Mesut Özil Çin'de PES 2020'den Kaldırıldı

18.12.2019 17:44 Gazali Çetinkaya

 
Arsenal forması giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Çin'de eFootball PES 2020'den kaldırıldı.
 
Mesut Özil, geçtiğimiz günlerde Instagram hesabı üzerinden, Pekin'in Uygur Türklerine yaptığı zulümleri eleştiren bir paylaşımda bulundu ve bunun üzerine kendisine Çin Dışişleri Bakanlığı ve Çin Futbol Federasyonu dahil olmak üzere Çin'den büyük bir tepki geldi ve Arsenal - Manchester City maçı yayından kaldırıldı.
 
eFootball PES 2020'nin Çin'deki yayıncısı NetEase da Mesut Özil'in oyunun PlayStation 4, Xbox One ve PC versiyonlarından kaldırıldığını duyurdu.
 
NetEase konu ile ilgili olarak "Pekin saati ile 13 Aralık akşamı, Alman futbolcu Ozil sosyal medya üzerinden Çin hakkında ölçüsüz bir açıklama yaptı. Bu sözler Çinli hayranların duygularını incitti ve sporun sevgi ve barış ruhunu ihlal etti. Bunu anlamıyoruz, kabul etmiyoruz ve affetmiyoruz" dedi.
 
Mesut Özil'in yapmış olduğu paylaşımı aşağıda bulabilirsiniz.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

#HayırlıCumalarDoğuTürkistan ????

Mesut Özil (@m10_official)'in paylaştığı bir gönderi ()

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
EFootball Pro Evolution Soccer 2020 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Konami Dağıtıcısı: Konami Tür: Spor Çıkış Tarihi: 10 Eylül 2019
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 20 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Remnant 2 Artık DLSS 3.7 ve Intel XeSS 1.3 Desteğine Sahip 2 Saat önce 10 Yılın Ardından Tomb Raider: Definitive Edition Artık PC Platformunda 3 Saat önce eFootball 750 Milyon İndirmeye Ulaştı! 3 Saat önce Gelecek Haftanın Ücretsiz Epic Games Oyunu Sızdırıldı! 4 Saat önce Submerged: Hidden Depths Epic Games'te 5 TL! 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler