Minecraft, Gelmiş Geçmiş En Çok Satan Oyun Oldu!

06.02.2014 02:24 Samet Konuksal


    Uğruna kitaplar yazıldı, belgeseller çekildi ancak yine de kimileri tarafından abartıldığı düşünüldü. Fakat en sonunda bu da oldu. Minecraft, belirli kriterlere göre oyun dünyasının gelmiş geçmiş en çok satan oyunu oldu.
 
    Reddit üzerinden bir duyuru yapan Mojang çalışanı ve Minecraft tasarımcısı Jens Bergensten, Minecraft'ın bütün sürümlerinin satışlarının 42 milyonu geçtiğini duyurdu. Bergensten'in açıklamalarına göre oyunun şimdiye kadar en çok satan sürümü Pocket Edition oldu. Minecraft'ın mobil sürümünü ise PC takip etti.
 
    Gelelim işin sıralama kısmına. Güncel olmamakla birlikte şimdiye dek gelmiş geçmiş en çok satan oyunun 82 milyonla Wii Sports olduğu biliniyor. Fakat Wii Sports aynı zamanda çoğu ülkede Wii'nin yanında ücretsiz verilen bir oyundu. Yani bu bilgiyi göz önünde bulundurup Wii Sports'u sıralamadan çıkarırsak Minecraft, 42 milyonluk başarısıyla birlikte gelmiş geçmiş en çok satan oyun oluyor.
 
    Platform bazında ise Minecraft, PC'de gelmiş geçmiş en çok satan dördüncü oyun konumunda duruyor. PC üzerinde 14 milyon satan Minecraft, World of Warcraft ile aynı satış rakamına ulaşırken, bu iki oyunun üstünde ilk iki The Sims oyunu bulunuyor.
 
   Diyecek söz yok, gerçekten devasa boyutta bir başarı... En son yayınlanan verilere göre oluşan sıralama şöyle, (Tekrar ekleyelim, listedeki bazı oyunların güncel satış rakamları bilinmemekte)
 
?. Wii Sports - 81.99 milyon (2006)
1. Minecraft - 42 milyon (2011)
2. Super Mario Bros. - 40.24 milyon (1985)
3. Mario Kart Wii - 35.26 milyon (2008)
4. Tetris - 35 milyon (1984)
5. Grand Theft Auto V - 32.5 milyon (2013)
 
Wikipedia - Reddit

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Minecraft Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Notch Dağıtıcısı: Mojang Specifications Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 18 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 29 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 3 Saat önce Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 4 Saat önce Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 5 Saat önce Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 6 Saat önce Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler