Microsoft, Starfield'ın PlayStation'a Özel Olacağını Duyduktan Sonra Bethesda'yı Satın Almış

24.06.2023 22:15 Mehmet Tandoğan

 
 
Xbox oyun patronu Phil Spencer, Bethesda'nın ana şirketi ZeniMax'in satın alınmasının ardındaki en önemli nedenlerden birini açıkladı. Bu sebeplerden birinin açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Starfield'ın PlayStation özel oyun olacağı ihtimaline dayanıyor.
 
Çeşitli detaylar ortaya çıktı 
 
 
 
Microsoft'un Activison Blizzard anlaşma süreci şu anda çeşitli çekinceler nedeniyle hala sürüyor. FTC - Microsoft duruşmasında konuşan Phil Spencer, Sony'nin rakiplerine "Xbox platformunu es geçmeleri" için düzenli olarak ödeme yaptığını açıklıyor. Microsoft ise bu hamlelerden sonra rekabet edebilmek adına Bethesda'yı satın alma zorunluluğu hissediyor.
 
Geldiğimiz noktada Microsoft, Elder Scrolls ve Fallout stüdyosu Bethesda Softworks'ün ana şirketi ZeniMax Media'yı 7,5 milyar dolarlık bir anlaşmaya bünyesine kattı. Anlaşmanın sonunda Microsoft, Xbox ve PC'ye özel oyunlar geleceğini vadetti ve şimdiye kadar bu kapsamda Redfall çıkış yaptı. 6 Eylül'de ise yılın beklenen oyunları arasında bulunan Starfield geliyor.
 
Starfield şu anda ön siparişlere açık durumda. Steam'de Stamdart sürüm 899,00 TL, Premium sürüm 1.299,00 TL, Xbox mağazasında Standart sürüm 1.150 TL, Premium sürüm ise 1.600 TL.   

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Starfield Platformlar: PC Geliştirici: Bethesda Softwork Dağıtıcısı: Bethesda Tür: RPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 17 Mayıs GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 17 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 17 Mayıs Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 17 Mayıs RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 17 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler