Kojima, Snake için Carpenter'dan İzin İstemiş

24.06.2010 11:21 Alkan Adakaner


 
      Hideo Kojima Metal Gear serisini yaratırken bir çok film ve kitaptan etkilendi, ama oyunun dünyası için en çok Escape From New York (New York'tan Kaçış) filminden etkilenildi, çünkü Solid Snake karakteri aslında bu filmden geliyor.
 
     1981 yılında John Carpenter tarafından yazılıp yönetilen Escape From New York'un ana karakteri Snake Plissken'ten çok etkilenen Hideo Kojima, Solid Snake'i de bu karakterden etkilenerek yaratır; hatta bunun için John Carpenter'a bir mektup yazarak izin istemiş.
 
      Tabi John Carpenter da bunu olumsuz karşılamadığını söylüyor.  Belki de o zamanlar serinin bu kadar ünlü olabileceğini de tahmin etmemiştir.
 
      Eğer Metal Gear Solid serisinin hayranıysanız teknolojisi eski olsa da Solid Snake'in yaratılmasında etkisi olmuş bu filmi izlemenizde yarar var.

kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Metal Gear Rising: Revengeance Platformlar: XBOX 360 PS3 PC Geliştirici: Platinium Games Dağıtıcısı: Konami Tür: Action Çıkış Tarihi: 9 Ocak 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te İlk Finalist Gen.G Esports Oldu! 9 Saat önce Ghost of Tsushima PC İçin Çıktı: İlk Yorumlar Olumlu 16 Mayıs Assassin’s Creed Shadows Türkiye Fiyatı Cep Yakıyor 16 Mayıs EA Sports College Football 25 Çıkış Tarihi Açıklandı 16 Mayıs Epic Games'in Gizemli Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı! 16 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler