Kotaku: Blizzard Diablo 4 ve Overwatch 2'ye Odaklanmak için StarCraft FPS Oyununu İptal Etti

07.06.2019 01:33 Gazali Çetinkaya

 
Kotaku'nun üç güvenilir kaynaktan edindiği bilgilere göre, Blizzard son iki yıldır geliştirilen StarCraft birinci şahıs nişancı oyununu iptal etti. İptal edilmesindeki ana sebep şirketin Diablo ve Overwatch markalarına daha fazla kaynak ayırmak istemesi.
 
Kaynaklardan biri, Ares kod adı ile geliştirilen oyunu "StarCraft evreninde geçen Battlefield gibi" tanımladı ve oyuncuların insan ırkı Terran olarak, uzaylı Zerg'lere karşı savaşmasının planlandığını belirtti. Hatta oynanabilir Zerg ile denemeler de yapılmış. Oyunun oluşumunu geçen yıl gören bir kişi geliştirme sürecinin yavaş ilerlediğini söyledi ve ikinci kişi Blizzard'ın oyunu geçen hafta iptal etmesinin stüdyo içinde büyük bir şok etkisi yarattığını belirtirken üçüncü kişi de oyunun oldukça iyi göründüğünü belirtti.
 
StarCraft birinci şahıs nişancı oyunu ve duyurulmamış bir mobil projenin iptal edilmesi sonucunda kimsenin işine son verilmemiş ve şirket bu projelerdeki kişilerin büyük bir çoğunluğunu şu anda geliştirildiği iddia edilen Diablo 4 ve Overwatch 2 ekiplerine dahil etmeyi planlıyor. 
 
Kotaku, Kasım 2018'de Blizzard'ın planlarına yakın iki kişinden öğrenmiş olduğu bilgiler sonucu yaptığı haberde, Diablo 4 duyurusunun BlizzCon 2018'de yapılmasının planlandığını fakat son anda vazgeçildiğini rapor etmişti. Overwatch 2 hakkında daha önce pek bir şey duymamıştık fakat görünüşe göre geliyor. Kotaku Overwatch 2 ile ilgili sadece geniş PVE unsurlarına sahip olacağını duymuş. Birkaç Blizzard çalışanı PVE modunun Left 4 Dead'e benzer olacağını söylemiş. Kotaku ayrıca eğer planlar değişmezse Diablo 4 ve Overwatch 2'nin bu yılki BlizzCon'da tanıtılacağını da duymuş.
 
Bu Blizzard'ın iptal ettiği ilk StarCraft nişancı oyunu değil. Daha önce de 2002'de duyurulan StarCraft: Ghost adlı üçüncü şahıs nişancı gizlilik oyunu 2006'da iptal edilmişti. 

İlgili İçerik Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 18 Nisan Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 18 Nisan F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 18 Nisan Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler