Miyamoto'nun En Sevdiği Mario Oyunu Hangisi?

09.11.2010 11:30 Alkan Adakaner


 
     Oyun dünyasına getirdiği yenilikler nedeniyle hemen hemen bütün otoriteler tarafından tüm zamanların en büyük oyun yapımcısı olarak görülen Shigeru Miyamoto, bildiğiniz gibi Mario'nun da yaratıcısı. Sadece Nintendo'nun değil, belki de oyun dünyasının en popüler karakteri olan Mario'nun onlarca oyunu piyasaya çıktı. Peki Miyamoto bunlar arasında en çok hangisini beğendi.
 
    Biliyorum hemen tahminleriniz başladı ve sanırım favorileriniz ilk Super Mario Bros, Mario 64 veya Super Mario Galaxy olmuştur. Bu oyunlardan hiç biri Miyamoto'nun en beğendiği Mario oyunu değil.
 
     1990 yılında piyasaya çıkan Super Mario World, ünlü yapımcının Mario serisindeki en sevdiği oyun. Yüksek aksiyonunun yanı sıra (gerçekten de çok zorlandığımı hatırlıyorum) haritasının olması bu oyunu Miyamoto'nun gözünde özel kılıyormuş.
 
     Eğer hala bu oyunu oynamadıysanız Super Mario Collection'ı satın almanızı tavsiye ederim. 
 
kaynak 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
New Super Mario Bros. Wii Platformlar: Wii Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Platform Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PGL Wallachia Sezon 1'de İlk Finalist Xtreme Gaming Oldu! 18 Mayıs MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 18 Mayıs Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 18 Mayıs Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 18 Mayıs Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 18 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler