaya ulaşmak için gerçekten de uzunca vakitler geçirmeniz gerekiyor ve turnuvalardan galip ayrılmanız, aynı zamanda dikkat çekici ekipmanları bulmanız lazım. Şimdi bu detaylarla beraber kendi karakterinizi geliştirirken aynı zamanda ekipmanlarınızı da üst seviyeye ulaştırmaya çalışıyor ve bu da oyundaki güçlendirme sistemlerini bizlere sunan detaylar arasında yer alıyor.
 
 

Oyunda ne kadar çok kendinizi geliştirirseniz, o kadar hızlı bir şekilde düşmanlara karşı gelebilirsiniz. Ancak genel olarak düşmanların gerçekten zorlu bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle ilk etapta yani oyuna başladığınız ilk 5-6 saat içerisinde gerçekten herkesin sizi tokatladığını ve yerle bir ettiğini görebilirsiniz. Bu detaylarla beraber oyundaki gerçekçilik takıntısı ile oluşturulmuş aksiyon sistemi ikinci oyunda da devam edecek ve hatta artık devam oyunu içerisinde ateşli silahların da olduğundan bahsetmek mümkün. Bunun yanı sıra tatar yayı ve çok daha fazla silah ekipmanıyla beraber çeşitli silah kütüphanesinden dilediğimizi seçebilecek ve savaşlara bu şekilde katılabileceğiz. İlk oyunda bildiğiniz üzere daha çok ayak işleri yapıyor, devam oyununda ise soylularla beraber daha önceden tanıştığımız ve oyunun sonunda işbirliği yaptığımızdan dolayı artık soylu işleriyle beraber adım atmaya hazırlanır ve biz de yavaş yavaş yükselmeye bekliyoruz. Oldukça detaylı bir görev sistemi ve açık dünya sistemi bulunduğundan dolayı her ortam içerisinde farklı zorluklar, atmosferler, karakter etkileşimleri ve çok daha fazlası yer alıyor. Bu tarz detaylarla beraber dilediğiniz bölgeye doğru ilerleyebiliyor ve her bölge içerisinde bulmanız gereken çeşitli sırların olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Oldukça detaylı ve gerçekçi bir yapıyla karşı karşıya kaldığımız yapımda iç savaşla çalkalanan bir Bohemya bölgesinde bulunuyor ve buraları keşfederek elbette kendi hayatımızı kurtarmaya çalışırken aynı zamanda kale savaşlarına doğru adım atmaya hazırlanıyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken devam oyununda da aynı şekilde kale savaşları ve kale kuşatmaları devam edecek ve hatta artık burada daha fazla ön plana çıkarak, artık bir hizmetçi veya çapulcu parçası olarak değil de savaşçı ve komutan kişiliğimizle beraber ön plana çıkmaya hazırlanabileceğiz. Çünkü ilk oyunda kendimizi kanıtlayacak kıvama gelmiş durumdaydık. Şimdi ise bu devam oyununda dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabileceğiz. Bunun yanı sıra oyunda elbette etkileşimin oldukça fazla olduğunu söyleyebiliyoruz ve karakterler arası diyalogların da oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyoruz.

Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz ve bu ortamlar içerisinde kendi yolumuzu bulabileceğimiz yapımda elbette bir aşk ve intikam hikayesinin ne olduğundan bahsetmek mümkün. Bir yandan iç savaşla çalkalanan ortamda kendimizi bulurken, diğer yandan ise öldürülen anne babasının intikamını almaya çalışan bir demircinin olduğunu kontrol ediyor ve arka planda da aşk hikayesinin sarmalı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Acımasız ve sıradan bir hayat süren ana karakterimiz, yaşama amacını bulmak için elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, acımasız dünyada destansı bir yolculuğa çıkıyor ve mütevazi bir demircinin ocağından kralların topraklarına doğru geçiş yapabiliyor. İhanet ve keşif yolunda bir hikayenin ortasında bulabildiğimiz yakında aynı zamanda aşk sarmalı ile kendimizi oyuna kaptırabiliyor ve bu tarz detaylarla oyundaki gerçekçiliğin ne kadar üst seviyede olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyunda elbette karakterimizin temel becerileri ve hareketleri bulunuyor ve bu hareketleri kullanarak düşmanların saldırılarından kaçınabiliyor veya açık dünyayı keşfetmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca açık dünyayı istersek yaya yani koşarak, istersek de at üstünde keşfedebiliyor ve buraları keşfederken elbette neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz.
 
 
 
Bu bölgeleri keşfederken, buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için eğer karakterler ve halk bulunuyorsa onlarla etkileşime girebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve etrafı keşfedebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi aksiyon dahilinde kullanabileceğiniz çeşitli temel beceriler bulunuyor. Bu beceriler arasında sağa sola doğru kaçınma, geriye doğru çekilme, hızlı bir şekilde öne atılma, zıplama ve çok daha fazlası yer alıyor. Bu tarz detaylarla beraber danışmanlardan kaçınabiliyor ve gerçekçi hamleler ön plana çıktığından dolayı çoğu durumda zorlanabiliyoruz. Ancak durum ne olursa olsun, elbette her bir durumun içerisinden çıkmanın yollarını arayabiliyor ve bu durumlarla beraber kendi yolumuza bakabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi ilerlerken aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken etraftaki ipuçlarını toplamaya başlıyor ve bu kuşlarla beraber ekstra yan hikayelerle karşı karşıya kalabiliyoruz.

Oyunda sadece ana hikayeler değil, yani görevler de bulunuyor. Bu yan görevler içerisinde farklı karakterlerin işlerini görme, ortaya çıkan bir yangının suçlusunu bulma ve çok daha fazlası yer alıyor. Yan görevler de oldukça tatmin edici ve ilgi çekici olduğunu belirtmekte fayda var. Dolayısıyla bu yan görevleri yaparken elbette eğlenebiliyor, merak duygunuzu açığa çıkarabiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yeni içerikleri görebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunun elbette ek paketleri bulunuyor ve bu ek paket dahilinde daha önceden buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve oldukça üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici içeriklerle karşı karşıya kalıyor ve dilediğimizi gerçekleştirmek için oyunda neler yapabileceğimizi biz karar verebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyiminizi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Açık dünyayı keşfedebileceğimiz yemyeşil ormanlardan şehir sokaklarına kadar ilerleyebileceğimiz kalabalık mahallelerden çiftliklere doğru adım atabileceğimiz yapımda oldukça farklı bölgeler bulunuyor ve bu bölgeleri keşfederek oldukça ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Sıradan bir hayat sürerken kendini zorlu bir durum içerisinde bulan Demircinin oğlu Henry gerçekten de yapılacakları ile beraber intikam duygusu içerisinde bulunuyor ve ortadan kaldıracağı bir düşmanın olduğundan bahsedebiliyoruz. İkinci oyunda da aynı şekilde bu düşmanın karşımıza çıktığını ve intikam duygumuzun daha da alevlendiğini söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla o komutanı aramaya çalıştığımız ve ailemizi katleden o vahşi düşmanı bulmaya başladığımız yapım tam bir intikam mücadelesiyle harmanlanıyor ve bizim de içimizdeki o duyguyu ortaya çıkarmaya hazırlanıyor.
 
 
 
Oyunda bildiğimiz üzere zorlu bir sistem yer alıyor ve babasının intikamını almaya yemin etmiş bir karakteri kontrol ederken yaptıklarını onun gözünden yaşayabiliyor ve beş saati aşkın etkileyici sinematiklerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Arka planda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor ve burada yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda yapabileceklerimizi yapmak durumunda kalıyoruz.

Gerçek bir rol yapma deneyimi ile karşı karşıya kalabileceğimiz eylemlerimizle beraber gidişatı ve karakterimizin hayatına yön verebileceğimiz yapımda dünyanın ona nasıl tepki vereceğini şekillendirebiliyor ve yaptığımız her hamlenin doğrudan sonuçlarını burada görebiliyoruz. Etrafımızda yaşanan olaylarla ahlaki bir seçim yapmak durumunda kalırken, elbette en doğru seçimi burada yapmak tamamen bizim işimiz oluyor. Yaptığımız seçimlerle beraber dünyanın ve diğer kasaba halkının bizlere nasıl yaklaşabileceğini seçebiliyor, istediğimiz gibi bu seçenekleri değerlendirebiliyor ve yeteneklerimizi ve ekipmanlarımızı serbest bir şekilde özelleştirebiliyoruz.
 
Oyunda bölge bölge gezerken demircilik ve okçuluk alanında benzersiz aktivitelerle ve etkinliklerle karşı karşıya kalıyor ve buralardan da çeşitli ödüller kazanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bu tarz detaylarla ilgi çekici ortamlara geçiş yaptığımız yapımda sadece görevleri tamamlamakla kalmıyor, aynı zamanda eğlenebileceğimiz yan görevlerin, etkinliklerin ve hatta mini oyunların olduğundan bahsedebiliyoruz. Heyecan verici ortamlara geçiş yaptığımız yapım içerisinde dikkat çekici ortamları burada keşfedebiliyor ve görevlerin içeriklerinin ne kadar etkileyici bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlar gerçekten de uzunca vakitler geçirebileceğiniz aksiyon ve rol yapma deneyiminden hoşlananlara hitap ediyor. Zaten türü gereği hemen hemen her bir oyuncu bu oyuna yer verebilir ve dilediğini gerçekleştirebilir.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, Orta Çağ temasıyla harmanlanan devam oyunu içerisinde ilk oyunun ardından yaşanan olaylar konu alınıyor ve daha üst seviye bir sistemle karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden isteğinizi ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun şu anda 2025'in Şubat ayına ertelenmiş durumda. Dolayısıyla önümüzde bekleyebileceğimiz uzun bir sürecin olduğunu aktarabiliyoruz. Bu bekleme sürecinden sonra umuyoruz ki oyun bir kez daha ertelenmez.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Warhammer 40K: Space Marine 2'nin İki Milyon Sattığı Açıklandı 1 Saat önce Satisfactory Tam Sürüme Kavuştu 2 Saat önce Doomsday: Last Survivors ve Metal Slug 3 Yürüyen Ölüleri Alt Etmek İçin Bir Araya Geldi 3 Saat önce PCIFIC Esports Berlin Yolcusu! 10 Eylül ESL Pro Lig Sezon 20'de A ve B Grubu Karşılaşmaları Tamamlandı! 10 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler