Mount & Blade II: Bannerlord'da Deveye Binebileceksiniz

02.03.2018 07:07 Gazali Çetinkaya

 
   TaleWorlds Entertainment, Mount & Blade II: Bannerlord için yeni bir geliştirici blogu yayınlandı ve oyunda binek olarak develerin bulunacağını duyurdu.
 

   Humphrey
 
Yaşadıkları çöl bölgelerine son derece adapte olan hecin, diğer adıyla çöl develeri, binlerce yıl önce evcilleştirilmelerinden bu yana gerek ticarete, gerekse savaşa büyük katkıda bulunmuşlardır. Güçleri, boyları ve aç ve susuz uzun süre hayatta kalabilme yetenekleri onları, çöl boyunca zorlu bir yolculuk yapmak isteyenler için paha biçilmez varlıklar haline getirmiştir.
 
Güney Kalradya’da bulunan ve Aserai’lerin ana yurdu olan engin Nahasa Çölü, bu olağanüstü hayvanları bünyesinde barındıracak ideal yerlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Oyuncular, bu bölgede ticaret karavanlarında yük hayvanı olarak ya da savaşlarda deve süvarileriyle çoğunlukla deve görmeyi bekleyebilirler. Atlardan biraz daha yavaş ve daha az manevra kabiliyetine sahip olsalar da develer, oyunda da yansıtıldığı gibi, daha ağır eziyetlere karşı dayanma gücüne sahiptir. Deveyi kullanan kişinin yüksek konumda olması, ona, atlı süvarilere karşı bir yükseklik avantajı sağlarken, yaya askerlere karşı mücadelede seçeneklerini kısıtlayarak füze birliklerine daha fazla maruz kalmalarına sebebiyet verir. Develer, Nahasa’dan geçerken hızları ve manevralarına küçük bir bonus da alırlar; bu yüzden oyuncular, çölde herhangi bir büyük savaş sırasında, hizmetlerine bu hayvanlardan birkaçını eklemeyi hesaba katmak isteyebilirler.
 
Deveyi geliştirme sürecinde dört aşama gereklidir: modelleme, kaplama, kemiklendirme ve animasyon. Her bir aşamada, en gerçekçi sonuçlara ulaşabilmemizi sağlayacak kaynaklarla iç içe çalışarak, referans deve görselleri ve videoları araştırıp analiz ettik. Kemiklendirme sürecinde en fazla zamanımızı alan dinamik eklemler ve bağlantı sistemleri gibi birçok sistemi içeren detaylı bir iskelet oluşturduk ve elde ettiğimiz sonucun harcadığımız zamana değidiğini düşünüyoruz. Animatörümüz deve hareketleri ve davranışları ile alakalı çok sayıda referans video topladı ve bu projede çalışırken gerçekten çok keyif aldığını kendi sözleriyle eklememizi istedi – “develer gerçekten çok eğlenceli hayvanlar”. 

 
   Mount & Blade II: Bannerlord'un henüz bir çıkış tarihi bulunmuyor.
 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Mount & Blade II: Bannerlord Platformlar: PC Geliştirici: TaleWorlds Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 8 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler