Little Nightmares Geliştiricisinden Yepyeni Bir Oyun Geliyor

04.08.2024 22:47 Mehmet Tandoğan

 
 
Platform ve bulmaca odaklı korku gerilim serisi Little Nightmares geliştiricisi olarak karşımıza çıkan Tarsier Studios, yepyeni bir proje üzerinde çalışıyor. Şimdi ise yeni oyunlarını tanıtan kısa bir fragman yayınlanmış durumda. Ancak bu video içeriği pek bir şey anlaşılmıyor. Oyunun dünya çapındaki tanıtımı Gamescom’da yapılması planlanıyor.
 
Tarsier Studios'tan yepyeni bir deneyim yolda
 
 
 
Geliştirici ekip tarafından belirtilene göre oyunun henüz resmi adı belli olmamış durumda. Bunun yanı sıra 20 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan Gamescom açılış gecesinde oyunun dünya çapındaki tanıtımı yapılacak ve nasıl bir yapıya sahip olacağını görebileceğiz. Şubat 2021 tarihinde duyurulan oyun, gizemli ve harap olmuş bir dünyayı bizlere sunuyor. Aynı zamanda gerilim ve korku unsurlarının da yer alacağını belirtebiliyoruz.
 
Tarsier Studios bildiğiniz üzere Embracer Group tarafından satın alındı. Bu hamlenin ardından Little Nightmares serisinin üzerinde artık herhangi bir çalışma yapmayacağı belirtildi. Serinin yeni oyununun geliştiriciliğini şu anda Supermassive Games üstleniyor.
 
 
 
Seri bizlere neler sunuyor?
 
Little Nightmares serisine bakacak olursak, oyuncular tarafından oldukça sevilen bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Oyun, her ne kadar platform ve bulmaca unsurlarına sahip olsa da, aynı zamanda gerilim dolu ortamları ve karakterleri ile ön plana çıkmayı başarıyor. Bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulan ve daha sonrasında yeterli başarıya ulaştıktan sonra çeşitli sponsorlar bulan bu yapım, gerçekten de platform odaklı oyunlardan hoşlananlara ve aynı zamanda gerilim severlere dolu anlar yaşatıyor.
 
Yapım içerisinde yandan görünümlü bir kamera bakış açısı bulunuyor ve ortamların adeta büyülü bir şekilde bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Oyunda küçük bir karakteri kontrol ediyor ve mobilyaların, sandalyelerin ve diğer unsurların bizlerden büyük olduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla burada oldukça küçük bir karakteri kontrol ederken, elbette etrafı keşfetmek, etrafta gezinen tuhaf unsurları ve canlıları kovalamak ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi almak bir hayli önemli. Buna da beraber, oyun içerisinde tuhaf karakterlerin ve canlıların olduğunu vurgulayabiliyor ve bazı karakterlere dost olabilirken, bazı karakterler ise doğrudan bizleri kovalamayı tercih ediyor ve onlardan kaçmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde ana karakterimizin elbette belli başlı özellikleri bulunuyor ve kamera bakış açısıyla beraber belirli zorluklarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Örneğin, gizlilik odaklı bölümlerde, elbette kamera bakış açısının bazı durumlarda tam olarak kaçınmamız gereken yere kaçırabileceğine sebep oluyor.
 
Durum böyle olunca, elbette kamera bakış açısının belli başlı zorlukları beraberinde getirdiğini aktarabiliyoruz. Ancak bunlar oldukça az bir yerde bizlere sunuluyor ve genel olarak oyun içerisinde yer alan karakterimizi doğru bir şekilde kontrol etmek için animasyonları aşina olmamız gerekiyor. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde ilerlerken bir yandan korku dolu unsurlara karşı karşıya kalıyor ve gerilim dolu unsurlar içerisinde kendimizi hayatta tutmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde sürekli olarak kendimizi deneye deneye ilerleyebileceğimiz bir yapıyla karşı karşıya görüyor ve bu deneylerle beraber platform zorluklarını aşmak durumunda kalıyoruz.
 
 

Oyun içerisinde ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir yapı bizleri bekliyor. Platform zorlukları ile beraber, aynı zamanda doğru zamanda doğru tuşlara basmamız gereken anların altından bahsedebiliyor ve ek olarak belirli bir süre içerisinde bir yere ulaşmak durumunda kalıyoruz. Bu tarz detaylarla beraber süre sınırına sahip olan bir kolu çekebilir ve kapının altından kapanmadan geçmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyunda hızlı olmamız gereken anların olduğundan bahsedebilir ve bu tarz bulmaca ve platform unsurlarıyla beraber kendimizi sınayabiliyoruz. Oyun içerisinde yer alan ana karakterimiz oldukça küçük bir çocuk olarak karşımıza çıkıyor ve onun korkularını burada ortak olmaya çalışıyoruz.
 
Bunun yanı sıra elbette ana karakterimiz burada hızlı bir şekilde hareket edemiyor ve bazı noktalarda yaptığı animasyonlar ağır kalabiliyor. Tüm bunları alıştıktan sonra doğru zamanda doğru tuşlara basabiliyor ve ona göre platform zorluklarını aşabiliyorsunuz. Çocukluk korkularımızla yüzleşebileceğimiz ve karanlıklarla dolu tuhaf ortamlara doğru ilerleyebileceğimiz yapımda bölüm bölüm ilerleyebileceğimiz bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve oyun içerisinde akan bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Kabuslarla dolu bir ortamda bulunduğumuz esnada kendimizi sürekli olarak bir şeylerin kovaladığını görebiliyor ve doğru zamanda doğru tuşlara basarak burada hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz.
 
Tuhaf insan benzeri canlıların ve çok daha fazlasının bulunduğu yapımda bizleri kovalayan yaratıklardan dost olmaya çalışan üçgen kafalara kadar oldukça farklı karakterlerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda yer alan ses efektlerine ve grafiklere bakacak olursak, ses konusunda oldukça güzel bir işin başarıldığını söyleyebiliyor ve arka planda bulunan müziklerin ve efektlerin doğrudan oyuna bizleri dahil ettiğini aktarabiliyoruz. Bunun yanı sıra, grafik ve animasyon konusunda gerçekten de güzel bir işin başarıldığını söylemekte fayda var, çünkü oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca kendimizi ortamlara doğru kaptırabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve bu atmosferlerden sağ çıkmak için belli başlı hareketler sergilemek durumunda kalıyoruz. Oyunda her bölüm içerisinde ve her bölge içerisinde yapmamız gereken çeşitli eylemler bulunuyor. Bu eylemleri yerine getirerek bulunduğumuz ortamdaki bulmacaları çözmeye çalışıyor ve bunları çözerek de bir sonraki bölüme geçmek durumunda kalıyoruz.
 
 

Bölümler arasında oldukça akıcı bir geçişin olduğundan bahsedebiliyor ve kamera bakış açısının gerçekten de burada oldukça güzel bir iş başardığını aktarabiliyoruz. Gittiğimiz yerlerdeki atmosferleri ortaya çıkaran ve kamera bakış açısının doğru zamanda doğru yerde değiştiğini aktarabildiğimiz ancak yer yer zorlayan ve yaşatan bu sistemle beraber kendimizi gizlilik odaklı bölümlerde de bulabiliyoruz. Örneğin, bir bölüm içerisinde kameraya yakalanmamanız ve göze gözükmemeniz gereken bir bölge bizleri bekliyor. Burada sütunların arkasına geçerek adeta bizi kamera gibi takip eden gözden uzak durmaya çalışıyor ve ışık hüzmelerinden kendimize saklamamız gerekiyor. Doğru zamanda doğru hamle yapmamız burası temel unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz oyun içerisinde gizlilik odaklı unsurların olduğundan bahsedebilir ve bu bölümleri aşmak için elbette karakterimizin hızından, becerisinden ve zıplama yeteneğinden faydalanmamız lazım.
 
Bunun yanı sıra, oyun içerisinde kutuların üzerine tırmanabileceğimiz ve yükseklere doğru çıkabileceğimiz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Buralara tırmanırken ve bir yerden bir yere atlarken, elbette kamera bakış açısının bizlere zorlaması sebebiyle bazı durumlarda düşebiliyor ve yerden yukarıya doğru tekrar bir çıkış yapmamız gerekiyor. Bunun yanı sıra, yine ince tahtalar üzerinde ve kalaslar üzerinde yürürken kamera bakış açısının tam olarak nerede yürüdüğümüzü göstermemesi sebebiyle zor anlar yaşayabiliyoruz. Aynı zamanda kamera bakış açısının bazı noktalarda değişmemesi nedeniyle elbette karakterimizi nereye gideceği konusunda doğru tahminler yapmamız gerekiyor ve bu da bazı durumlarda risk anları doğuruyor. Bu tarz detaylarla oyun, belli noktalarda oldukça zorlaştığını ve her yerde sinir ettiğini söyleyebiliyoruz. Ancak bunun dışında genel olarak karanlık ve ilgi çekici atmosferler içerisinde yer aldığımızı ve bazı bölümleri kolay bir şekilde geçebildiğimizi aktarmakta fayda var.
 
 

Çocukluk korkularımızla yüzleşebileceğimiz yapım içerisine elbette karanlıklarla dolu bir hikaye içeriğine doğru adım atabiliyor ve burada yapacağımız hamlelerle beraber zorlu unsurlardan kaçmak durumunda kalıyoruz. Yolculuğumuz boyunca ilerledikçe, elbette kaçış yolumuzu bulmak tamamen bize ait oluyor ve adeta kendimizi bir hapishane içerisinde bulmaya hazırlanabiliyoruz. Hayal gücümüzün sınırlarını zorlayabileceğimiz ve dünyanın en rahatsız edici oyuncak bebek evini keşfedebileceğimiz yapım içerisinde elbette tüm zorluk unsurlarının üstesinden gelmek için reflekslerinizi, karakterin becerilerini ve çok daha fazlasını kullanmanız gerekecek. İçinizdeki çocuğu uyandırabileceğiniz, çıkış yolunu bulmaya çalışabileceğiniz ve hayatta kalmanın yollarını arayabileceğiniz bu yapım, oldukça ilgi çekici bir yapıya bünyesinde barındırıyor ve hemen hemen her oyuncunun oynaması gereken yapımlar arasında yer alıyor diyebiliriz.
 
Genel olarak toparlayacak olursak yapım içerisinde platform unsurlarının gitgide zorlaştığını ve bulmaca içeriklerine de elbette doğru zamanda doğru hamle yapmak içeriğine kaydığını söyleyebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun birçok platformda yer alıyor. Hangi platform üzerinde oynamak istiyorsanız ona göre satın alımınızı gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sega'nın Mobil Oyunu Yakuza Wars Beklenenden Erken Ortaya Çıktı 1 Saat önce Valve'ın Deadlock Oyunu Henüz Çıkmadan Hilecilere Yenik Düştü 1 Saat önce PlayStation 5 Pro Konsolu Yarınki Etkinlikte Tanıtılabilir 1 Saat önce Carmen Sandiego Reboot Duyuruldu: İkonik Hırsız Geri Dönüyor 2 Saat önce Days Gone Yönetmeni Karakterin Astro Bot'a Eklenmesinden Rahatsız 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler