Muharrem İnce'nin PS5 Türkiye Fiyatı Yorumu

17.10.2020 01:40 Gazali Çetinkaya

 
CHP eski milletvekili Muharrem İnce, PlayStation 5'in Türkiye fiyatı hakkında yorumda bulundu.
 
"Playstation 5 Türkiye fiyatı 8299 TL olarak açıklanmış. Yarısından fazlası vergi. Playstation 5 almak için 2 kişi Bulgaristan'a gidip 4 gün tatil yapıp yanına ikinci kolu ve FIFA 2021'i de alsanız yine bu fiyattan ucuza geliyor :D Nedir bu gençlerin sizden çektiği?"
 
Ülkemizde konsollarda %50 gümrük vergisi x %20 özel tüketim vergisi x %18 katma değer vergisi uygulanıyor. Bu vergilerle birlikte yeni nesil konsolların Kasım ayındaki çıkış fiyatı PlayStation tarafında 8299 TL ve Xbox tarafında 9299 TL. PlayStation Türkiye satışa sunulacağı tarihteki maliyetlere ve mali yükümlülüklere göre değişiklik gösterebileceğinin uyarısını yapıyor.

Şu anda %50 olan gümrük vergisinin 1 Ocak 2021 itibarıyla %20'ye düşmesi planlanıyor fakat buna da kesin demek zor. Normalde 1 Ekim itibarıyla düşecekti fakat süresi uzatıldı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 35 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 13 Dk önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler