Miyamoto: Yeni Karakter Oyunu Yeni Yapmaz

06.07.2013 10:49 Alkan Adakaner


     Oyun dünyasına en büyük katkıyı yapan geliştirici belki de Shigeru Miyamoto'dur. O sadece oyunlarıyla oyun dünyasının seyrini belirlemedi, aynı zamanda Nintendo konsollarında da fikir babalığı yaptı.
 
     Shigeru Miyamoto oyunlardaki yenilik eksikliği konusunda bazı fikirlerini açıkladı. Onun aşağıdaki sözleri aslında oyun dünyasının sıkıntısını çektiği bir durumu da açıklıyor:
 
     "Yeni bir karakter gerçekten de yeni bir oyun yapnaya yeter mi? Benim için yanıt "hayır"dır. Bir oyunu yeni yapan şey yeni oynanabilirlik ve etkileşim biçimleridir. Yani biz bir oyun yaratırken şuna bakarız: 'Oynanabilirlik nedir? Bu oynanabilirlik nasıl yeni oluyor? Sonra da bu oynanabilirliğe en uygun karakter kimdir?"

     Pikmin 3'te yepyeni bir oynanış deneyimi geliştirdikleri için bu oyunun yeni macerasını hazırladıklarını söyleyen Miyamoto, bakalım Satoru Iwata'nın bahsettiği Wii U için hazırlanan "özel" ve "gizli" yapımlarda bu durumu nasıl başaracak?
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo 3DS Platformlar: 3DS Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 25 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PGL Wallachia Sezon 1'de İlk Finalist Xtreme Gaming Oldu! 18 Mayıs MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 18 Mayıs Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 18 Mayıs Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 18 Mayıs Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 18 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler