Kojima: Sınırları Zorlamazsak Oyunlar Hiçbir Zaman Kültür Olarak Kabul Edilmeyecek

Metal Gear Solid V'te çocuk askerler bulunuyor.
05.03.2014 22:54 Alper Çiftçi


      Metal Gear serisini yakından takip edenler serinin diğer oyunlarının sınırları zorlamasına alışıktırlar. Kojima, Ground Zeroes'da da bazı sınırları zorlayıp tartışmalara yol açmıştı. Bunun neticesinde Ground Zeroes, Amerika ve Kanada'da video oyunlarını yaş sınırlandırması çevresinde kategorileyen ESRB'nin nadiren verdiği cinsel şiddet kategorisine sokulmuştu.
 
      Hideo Kojima bu konu üzerine bir açıklama yaptı. Kojima, "Hassas konular üzerine konuşacak olursak, eğer oyunlarda bu sınırları aşmazsak oyunlar sadece oyun olarak kalır. Eğer bu sınırları aşmayı denemez ya da aşamazsak, filmlerin ve romanların elde ettiği başarıya ulaşamayız. Ben bu tür hassas olduğu düşünülen konulardan uzak durmayı istemiyorum. Fakat eğer bu sınırları aşamazsak oyunlar oyun olarak kalır asla bir kültür olarak kabul edilmez." sözlerini söyledi.
 
     Breaking Bad'in bazı konular hakkında mesaj vermek için sınırları zorladığını söyleyen Kojima, "Metal Gear Solid V'in en önemli özelliklerinden birisi intikam alma konusu. İleride oyundaki şiddet hakkında pek çok kez eleştirileceğimi biliyorum ama bazı şeyleri tam olarak resmetmek istedim." açıklamasını yaptı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Kojima Productions Dağıtıcısı: Konami Tür: Action Çıkış Tarihi: 1 Eylül 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
8 Aylık Çalışmanın Ardından Dark Souls Re-Remastered Modu Çıktı 1 Saat önce Intel Extreme Masters Dallas 2024 Başlıyor! 2 Saat önce İptal Edilen The Divison Hearland'dan Oynanış Görüntüleri Sızdırıldı 2 Saat önce VCT 2024 Masters Şanghay'da 2. Round Tamamlandı! 3 Saat önce Skull and Bones Kısa Süreliğine Oynaması Ücretsiz Olacak 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler