Microsoft'un Oyun Gelirleri 2020 Mali Yılının Dördüncü Çeyreğinde Sıçrama Yaptı

23.07.2020 09:45 Gazali Çetinkaya

 
Microsoft, 1 Nisan-30 Haziran tarihleri arasını kapsayan 2020 mali yılının dördüncü çeyrek finansal raporlarını paylaştı ve karantinanın yardımıyla gelirlerde büyük bir artış görüldü.
 
Xbox bölümünün toplam gelirleri bir önceki mali yılın aynı dönemine kıyasla %64 (1.3 milyar dolar) arttı.

Xbox Live ve Xbox Game Pass gibi abonelikleri içeren Xbox içerik ve servislerinin gelirleri %65 ve konsol gelirleri ise %49 arttı.
 
Şirket 2020 mali yılının dördüncü çeyreğinde tüm alanlarda toplam 38 milyar dolar gelir elde etti. Bu da bir önceki mali yıla kıyasla %13 daha yüksek. Mali yılın tamamında elde ettiği gelir ise 143 milyar dolar. Bu da bir önceki mali yıla kıyasla %14 daha yüksek.
 
Microsoft CEO'su Satya Nadella 2020 mali yılının dördüncü çeyreğini oyun için çok büyük ilerleme olarak nitelendirdi ve hem konsol hem de PC'de Xbox Game Pass abone sayısının rekor büyüme kaydettiğini belirtti.
 
Satya Nadella, 2021 mali yılının ilk çeyreğinde şirketin tüm alanlarında artışın devam edeceğini öngörüyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 05 Mayıs Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 05 Mayıs Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 05 Mayıs Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 05 Mayıs Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 05 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler