Mount & Blade II: Bannerlord, Warband'den Daha Fazla CPU Kullanımına Dayanıyor

17.09.2017 22:22 Gazali Çetinkaya

 
   TaleWorlds Entertainment, kendi bünyesindeki çalışanları ile röportajlar yapmaya devam ediyor. Ankara merkezli geliştirici firma bu kez Oyun Motoru Ekip Lideri Murat Türe ile bir röportaj gerçekleştirdi.

   Röportajda "Bannerlord'un oyun motorunu eskisi ile karşılaştırırsanız neler söyleyebilirsiniz?" sorusuna Murat Türe şu şekilde cevap verdi:
 
"Görselleştirme ve postFX sistemleri yenilendi. Oyundaki materyallerin görsel açıdan güzel ve tutarlı olmasını sağlayan fiziksel temelli görselleştirme motorumuz var. Daha iyi alan derinliği, yüksek dinamik aralıklı görüntüleme, ekran alan yansıması* ve ortam karartma teknikleri eklendi ve iyileştirildi. Oyunun animasyonlarını ve görsellerini arttıran (farklı örgü türlerini destekleyen genel materyal sistemine sahip) GPU simülasyonlu kumaş sistemi eklendi.  
 
Mount & Blade II: Bannerlord, Warband'den daha fazla CPU kullanımına dayanıyor. Yüzlerce karakter, daha gelişmiş animasyonlar, ters kinematik sistemi, kişisel yapay zeka, grup yapay zekası, savaş hesaplamaları (mesafe ve görünürlüğe göre değişmeyen) ve diğer birçok gereksinim CPU'nun yükünü gerçekten arttırır. Buna uyum sağlamak için de, iyileştirme çabalarımız ağırlıklı olarak CPU odaklı oluyor. Genellikle, bize yüksek miktarda paralellik ve çekirdek kullanımı sağlayan, veri odaklı tasarımları kullanmayı deniyoruz. Şimdilik karelerin %60-70'i tamamen paralel, bu da mevcutta ve yakın gelecekteki CPU'ların potansiyellerini daha iyi kullanabilecekleri anlamına geliyor (eski oyun motoru genellikle 1 ya da en fazla 2 çekirdek kullanabiliyordu). Daha yüksek çekirdekli CPU'ların ortaya çıkmaya başlamasıyla birlikte, Bannerlord'un bu yeni donanımlarla iyi ölçeklenebilir olacağı ve oyuncuların daha büyük ve daha yoğun savaşları test edebilecekleri anlamına geliyor. Günümüzdeki mevcut yüksek seviye oyun CPU'ları ile savaş boyutu hedefimiz 800 karakter ve saniyede 60 kare (60FPS).
 
Sahnelerin boyutu genellikle 4km kare civarında, ki bu Warband'de olanlardan çok daha büyük; ve sahne oluşturma daha hızlı. Sahne tasarımcılarının kullanabilecekleri, nesneler, arazi ve bitki örtüsü için çok sayıda yeni düzenleme araçları geliştirdik. Her öbek için kullanılmış katmanlar üzerinde kısıtlama olmaksızın, sahne başına 16 katmana kadar destekleyen, ileri bir arazi sistemimiz mevcut. Ayrıca, tasarımcılar, bir sahne yükseltme düzeyi sistemine (bir sahnede 1-3 seviyeli kalelerin yerleştirilmesine olanak sağlamak için kuşatma sahnelerinde kullanılan bir sahne maskeleme sistemi) ve yeni mevsim sistemine (sahnenin farklı mevsim versiyonlarını yaratmak kullanılacak) erişebiliyorlar. Bütün CPU ve sabit disk iyileştirmeleriyle, bu büyük sahnelerde 1 saniyeden kısa yükleme süresine erişmeyi hedefliyoruz."
 
   Mount & Blade II: Bannerlord'un henüz resmi bir çıkış tarihi bulunmuyor.

   Murat Türe ile yapılan röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Mount & Blade II: Bannerlord Platformlar: PC Geliştirici: TaleWorlds Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler