Mafia 2'nin Fizikleri Bambaşka

27.05.2010 18:31 Ersin Kılıç


 
     Kirli paranın dayanılmaz çekiciliği....İşte bunun gibi bir çok cümle ile tanımlayabileceğimiz Mafia 2, sadece bu yılın değil son yıllarında en merak edilen oyunları arasında ilk sıralarda bulunuyor. İlk oyundaki eşsiz sunumu ve hikayesi ile çıtanın bir hayli yukarda olduğu oyun, başarı merdivenlerinde daha da yukarıda bulunacakmış gibi gözüküyor.
 
     Hikayesi ve sunumu dışında Mafia 2'nin dikkat çeken bir diğer özelliği de grafikleri. Açık bir dünya oynanışına sahip olmasına rağmen grafiklerinden ödün vermeyeceğe benzeyen oyun, bu yönü ile de ön plana çıkıyor. Grafikleri ile zaten oldukça iddialı olan oyun, NVidia PhysX özelliği ile çok daha gerçekçi bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. NVidia'nın PhysX özelliğini içereceği açıklanan oyun için bu yönde bir video gelmiş ve bu yayınlanan videoda çatışma sahnelerinden karakterlerin üzerindeki detaya kadar, fiziğin etki ettiği bir çok dinamik gözler önüne serilmişti.
 
     Oyunun çıkış tarihi yaklaştıkça yeni bilgi, görüntü ve videolarda gelmeye devam ediyor. İşte oyunun NVidia PhysX özelliği için ikinci bir videoda bugün yayınlandı. 
 
     Oyunun daha önce yayınlanan bir çok videosunda da sıkça gördüğümüz kulübe tarama sahnesi ile açılışını yapan bu yeni tanıtım videosu için tek bir kelime söylememiz gerekir ise, o da "muhteşem" olacaktır. İlk kısımdaki bu tarama sahnesinde, her bir merminin kulübe üzerinde yaptığı etkiyi rahatça görebiliyoruz. Parçalanan tahtalar, kırılan camlar oyunun atmosferini kesinlikle tamamlayan önemli unsurlar olmuş.
 
 
     Bir çok çatışma sahnesini barındıran bu videonun ilerleyen dakikalarında ise patlama sahnelerine yer verilmiş. Ateş ettiğimiz araçların patlaması, bu patlama ile birlikte etrafa saçılan parçalar, oyunun partikül efektlerinin de doyurucu olacağını kanıtlar nitelikte. Videonun sonunda ise meydana gelen bu patlamaların etrafta olan insanlara etkisini görüyoruz.
 
     Oyunun fiziklerinde, patlayan bir lastiğin araca olan etkisinden tutunda, yüzüne okkalı bir yumruk attığımız rakibimizin suratının şekilden şekile girmesine kadar en ufak ayrıntı üzerinde bile durulmuş olacak.
 
      Mafia 2, PC dışında PS3 ve Xbox 360 için 27 Ağustos'ta raflardaki yerini alacak. Her yeni videosu ile umutlarımızı daha da yukarıya çıkartan Mafia 2'nın bu yeni PhysX tanıtım videosunu buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Mafia II Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: 2K Czech Dağıtıcısı: 2K Games Tür: Action Çıkış Tarihi: 27 Ağustos 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Tchia Switch Konsoluna Geliyor 7 Dk önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2 Eşleşmeleri Belli Oldu! 12 Saat önce Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 14 Mayıs MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 14 Mayıs Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 14 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler