Koca Canavarlar, Karınca Kadar Askerler: Outrise

10.01.2014 17:48 Talha Aynacı

 
      Asimetrik FPS stilini benimseyen bir diğer yapıma daha merhaba deyin. Henüz yapım aşamasının ilk günlerinde olan Outrise yapımcı ekibinin henüz resmi bir stüdyosu, stüdyo ismi bile yok ama hedefleri belli. Shadow of the Colossus'un görkemli bölüm sonu canavarlarını, Left 4 Dead anlayışını benimsemiş takım oyununa dayalı bir ilerleyişle karşı karşıya getirmek.
 
      Geliştirici takımda Ubisoft, Crytek ve de Adhesive Games (Hawken)  stüdyolarında görev almış deneyimli isimler yer alıyor. Yapımcı ekip oyunu "karınca sürüsünün avına saldırması gibi." diye tanımlıyor. Zira 15 oyuncu, bir grup oluşturarak türlü silahlar, hava ve kara araçlarını kullanarak devasa bir canavara/robota karşı durmak zorundalar. Evet, karşı durmaları gereken bölüm sonu canavarı da yine bir başka oyuncu tarafından kontrol ediliyor.
 
 
     Oyunun bu konsepti akıllara kısa süre önce Left 4 Dead yapımcısı Turtle Rock tarafından duyurulan Evolve'u getirsede, yapımcı ekip bundan hiç gocunmuyor ve sıkıntı etmiyor. Aksine ekip Titanfall ve Evolve gibi oyunların FPS türüne yeni ve taze bir deneyim getireceklerine canı gönülden inanırken, kendi oyunlarının da detaylarıyla ne kadar özgün bir yapıda olduğunu gösterebileceklerini idda ediyor.
 
 
 
     Örneğin Outrise her ne kadar FPS türü bir yapım olsa da oyunun kimi anlarında TP bakış açısına geçiş yapılacak. Bu bakış açısı özellikle insan askerlerin robotun bacaklarına tırmanırken kendini gösterecek. Yapımcılar burada FP bakış açısının görsel olarak etkileyici olabileceğini ancak etraftaki tehlikeleri görme açısından TP bakış açısının daha işlevsel olduğunu belirtiyor.
 
 
     Peki dev robotu kontrol ederken nasıl hissedeceğiz? Burada en önemli nokta, robotu kontrol eden oyuncunun çoklu açılardan oyunu takip edebilecek olması ve farklı açılarda farklı silahlarla kendini savunabilmesi. Mesela insan askerler bacağınıza tırmanmaya çalışırken o bölümdeki bakış açısına geçmeli, oradaki slahları ve hedefleme yöntemini kullanmalı, askerlerin bacağınızdan düşmesini sağladıktan sonra onları ezecek konuma gelebilirsiniz. Ancak merak etmeyin, yapımcılar kafa karıştıran kontrol yapısından mümkün olduğunca uzak durma hedefindeler.
 
     Dev robotlarla mücadele yanı sıra hikaye gereği normal insan grupları arasında da çatışmalar gerçekleşecek. Ancak şimdilik bu detaylara çok da değinilmiş değil. Bakalım Outrise kulağa heyecan verici gelen detaylarını oyun alanına ne kadar aktarabilecek?

Yeni Ekran Görüntüleri
İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Outrise Platformlar: PC Geliştirici: OutriseTeam Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Stellar Blade'in Güncel Satış Sayısı Açıklandı 1 Saat önce Atari Oyunlarını Severler İçin Yeni Koleksiyon Paketi Duyuruldu 2 Saat önce Okul Yönetimi Simülasyon Oyunu Let's School Konsollar için 16 Temmuz'da Çıkıyor 3 Saat önce Bulmaca Platform Oyunu DROS, 12 Temmuz'da Switch için Piyasaya Çıkıyor 3 Saat önce Minds Beneath Us 31 Temmuz'da PC için Çıkış Yapıyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler