Mini NES, Kasım Ayında Amerika'da 196,000 Adet Sattı

19.12.2016 07:33 Gazali Çetinkaya

 
   Nintendo'nun orijinal NES'i (Nintendo Entertainment System) küçülterek sunduğu NES Classic Edition'ın Amerika Birleşik Devletleri üzerindeki ilk ay satışları ortaya çıktı.
 
   NPD Group raporlarına göre de 11 Kasım tarihinde çıkış yapan ve içerisinde cihazın yanı sıra 30 adet oyun ile 1 adet kontrolcü barındıran NES Classic Edition, Amerika Birleşik Devletleri üzerinde kasım ayı içerisinde 196,000 adet satmayı başardı.
 
   Aslında bu satış miktarı çok daha fazla olabilirdi ancak takip edenlerin de bileceği üzere konsolun stokları oldukça sınırlı bir şekilde sunuldu. Hatta ilk gün içerisinde tükenen NES Classic Edition, cihazı erkenden satın alanlar tarafından Amazon, eBay ve BestBuy gibi sitelerde €100-300 gibi fiyatlardan satıldı. NES Classic Edition'ın Nintendo tarafından belirtilen fiyatının €/$60 olduğunu da hatırlatalım.
 
   Ek bir bilgi olarak Nintendo Switch ve NES Classic Edition 2016 yılı içerisinde Google üzerinde en çok aranan konsol oldu. Nintendo'nun bu iki cihazını ise PlayStation VR ve PlayStation 4 Pro takip ediyor.

İlgili İçerik Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Türk Telekom eSüper Lig’de Şampiyon Trabzonspor Oldu! 25 Nisan Remnant 2 Artık DLSS 3.7 ve Intel XeSS 1.3 Desteğine Sahip 25 Nisan 10 Yılın Ardından Tomb Raider: Definitive Edition Artık PC Platformunda 25 Nisan eFootball 750 Milyon İndirmeye Ulaştı! 25 Nisan Gelecek Haftanın Ücretsiz Epic Games Oyunu Sızdırıldı! 25 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler