Krafton, Tango Gameworks Ekibini Hi-Fi Rush Markasıyla Satın Aldı

12.08.2024 12:07 Mehmet Tandoğan

 
 
PUBG geliştirici olarak karşımıza çıkan KRAFTON, yeni bir hamle ile Japon geliştirme stüdyosu Tango Gameworks'ü ve Hi-Fi RUSH markasını Microsoft Gaming'den satın aldığını duyurdu. Bu hamle KRAFTON'un Japon video oyunu pazarındaki ilk büyük yatırımı oldu.
 
Krafton, Japon oyun pazarına yatırımlarını sürdürüyor
 
 
 
Tango Gameworks bildiğiniz üzere 2010 yılında kuruldu ve 2021 yılında ZeniMax Media'nın Microsoft Gaming tarafından satın alınmasıyla Microsoft Gaming'in bir parçası haline geldi. Mayıs ayında ise ZeniMax Media talihsiz bir şekilde Tango Gameworks'ün kapatıldığını duyurdu.
 
Bu satın alımın bir parçası olarak KRAFTON, Tango Gameworks'te sürekliliği korumak için büyük çaba göstereceklerini ve aynı zamanda Microsoft Gaming ile işbirliği yapacaklarını aktardı. Bunun yanı sıra büyük beğeni toplayan Hi-Fi RUSH markası üzerinde de yeni çalışmaların olacağı vurgulandı.
 
Tango Gameworks'ün çalışmaları arasında bildiğiniz üzere Hi-Fi RUSH, The Evil Within, The Evil Within 2 ve Ghostwire: Tokyo gibi yapımlar yer alıyor. Bu oyunlar herhangi bir şekilde etkilenmiyor ve erişilebilir olmaya devam edeceği açıklanıyor.
 
Oyun bizlere nasıl bir deneyim sunuyor?
 
Ritim odaklı aksiyon-macera deneyimini bizlere sunan bu yapım, oyuncular tarafından seviliyor ve gerçekten de dikkat çekici içerikleri bizlere aktarıyor. Hayali bir rock yıldızı olmak isteyen bir ana karakteri kontrol etmeye çalıştığımız yapımda, oldukça ilgi çekici ortamlara doğru adım atmaya hazırlanıyor ve dünyanın müzikle beraber nasıl senkronize olduğunu doğrudan oyunda deneyimleyebiliyoruz. Chai adlı ana karakteri kontrol ettiğimiz yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor, ilgi çekici karakterlerle karşı karşıya kalabilir ve dikkat çekici müzik içerikleriyle kendimize oyuna kaptırabiliyoruz.
 
Gümbür gümbür arkadan çalan müziklerle beraber aksiyona dahil olabileceğimiz yapımda ritim odaklı bir hissiyatı da oradan gözlemleyebiliyor ve oldukça eğlenceli dövüş ve aksiyon sistemiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Mega şirkete karşı oldukça dikkatli olmamız gereken arka plan hikayesi ile beraber yapım içerisinde aynı zamanda karakter tasarımının, sanat tarzının, grafik ve animasyon stilinin oldukça akıcı ve dikkat çekici olduğunu vurgulamakta fayda var. Çıkışıyla beraber oldukça ses getiren ve oyuncular tarafından sevilen bu yapım, Steam platformunda çok olumlu etiketine sahip ve hem eleştirmenler hem de genel olarak oyuncular tarafından sevildiğini aktarmakta fayda var. Tatmin edici bir ritim odaklı dövüş sistemi ile beraber ilerleyebileceğimiz yapımda metal yakalı şirket çalışanlarından oluşan robotlara karşı büyük bir mücadeleye adım atmaya hazırlanıyor ve teknoloji şirketini alt etmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi dövüşleri, üzerinde hangi komboları gerçekleştirmek istiyorsak ona göre kendi aksiyon stilimizi oyuna dahil edebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir aksiyon stili ile ön plana çıkabiliyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca yapacağımız temel hareketlerle beraber düşmanlara karşı gelebiliyor, düşmanlara yapacağımız hamlelerle hareketlerimize en iyi şekilde zamanlamaya çalışıyor, özel yetenekler ve farklı kombinasyonlarla ön plana çıkmaya çalıştığımız yapımda havalı bir şekilde bölgeleri geçiş yapabiliyor ve yüksek derecede skorlar elde etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde elbette ritim odaklı bir sistemle beraber aksiyon sisteminin bizlere sunulduğundan dolayı oyunda skor sistemi yer alıyor ve en yüksek skora ulaşmak temel hedefiniz olarak karşınıza çıkıyor diyebiliriz.
 
 

Sürekli olarak farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz ve bu bölgelerde yer alabileceğimiz yapımda yapacağımız hamlelerle zamanlamamıza en iyi şekilde ayarlamamız gerekiyor ve göz alıcı ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Her bölgede farklı düşmanların, farklı müzik parçalarını ve en yeni içeriklerin bizlere sunulduğunu aktarabileceğimiz yapımda daha da ileriye giderek elbette ritme dokunabiliyor ve burada yapacağımız hamlelerle beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz. Hava atabileceğimiz çeşitli saldırılar gerçekleştirebileceğimiz oldukça ilgi çekici sistemlerle karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda bir yandan etkileşimli bir dünya ile karşı karşıya kalırken diğer yandan ise dikkat çekici sinematik ara sahneleri ve arka plan hikayesinin de olduğundan bahsetmekte fayda var. Elbette bu tarz oyunlarda arka plan hikayesi ne kadar çok dikkat çeker, burası tartışılır. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca elbette ön plana çıkan aksiyon ve ritim odaklı sistemlerle beraber siz de yerinize alabilir ve hareketli bir dünyada özgürlüğünüz için savaşıp, her şeyin ritimlerle senkronize olduğu bir dünyada yer aldığınız yapım içerisinde sadece aksiyon ve dövüş sistemleri bulunmuyor, aynı zamanda platform ve bulmaca içerikleriyle de karşı karşıya kalabiliyorsunuz.
 
Yani bir bölgeye atıldığınız zaman etrafı keşfetmek, etrafta neler olup bittiğini öğrenmek ve bunun yanı sıra platform unsurlarını ve bulmaca unsurlarını açığa çıkarmak tamamen sizin işiniz oluyor. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere dikkat çekici içeriklerle karşı karşıya kalmak ve keşif unsurlarının bizlere sorulması gerçekten de önem arz ediyor. Çünkü yapacağımız hamlelerle gidişatımızı yön vermeye çalıştığımız yapımda dikkat çekici içeriklerle karşı karşıya kalarak oyunda daha fazla vakit geçirmeyi hazırlanıyor ve burada güzel vakit geçirmeye başlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken her şeyin ritimle beraber uyumlu olduğunu ve ritim destekli dövüşlerde robotları ortadan kaldırmaya çalıştığımızı aktarabiliyoruz. Sürekli olarak yapacağımız dövüşlerle kendimizi hem irili ufaklı düşmanlarla hem de patron savaşları ile savaşırken bulabiliyoruz.

Her şeyin ritimlerle beraber bizlere sunulduğu yapımda üretimden pazarlamaya, finanstan diğer departmanlara kadar oldukça farklı şirket bölgelerine ve şirket çalışanlarına doğru adım atmaya hazırlanabiliyor ve her renkten takım arkadaşlarımızdan oluşan bu ekibin liderliğini yapmak durumunda kalıyoruz. Ayak takımı ve isyankar bir sistemle karşı karşıya kaldığımız yapım içerisinde ekibin liderliğini üstlenerek dövüşü kalpsiz şirket çalışanları ile paylaşabilir ve onları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Kendi müziklerimiz eşliğinde ilerlemeye çalıştığımız abartılı dövüşlerde kozlarımızı paylaştığımız yapımda yapacağımız hamlelerle farklı komboları ortaya çıkarabiliyor ve bu komboları tasarlayarak oyun içerisinde ritmi kendimize göre ayarlayabiliyoruz.
 
 
 
Sürekli olarak ritimlerle beraber ilerlemeye başladığımız yapımda orijinal müziklerin yanı sıra dikkat çekici içeriklerin de olduğundan bahsedebiliyoruz. Yeteneklerimizi canlı yayında göstermek ve izleyicilere sunmak için aynı zamanda özel olarak hazırlanmış orijinal şarkıların yerini değiştiren bir yayıncı dostu ses modunun da olduğunu söylemekte fayda var. Dolayısıyla eğer bir yayıncıysanız, bu ses modu sistemini aktif hale getirebiliyor ve herhangi bir telif unsuruna takılmadan bu müziklerle beraber oyunu oynayabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu da geliştirici ekip tarafından yayıncılara sunulan güzel bir destek diyebiliriz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere telifli birçok müziğin yer aldığını aktarabiliyor ve bu müzikler ne yazık ki yayıncıların başını ağrıtabiliyor. Durum böyle olunca bazı geliştiriciler bu duruma ayak uydurabiliyor, bazı geliştiriciler ise herhangi bir şekilde buna özen göstermiyor. Ancak ekip burada gerçekten güzel bir iş başarmış durumda ve yayıncı dostları da düşünmüş halde. Dolayısıyla bu da takdir edilesi bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor ve bu tarz gelişmelerle beraber oyuncular ve yayıncılar istedikleri gibi oyunu oynayabiliyor ve birbirleriyle paylaşabiliyor.

Genel olarak toparlayacak olursak, ritim odaklı aksiyon-macera deneyimi sunan bu yapım, hayali bir rock yıldızı olmak isteyen ana karakter Chai'yi kontrol ettiğimiz ve müziğin dünyayla nasıl senkronize olduğunu deneyimlediğimiz bir oyun. Oyuncular tarafından oldukça sevilen ve dikkat çekici içeriklerle dolu olan bu yapım, sizi ilgi çekici ortamlara doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Chai adlı karakterimizle farklı bölgelere ilerleyip keşif yaparken, ilgi çekici karakterlerle karşılaşabilir ve gümbür gümbür arkadan çalan müziklerle aksiyona dahil olabilirsiniz. Oyunda ritim odaklı bir his yaratan dövüş ve aksiyon sistemiyle karşılaşıyorsunuz. Mega bir şirkete karşı dikkatli olmanız gereken bu oyunda, karakter tasarımı, sanat tarzı, grafikler ve animasyonlar oldukça akıcı ve dikkat çekici.
 
 
 
Çıkışıyla büyük ses getiren ve Steam'de "çok olumlu" etiketine sahip olan oyun, hem eleştirmenler hem de oyuncular tarafından beğenildi. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de oynanması ve bir şans verilmesi gereken projeler arasında yer alıyor. Dolayısıyla kendinizi ritimlere kaptırmak istiyorsanız, şu anda tam sırası diyebiliriz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PCIFIC Esports Berlin Yolcusu! 10 Eylül ESL Pro Lig Sezon 20'de A ve B Grubu Karşılaşmaları Tamamlandı! 10 Eylül PlayStation 5 Pro Duyuruldu: İşte Fiyatı ve Özellikleri 10 Eylül Kızılderililerden İlham Alan As the Leaves Fall Duyuruldu 10 Eylül Hikaye Odaklı Fotoğrafçılık Oyunu FOMOGRAPHY Duyuruldu 10 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler