League of Legends'ın Yeni Şampiyonu Yone

24.07.2020 19:22 Gazali Çetinkaya

 
 
Riot Games, popüler MOBA oyunu League of Legends'ın yeni şampiyonu Yone'yi tanıttı.
Karakterin yetenekleri: 
 

Yone, gerçek anlamda ruhunu bedeninden ayırarak, fani bedenini arkada bırakıp kısa bir süreliğine ruhlar âleminde hareket edebiliyor. Bu, oyunda karşımıza E yeteneği “Özgür Ruh” olarak çıkıyor. Bu yetenek, Yone'nin rakiplerine saldırarak biriktirilen hasar miktarıyla işaretlemesini ve bedenine döndükten sonra onlara bu miktarı gerçek hasar olarak vurmasını sağlıyor. Fakat Yone; Zed ve LeBlanc gibi istediği zaman bedenine geri dönemiyor. Süre dolduktan sonra geri dönüyor.
 
Yone ilk başta bir biçici olacak şekilde tasarlanıyordu. İki kılıcı olmasının da bunda payı var. İnsan yapımı kılıcı fiziksel hasar veriyor, azakana kılıcıysa büyü hasarı veriyor. Karma hasar verebilme potansiyeli Yone'nin en sağlam rakiplere bile kafa kafaya çarpışabilmesini sağlıyor. EndlessPillows, “Fakat E yeteneğini ve ultisini kullanma şekli suikastçılara çok benziyor,” diyor. “Arka saflara sızarak kırılgan taşıyıcılara tonla hasar veriyor. Oynanışı için biçici ve suikastçı karışımı diyebiliriz.”
 
Q yeteneği “Ölümcül Çelik”, yalnızca insan yapımı kılıcını kullanıyor. Fakat Yasuo'nun Çelik Fırtına'sı gibi rakiplerini havaya savuran bir hortum oluşturmak yerine, rüzgârın gücünü kullanarak onlara doğru atılıyor ve onları havaya savuruyor. W yeteneği “Tayfbiçen” ise yalnızca azakana kılıcını kullanıyor ve geniş darbesiyle isabet ettiği tüm rakiplere büyü hasarı vererek Yone'yi bir kalkanla koruyor.
 
Yone, azakana avcısı olarak kendisine yeni bir kimlik bulmuş olsa da o hâlâ Yasuo'nun abisi ve aralarında benzerlikler bulunuyor. Yone'nin Q yeteneğinde de Yasuo'nunkinde olduğu gibi birikme mekaniği var. Oynanış biçimleri de benzer. İkisi de arka saflara sarkmayı seviyor. Ve mekanikleri birbirlerini tamamlıyor: Yone'nin Q yeteneğindeki havaya savurma etkisi dışında, ultisi “Mühürlü Kader” de rakipleri havaya savurarak ve bir noktaya doğru toplayarak Yasuo'lara mükemmel bir ulti kullanma fırsatı sunuyor.
 

 
10 dakikalık sinematik fragmanı Türkçe dublajlı olarak aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
League of Legends Platformlar: PC Geliştirici: Riot Games Dağıtıcısı: Riot Games Tür: MOBA Çıkış Tarihi: 27 Ekim 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler