Mount & Blade II: Bannerlord 31 Mart'ta Erken Erişime Açılacak

20.02.2020 07:35 Gazali Çetinkaya

 
TaleWorlds Entertainment, Mount & Blade II: Bannerlord'un 31 Mart'ta PC için erken erişime açılacağını duyurdu.
 
$49.99 / €49.99 / £39.99 fiyattan Steam, Epic Games Store ve TaleWorlds'ün websitesi üzerinden satışa sunulacak. Türkiye fiyatı 150,00 TL olacak.
 
Ayrıca oyunun Türkçe versiyonu henüz mevcut değil. Tercümenin, ilerleyen zamanlarda yüklenmesi planlanıyor.
 
Oyunun tanıtım yazısı, erken erişim detayları ve sistem gereksinimleri:
 

Savaş boruları çalar, kuzgunlar toplanır. Sivil savaş koca bir krallığı yıpratır. Sınırların ötesinde yeni krallıklar yükselir. Kılıcını kuşan, zırhını giy, adamlarını topla ve şan kazanmak için Kalradya savaş alanlarına atıl. Egemenliğini kur ve eskisinin küllerinden yeni bir dünya yarat.
 
Mount & Blade II: Bannerlord, orta çağ savaş simülasyon ve rol-yapma oyunu olan Mount & Blade: Warband’in heyecanla beklenen devamı niteliğindedir. 200 yıl öncesinde geçen, detaylı dövüş sistemini ve Kalradya dünyasını daha kapsamlı ele alır. Dağlardaki sığınakları talan edin, şehirlerin arka sokaklarında gizli suç imparatorlukları kurun ya da güç mücadelenizde savaş keşmekeşinin içine atılın.
 
Strateji / Aksiyon RPG
Engin Kalradya kıtasında keşfe çıkın, baskınlar düzenleyin ve yolunuz boyunca dostlar düşmanlar edinin. Kendi ordunuzu yetiştirip savaşa sokun; bir yandan birliklerinizi komuta ederken diğer yandan onların yanında aksiyonun kalbine dalıp düşmanla çarpışın.
 
Tek Oyunculu Sandbox Haritası
Oyunu dilediğiniz gibi oynayın! Hiçbir oynanışın birbirinin aynısı olmadığı dinamik sandbox macerasında güce giden yolunuzu kendiniz çizin.
 
Kapsamlı Karakter Oluşturma ve Geliştirme Sistemi
Oyun tarzınıza uygun karakterinizi oluşturup geliştirin. Ustalığınızı temsil eden özelliklere erişim sağladıkça görevleri yerine getirerek becerileri geliştirin.
 
Gerçekçi Ekonomi
Tütsüden savaş atlarına hemen her şeyin fiyatının arz ve talebe göre dalgalandığı, iniş çıkışlı simüle edilmiş bir feodal ekonomide mevcut malları görün. Kuşatma sonrası açlıkla savaşan bir şehre tahılı ilk getiren olarak ya da haydutların kestiği bir karavan rotasını yeniden açarak anarşiyi kendi lehinize kullanın.
 
Çok Oyunculu Oyun Modları
Küçük ölçekli çatışmalardan yüzlerce oyuncunun dahil olduğu destansı savaşlara, birçok farklı çok oyunculu modda dünyanın dört bir yanından oyunculara karşı taktiksel hünerlerinizi ve dövüş becerilerinizi test edin.
 
Beceri Tabanlı Yönlü Dövüş Sistemi
Öğrenilmesinin kolay ancak ustalaşmanın da bir o kadar zor olduğu, derin ve sezgisel dövüş sistemini kullanarak düşmanlarınızı mağlup edin.
 
Nefes Kesen Savaşlar
Savaş alanına inin ve ortaçağ savaşlarının vahşiliğini ekranda, her biri kendi detaylı yapay zekasına sahip yüzlerce birlikle kendi gözününden ya da üçüncü bir göz gibi deneyimleyin.
 
Kapsamlı Modlanabilirlik
Oyunu, kendi hazırladığınız, tamamen benzersiz bir macerayı deneyimlemek üzere uyarlayın. Mount & Blade II: Bannerlord’u geliştirmek için kullanılan oyun motoru ve araçlar, topluluğumuzun erişimine açık, böylece mod geliştiriciler Kalradya’yı yeniden yorumlayabilir ya da kendi benzersiz dünyalarını yaratabilirler! 
 
Neden Erken Erişim?
 
“Erken erişim, daha önce 2005 yılında, ilk oyunumuz olan Mount & Blade’in çıkışında deneyimlediğimiz bir şeydi. Topluluğumuz ile ortak hareket ederek, oyuncuların bugün hala keyifle oynayabildiği, benzersiz bir oyun deneyimini ortaya çıkarmayı başardık. Geçmişteki bu deneyimler bize, oyunumuzu gerek topluluğumuzun, gerekse bizim beklediğimiz seviyelere taşımamız için sorunları çözme ve iyileştirme konularında oyunculardan yardım almanın hayati önem taşıdığını öğretti.
 
M&B Bannerlord için verimli ve etkin bir erken erişim sağlayabilmeyi umuyoruz. Ancak öngördüğümüz oyunun doğası ve ölçeği gereği erken erişim sürecinde bazı sorunlar, içerik ve özellik eksiklikleri ile karşılaşma ihtimalimiz var. Aşağıda, bilmenizin faydalı olacağını düşündüğümüz birkaç noktaya değineceğiz:
 
Şehirler, Kaleler ve Köyler için Eşsiz Haritalar: Oyunda her bir şehir ve kaleye özgü benzersiz haritalar hazırlamayı planlamış olsak da bu kadar fazla sayıda iyi tasarlanmış haritayı hazırlamak oldukça zaman alan bir iş olduğundan, erken erişimde farklı yerlerde aynı haritaları görebilirsiniz.
 
Görev İçeriği: Planlanmış bir takım görevler tamamen eksik olabilir ya da var olanlar geçici harita, animasyon vs. kullanabilir.

Dengeleme: Oyunun çeşitli yönlerinde dengeleme yetersiz kalabilir. Bazı bölümler çok kolay ya da aşırı zor olabilir. 
 
Seslendirme: Oyun, çok sayıda dinamik metin ve yüzlerce oyuncu dışı karakter (NPC) barındırdığından, yalnızca sınırlı sayıdaki diyalog alt kümelerine (selamlama, yandaş tanıştırma ve ana görevler gibi) seslendirme yapmayı planlıyoruz. Yine erken erişim sürecinde, planlanan bu seslendirmelerden bazıları eksik olabilir ya da geçici versiyonlar kullanabilir.

Kaydedilmiş Oyun: Erken erişim sırasında oyunları kaydetme uyumluluğunu korumaya çalışacağız ancak geriye dönük %100 uyumluluk sağlamak teknik olarak mümkün olmayabilir ve oyununuzu yeni sürüme güncelledikten sonra oyuna en baştan başlamak zorunda kalabilirsiniz.

Teknik hatalar ve küçük problemler: Her ne kadar stabil bir oyun deneyimi sunmak için elimizden geleni yapsak da oyun erken erişim sırasında da aktif olarak geliştirilmeye devam edeceğinden, teknik hata ve sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksek. Ancak önceliğimiz elbette bu hataları düzeltmek olacaktır.

Yerelleştirme: Oyunu yerelleştirmeyi planladığımız diller: Fransızca, İtalyanca, Almanca, Japonca, Korece, Lehçe, Brezilya Portekizcesi, Rusça, Basitleştirilmiş Çince, İspanyolca (Latin Amerika) ve Türkçe. İlerleyen zamanlarda diğer dillerin tercümeleri de eklenebilir. Erken erişim süresince bu diller hiç olmayabilir ya da henüz tamamlanmamış olabilir.

Çok Oyunculu Modlar ve Özellikler: Oyun mevcut haliyle birçok popüler çok oyunculu modu içeriyor ancak biz büyük olasılıkla dereceli eşleştirme (ranked matchmaking) de dahil daha fazla mod ve özelliği eklemeyi planlıyoruz.

Tek Oyunculu Özellikler: Planlanan birkaç tek oyunculu mod özelliği, tamamlanmamış ya da tamamen eksik olabilir. Bunlarla sınırlı olmamakla birlikte bazı eksiklikler şu şekildedir: tüm oyun kontrol desteği, bazı beceri ve olanaklar, zanaatkarlık, kuşatmaların, klan, ordu ve krallık yönetiminin bazı yönleri.

M&B Bannerlord’un gelişim süreci bizim için olağanüstü bir deneyim oldu ve olmaya da devam ediyor ve bu yolculuğun son aşamasında oyuncularımızla birlikte ilerlemek son derece heyecan verici. Elbette biraz daha sabredip, nihai oyuna kadar beklemeyi tercih edebilirsiniz. Bu durumda da oyunu istek listenize ekleyebilir, oyunun nihai sürümünü yayınladığımızda bir e-posta ile haberdar olabilirsiniz.” 
 
Bu oyun ne kadar süre için Erken Erişim'de olacak?
 
“Şu anda tam çıkış için kesin bir tarih belirlemedik ancak oyunun yaklaşık bir yıl erken erişimde kalmasını bekliyoruz. Odak noktamız, oyunun son hali üzerinde olumsuz etki yaratabilecek bir zaman sınırı koymaktansa oyunun eğlenceli ve zevkli olmasını sağlayabilmek.” 
 
Erken Erişim versiyonunun tam versiyonundan ne kadar farklı olması planlanıyor?
 
“Oyunun erken erişim sürümü, oyuncuları saatlerce meşgul edecek içerik zenginliği barındırıyor. Bu sürüm, son derece istikrarlı ve oynanabilir olsa da oyuncuların, tam sürümden önce bulup düzeltmeyi planladığımız, daha önce karşılaşmadığımız bazı hatalar ve sorunlarla karşılaşabileceklerinin farkında olmalarını bekliyoruz.

Erken erişim sürümü, farklı şehirler için sahneleri yeniden kullanabilir, bazı destekleyici özelliklerden yoksun olabilir, görev, seslendirme gibi özellikler ve bazı dillerdeki yerelleştirmelerde eksiklikler görülebilir ya da hiç olmayabilir.

Erken erişim süresi boyunca bir yandan ayaklanma, krallık ve silah oluşturma gibi eksik destekleyici özellikleri tanıtmayı umuyor, diğer yandan da aşağıda listelediğimiz mevcut özellikleri iyileştirip genişletmeyi planlıyoruz.” 
 
Erken Erişim sürümünün şu anki durumu nedir?
 
“Erken erişim sürümü, içerik olarak Mount & Blade deneyiminin tüm temel öğelerini, seriye yeni eklenen bir sürü içerikle birlikte sunacaktır. 
 
• Oyuncular, oyunun karakter geliştirme sistemini kullanarak kendi karakterlerini oluşturabilecek
• Kalradya kıtasını keşfedebilecek
• Kendi savaş birliklerini toplayabilecek
• Oyunun kapsamlı komuta sistemini ve sezgisel beceri tabanlı yönlü dövüş sistemini kullanarak komuta edebilecek ve birliklerinin yanında savaşabilecek
• Yerleşim yerlerini istila edebilecek
• Düşman şehirlerini ve kalelerini kuşatıp ele geçirebilecek
• Oyunun geniş ekonomi sistemini kullanarak mal ve eşya ticareti yapabilecek
• Siyaset ve diplomaside rol alabilecek
• Kendi kabilesini yönetebilecek
• Yerleşim yerlerini iyileştirebilecek ve yönetebilecek
• Orduları toplayabilecek ve savaş başlatabilecek
 
Ve çok daha fazlasını hiçbir oynanışın aynı olmadığı, geniş tek oyunculu sandbox ortamında yapabilecekler. Erken erişim sürümü ayrıca, oyuncuların dövüş becerilerini ve taktiksel hünerlerini dünyanın dört bir yanından oyunculara karşı test edebilecekleri, tam destekli çok oyunculu oyun modlarını da kapsayacak.”
 
Erken Erişim sırasında ve sonrasında oyunun fiyatı değişecek mi?
  
“Erken erişimden sonra fiyat değişikliği ile alakalı bir planımız yok.” 
 
Topluluğu, geliştirme sürecine nasıl dahil etmeyi düşünüyorsunuz?
 
“Erken erişim süresi boyunca oyunculardan geri bildirim ve veriler toplamak için çeşitli yöntemler kullanmayı planlıyoruz. Resmi forum sayfamızda ve Steam forumlarında kullanıcılar ile doğrudan iletişim halinde olmak, anket formları yoluyla özel geri bildirim talebinde bulunmak, topluluğumuzla çok oyunculu etkinlikler düzenleyip, bunlara katılmak ve veri toplamamıza yardım edecek analitik araçlar kullanmak bu yöntemlerden bazıları.” 
 
MİNİMUM:

İşletim Sistemi: Windows 7
İşlemci: Intel Core i3-8100 / AMD Ryzen 3 1200
Bellek: 6 GB RAM
Ekran Kartı: Intel UHD Graphics 630 / NVIDIA GeForce GTX 660 2GB / AMD Radeon HD 7850 2GB
Depolama: 60 GB kullanılabilir alan 
İlave Notlar: Entegre GPU sistem RAM’inden 2GB ek alan gerektirebilir. Nihai çıkışta bu tahminler değişiklik gösterebilir.
 
ÖNERİLEN: 
 
İşletim Sistemi: Windows 10 
İşlemci: Intel Core i5-9600K / AMD Ryzen 5 3600X
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB / AMD Radeon RX 580
Depolama: 60 GB kullanılabilir alan
İlave Notlar: Nihai çıkışta bu tahminler değişiklik gösterebilir. 

 
Erken erişim duyuru fragmanını aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Mount & Blade II: Bannerlord Platformlar: PC Geliştirici: TaleWorlds Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 57 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 13 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler