Knockout City önümüzdeki ay oyunculara veda ediyor! Peki neden?

08.05.2023 11:18 Mehmet Tandoğan

 
 
Geliştirici Velan Studios tarafından oyunculara sunulan oynaması ücretsiz takım tabanlı spor oyunu Knockout City, 6 Haziran'da hizmetine son vererek oyunculara veda etmeye hazırlanıyor.
 
İlk olarak ücretli bir yapı ile beraber karşımıza çıkan takım tabanlı eğlence odaklı nişancı oyunu 6. sezondan itibaren ücretsiz bir yapıya büründü. Bu yapı ile beraber oyuncular ücretsiz bir şekilde oyuna dahil oldu ve birçok oyuncu da bu oyuna akın etti. Daha sonraki süreçte bu ücretsiz yapı sebebiyle önceden oyunu satın alan oyunculara çeşitli ödüller verildi ve bu aradaki fark kapatılmaya çalışıldı ancak ne yazık ki oyunun gidişatı ücretsiz geçiş ile beraber yaşadığı artışla kalmadı daha sonraki süreçte bu oyuncu sayısı azalmaya başladı.
 
Resmi sunucular kapanıyor 
 
 
 
Oyuncu sayısını yavaş yavaş azalması ile beraber ekip her sezonda daha fazla içeriği oyuna getirmeye başladı ve ancak bu da gidişata ne yazık ki engel olamadı. İlk olarak 2021 yılında çıkan bu yapım şu anda PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series, Switch ve Steam üzerinden PC için mevcut. Şimdilik bu platformlarda oynanabilen ancak ileriki safhalarda oyunculara veda edecek olan bu yapım hizmetine son vermeye hazırlanıyor. Hizmetine son vermesi ile beraber oyunun sunucuları tamamen kapanıyor ve oynanamaz hale geliyor. Dolayısıyla bu süreç boyunca oyunu oynayabilir ve ücretsiz bir şekilde deneyimleyebilirsiniz.
 
Eğlenceli bir yapı ile beraber karşımıza çıkan bu oyun içerisinde aslında yakar topun oyunlaştırılmış halini deneyimleyebiliyor ve bu sayede çeşitli aksiyon ve platformu unsurlarını da aşabiliyoruz. Oyun elbette ilk çıkışıyla beraber büyük beklentilerle karşımıza çıktı ve çeşitli platformlarda birçok reklamını gördük. Twitch üzerinden içerik üreticileri bu oyunun oynanmasına vesile oldu ve birçok oyuncu da bu yapılan reklamlarla beraber oyuna katılım gösterdi. İlk 5-6 sezon oyuncu sayısı gayet iyi bir şekilde ilerledi ancak daha sonraki süreçte bu durum tersine dönmeye başladı ve oyuncular oyunda genel olarak hep aynı şeyi yaptıklarından ve yetersiz içerik olduğundan bahsetti.
 
Ekip bu durum hakkında açıklama yaptı 
 
 
 
Hizmetine son verecek olan yapım haziranın ilk haftasında sunucularını tamamen kapatmaya hazırlanıyor ve ekip de bu konu hakkında bazı açıklamalarda bulunuyor. Velan Studios'un açıklamalarını sizlere aktaracak olursak: “Oyunun çıkışının üzerinden yaklaşık 2 yıldan fazla bir süre geçti ve bu süreçte oyunculara eğlenceli bir deneyim aktarmaya çalıştık. Ancak oyunun ne yazık ki 6 Haziran 2023 tarihinde hizmetine son vereceğini duyuruyoruz. Sizlere bu şekilde veda ettiğimiz için üzgünüz. Belirtilen tarihten itibaren oyunun sunucuları tamamen kapanacak ve oyunu artık oynanamaz duruma gelecek. Bu, bizler için son derece zor bir karardı ve attığımız bu adımdan dolayı da oldukça üzgünüz.”
 
Özel sunucular sayesinde oyunu oynamaya devam edebileceksiniz 
 
 
 
Çeşitli açıklamalarla beraber karşımıza çıkan ekip oyunun tamamen kapatılacağını ve 6 Haziran tarihinden itibaren oyunun oynanmayacağını belirtiyor. Dolayısıyla bu tarihten itibaren ne yazık ki oyuncular oyunu elde edemeyecek ve yer aldığı tüm platformlardan oyun kaldırılacak. Böylece oyunun hem sayfasına ulaşılamayacak hem de oyunun içeriğine erişilemeyecek.
 
Tüm bu erişilemez duruma rağmen geliştirici ekip sadece PC'de geçerli olmak üzere özel sunucuların olacağını belirtiyor. 6 Haziran'da hizmete veda edecek olan bu yapımı özel sunucular sayesinde oynamaya devam edebileceksiniz. Bu sunuculara erişim ücretsiz bir şekilde olacak ve bu ücretsiz yapı sayesinde de özel sunucularda oyunu deneyimleyebilecek ve oynayabileceksiniz. Ancak bundan sonraki süreçte oyuna herhangi bir geliştirme veya içerik eklenmeyecek. Bu durumda oyuncular için herhangi bir ilerleme sistemi de yer almayacak. Dolayısıyla bu özel sunucularda oyun ne kadar oynanır bilinmiyor.
 
Oyun bizlere neler sunuyor? 
 
 
 
Yakar top temalı bu yapım içerisinde ekip tabanlı bir yapı bulunuyor ve ekibimize farklı arkadaşlarımızı ve oyuncuları davet edebiliyoruz. Davet ettikten sonra kendimize ait bir takım kurabiliyor, oyun içerisinde farklı farklı arenalara atılabiliyor ve bu arenalarda kapışabiliyoruz. Yakar topu diğer oyuncuların üzerine atabiliyor, onları bu toplarla beraber vurabiliyor ve çeşitli puanlar kazanabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı arenalar bulunuyor ve bu arenalarda diğer takımlarla beraber kapışabiliyor ve oyundan galip çıkmaya çalışıyoruz. Knockout City içerisinde bulunan bu arenaların her birinin kendine ait atmosferi, yapısı ve platform zorlukları bulunuyor. Dolayısıyla yukarılara doğru atlayıp zıplayabiliyor sağa sola doğru kaçabiliyor ve çeşitli unsurlarla beraber oyun içerisinde bizlere doğru gelen toplardan kaçmaya çalışabiliyoruz.
 
Çok oyunculu maçlara geçiş yaparak oyun içerisinde çeşitli puanlar kazanabiliyor ve yeni ödüllerin de sahibi olabiliyoruz. Oyunda ister direkt olarak kendi takımınızı kurabiliyor istersek de farklı takıma doğrudan dahil olabiliyoruz. Yakar topla beraber üstünlük sağlayabileceğimiz bu yapım içerisinde rakip takımlarla karşılaşarak çok oyunculu mod içerisinde yer alabiliyor ve diğer rakipleri saf dışı bırakmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bir yandan rakip takımı ortadan kaldırmayı hedeflerken diğer yandan ise kendi takım arkadaşlarımızla beraber oyunda çeşitli planlar kurabiliyor ve rakip oyuncuları abluka altına alabiliyoruz. Oyunda farklı farklı yapabileceğimiz hareketler bulunuyor ve çeşitli hızlarda da yakar topumuzu fırlatabiliyoruz.
 
Çeşitli oyun modları ve farklı arenalar yer alıyor 
 
 

Oyun içerisinde elbette çok çeşitli içerik haritaları bizleri bekliyor ve çeşitli özelleştirmeler de bu yapım içerisinde mevcut. Oyunda farklı top türleri, farklı mekanlar, bölgeler, arenalar ve çeşitli oyun modları da yer alıyor. Bu içeriklerle beraber oyundan daha farklı deneyimler elde edebiliyor ve her top türü ile beraber farklı etkinliklere, görevlere ve daha fazlasına katılım gösterebiliyoruz. Tabii farklı top türlerinin kendine ait çeşitli avantajları ve dezavantajları bulunuyor ve bunların bazıları da tamamen özelleştirme şeklinde karşımıza çıkıyor.

Knockout City'de temel amacımız takımımızla beraber arenaya atılmak, bu arenada topu rakibe doğru atmak topu / doğrudan yakalamak ve toptan kaçmak. Tamamen rakipleri gafil avlama şeklinde karşımıza çıkan bu yapımda rakipleri arkadan veya ters bulunduğu anda vurarak onları alt edebiliyoruz. Oyun içerisinde gerçek hayatta oynadığımız şekilde üzerimize gelen yakar topu tutabiliyor ve bu yakar topu rakibin üzerine fırlatarak onu ters ayakta yakalamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla sayı yapmamız için yakar topun rakibe vurması ve rakibin bu topu tutmaması gerekiyor. Gerçek hayattaki yakar top kuralları aslında bu oyun içerisinde temel alınmış durumda ancak oyun Tabii ki daha fazla içeriği ve eğlenceyi bünyesinde barındırıyor.
 
Takımımızla iletişim çok önemli 
 
 

Oyun içerisinde elbette rakip oyuncuları alt etmek için kendi takımımızla beraber iletişim haline geçebiliyor ve bu iletişimle beraber çeşitli stratejiler ve planlar sağlayabiliyoruz. Rakipleri saf dışı bırakmak için kendi takım arkadaşlarımızla beraber konuşabiliyor, onlara pas atabiliyor ve bir anda rakibin oyuncusunu ters ayakta yakalayabiliyor ve onu alt edebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde çeşitli paslaşmalar yapabiliyor ve yakar topu doğrudan rakiplerin üzerine atabiliyoruz.

Knockout City içerisinde çeşitli özelleştirme seçenekleri de bulunuyor ve kendi karakterimizi yaratmak için oyun bizlere imkan sunuyor. Oyunda karakterinizi özelleştirebiliyor ve arkadaşlarımızla beraber dilediğimiz takımı kurabiliyoruz. Farklı farklı kostümleri üzerinize alabileceğimiz ve çeşitli elbiselerle beraber donanabileceğimiz bu yapım içerisinde istediğimiz özelleştirmelerle rakip oyuncuları alt edebiliyor ve çeşitli etkinliklere katılabiliyoruz. Etkinliklerle beraber yeni kostümlerin kilidini açabiliyor ve çeşitli özelleştirmelerin de sahibi olabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yeni içeriklerin kilidini açmak için görevleri yapmak ve etkinliklere katılmak oldukça önem arz ediyor.
 
Oyuncular çevrimiçi unsurları hızlı bir şekilde tüketiyor 
 
 

Oyun genel itibarıyla Steam üzerinde ve diğer platformlarda olumlu bir şekilde karşılanıyor ve oyuncular bu oyun ile eğlenceli dakikalar geçirdiğini ifade ediyor. Oyunun tabii ki bu şekilde hizmetine son verme durumu ile karşımıza çıkması oyuncuları üzen durumlardan bir tanesi. Ancak oyunlar içerisinde çok sayıda çevrimiçi unsur bulunduğundan dolayı ve direkt olarak çevrimiçi bir yapıyla karşımıza çıktığından dolayı bu oyunların yaşam süresi bazılarının ne yazık ki çok olmuyor. Dolayısıyla bu oyunlara sürekli olarak içerikler sağlamak ve oyundaki oyuncuları oyunda tutmak için büyük bir çaba sarf etmek gerekiyor. Genel itibarıyla son zamanlarda çevrimiçi tabanlı çok fazla oyun çıkış yapıyor ve bu oyunlara ne yazık ki oyuncuların büyük vakit harcamaları gerekiyor ve sürekli olarak bu oyunları oynamaları lazım. Durum bu olunca oyuncular çok fazla içerik tüketiyor ve bu içerikleri de hızlı bir şekilde bitiriyor.
 
İşte bu durumdan dolayı çevrimiçi oyunların yaşam süresi ne yazık ki çok fazla değil. Ancak tabii ki bu tarz oyunların da piyasada olması gerekiyor ve oyuncuların bir şekilde çevrimiçi oyunlarla beraber eğlenmesi ve rakip takımlarla beraber kapışması gerekiyor. Önümüzdeki süreçte de birçok çevrimiçi tabanlı oyunlar çıkacak ve bu oyunların ne yazık ki birçoğu bu şekilde hizmetini son verecek. Yine geldiğimiz noktada servis tabanlı oyunların da hizmetine son verileceği duyuruldu. 2023 yılı içerisinde büyük çaplı yapımlarında hizmetine son verdiğini görebiliyor ve aslında bu yılı kapanma yılı olarak değerlendirebiliriz.
 
 
 
Oyun diğer taraftan renkli grafikleriyle ve karakterleriyle karşımıza çıkıyor. Hem atmosferi hem de yapısı itibarıyla da dikkatimizi çekiyor. Renkli grafiklerin yanı sıra animasyonlar da oldukça zevkli bir şekilde karşımıza geliyor ve bu zevkli içeriği biz de oyundaki dinamiklerle beraber tüketebiliyoruz. Elbette oyunda farklı farklı atış şekilleri bulunuyor ve bu şekillerle beraber de oyundan farklı deneyimler elde edebiliyoruz.
 
6 Haziran'dan sonra artık içerik eklenmeyecek 

Knockout City karşımıza kolay oynanabilen ve hızlı alışılabilen bir yapıyı bizlere sunarak çıkıyor. Elbette 6 Haziran tarihinde hizmetine son verecek olan bu yapımı yukarıda da bahsettiğim gibi özel sunucularla beraber ücretsiz bir şekilde oynayabilecek ancak tabii ki burada çok bir yoğunluğun bekleneceğinden söz edemeyiz. Bu süreçte  sonra oyun resmi sunucularını tamamen kapatacak ve hizmetine son verecek. Dolayısıyla bu saatten sonra oyuna herhangi bir içerik güncellemesi, yeni sezon güncellemesi ve diğer yenilikler eklenmeyecek.
 
 

Genel olarak eğlenceli bir deneyimin bizlere aktarıldığı bu yapım içerisinde oyuncular arkadaşlarla beraber oyunu oynamanın daha zevkli olduğunu ve bu şekilde daha çok keyif aldığını belirtiyor. Genel olarak incelemelere baktığımız zaman da olumlu bir durum söz konusu. Ancak oyuncu sayısı ne yazık ki geliştirici ekibin ve yayıncı ekibin istediği durumda değil ve bu durumdan dolayı da oyun bizlere veda etmeye hazırlanıyor. 

Peki siz bu oyunu oynadınız mı ve oyundan gerçekten zevkli olduğunu düşünüyor musunuz? Eğer zevkli bir içeriği bizlere aktarıyorsa ve yeterli bir kapasiteye de sahipse sizce neden bu oyun hizmetine son veriyor?  Yorumlarınızı dilediğiniz gibi yapabilir ve fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Knockout City Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Electronic Arts Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: 22 Mayıs 2021
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler