NFT Tabanlı Yerli Oyun I’m looking for 3024 People Yayınlandı

18.11.2022 15:25 Mehmet Tandoğan

 
Türk oyun sektörünün yavaş yavaş yukarı yönlü ivme kazandığı bu süreçte yeni ve farklı yapımlar karşımıza çıkmaya devam ediyor. Daha çok korku ve gerilim temalı yapımların yer aldığı Türk oyun sektöründe bu sefer farklı bir oyun deneyimi bizleri bekliyor. Ordu merkezli Bakodun Game Studios'un tarafından yayınlanan I’m looking for 3024 People adlı yeni oyun, karşımıza NFT'nin de içerisinde bulunduğu bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.
 
I’m looking for 3024 People oyunu bizlere neler sunuyor?
 
 
 
Bakodun Game Studios tarafından geliştirilen bu yeni oyun aslında bir alternatif gerçeklik oyunu. 1,5 yıllık bir süre zarfında Buildbox oyun motoru ile geliştirilen bu yapım bizlere farklı bir oynanış dinamiğini ve hikayeyi sunuyor. Oyunda temel olarak bir hack programı kullanarak bize ismi verilen bir şirkete sızmaya çalışıyoruz. Bu sızma esnasında bizlere çeşitli görevler de veriliyor: Belgeleri incelemek, arka plandaki sırları açığa çıkarmak, şirketin neler sakladığı gibi mühim görevler.
 
Bize verilen ücretsiz hack programı sayesinde şirket içerisine sızabileceğimiz bu oyunda kendimizi aslında korkunç deneylerin yapıldığı bir ortamda bulacağız. Bize verilen görevleri tek tek yapmamız gereken I’m looking for 3024 People'da görmeyen birini kontrol edeceğiz. Görme yetisinden mahrum olan birini oynayacağımız bu oyunda sadece duyularımız ile hareket etmeye ve ilerlemeye çalışacağız.
 
Peki NFT bu oyunun hangi kısmında?
 
 
 
I’m looking for 3024 People oyunu temelde ücretsiz bir yapım. Biz oyuncular olarak ana hikayeyi ücretsiz bir şekilde oynayabileceğiz ancak oyun içerisinde bir de son yani final görevi yer alacak. Bu son görev için de NFT'ye sahip olmak gerekecek. Final görevine katılıp katılmamak size kalmış durumda.
 
Oyunun son görevi aslında topluluk temelli bir görevi içeriyor. Bu final görevinde oyunun isminde de yer alan 3024 kişi olması gerekiyor. Bu 3024 kişi aynı anda hareket etmesi ve kendisine verilen görevleri yerine getirmesi lazım. 3024 kişiden biri olmak için de Opensea'de yer alan özel NFT'lerden birini sahip olmanız gerekiyor. İşte NFT burada devreye giriyor. 
 
Son topluluk görevinde oyuncular Discord sunucusuna katılmalı ve burada yer alan talimatları yerine getirmeli. Discord üzerinden görev alan oyunculardan herhangi biri bile görevi yapmaz ise başarısız olursunuz. Ana oyunun ücretsiz olduğu son görevin ise aylarca sürebildiği bu yapımı indirmek için www.frankscomputer.online/the-mission veya itch.io adresine gidebilirsiniz.
 
Öte yandan oyun Steam üzerinden 2023 1. çeyreğinden itibaren yine ücretsiz olarak indirilebilecek. 
 
Oyun nasıl kurulur?
 
 
 
Oyunu kurmak için birkaç adım gerekiyor ve bu süreçte şifre girmeniz lazım. İlk girmeniz gereken şifre:
 
-1. Şifre: 907239265 
 
Yukarıdaki şifreyi girdikten sonra 9 kez R tuşuna basmanız gerekiyor ve ardından aşağıdaki şifreyi programa yazmanız lazım. Aksi takdirde aşağıdaki şifre geçersiz sayılacak.
 
- 2. Şifre: 341625894 
 
R tuşuna 9 kez bastığınızda iki bip sesi duyacak ve yeşil ışık yandığını göreceksiniz. 
 
Oyunun ana hikayesi nedir? Tüm olaylar nasıl başlıyor? 
 
 
 
1974 yılında bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olan Frank, bir teknoloji Ar-Ge şirketinde işe başlayabildiği için çok heyecanlıydı. Fakat iki yıl sonra bu şirkette farkettiği şey düşüncelerini tamamen değiştirecekti. Bu yerde geliştirilen teknoloji insanların yararları için değildi. Buradaki insanlar, başka insanların vahşi zevkleri için katlediliyordu. Frank bu durumu anladığı an işinden istifa etti ve bu şirketin içinde dönen olayları tüm dünyaya ifşa etmek için çalışmalarına başladı.

1994 yılına gelindiğinde Frank hala bu şirketin peşindeydi. Ama kendisine pankreas kanseri teşhisi konulmuştu ve çalışmalarını bir sonuca ulaştırmak için yeterli zamanı kalmamıştı. Bunun için elde ettiği tüm belgeleri internetin derinliklerine yükledi ve birinin bir gün onları bulmasını ve çalışmalarını devam ettirmesini ümit etti.
 

2002 yılında, bu belgeler anonym52 takma adlı bir hacker tarafından bulundu. anonym52, 20 yıllık çalışmasından sonra 2022 yılında, Frank'in 1996 yılına kadar elde ettiği belgeleri ve kendisinin bu zamana kadar elde ettiği belgeleri www.frankscomputer.online web sitesine koydu. Artık Frank'in yarım kalan görevini bitirebilecekti. Ancak bu sadece anonym52'nin altından kalkabileceği basit bir görev değildi. Bunun için 3024 kişiye daha ihtiyacı var.
 
Turnuvaya katılmak ister misiniz?
 
Geliştirici ekip sunduğu bu oyunun bir de turnuvasını düzenliyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi görme yetisi alınmış bir deneği kontrol ettiğiniz için siz de oyunda hiç bir şey göremeyeceksiniz. Duyduklarınıza göre hareket edip oyunu bitirmeniz gerekecek. Bu durumdan dolayı I’m looking for 3024 People diğer görsel içerik barındıran oyunlardan biraz farklılaşıyor. Oyunu herkes farklı sürelerde ve her defasında daha hızlı bir şekilde bitirebiliyor.
 
Oyunu en hızlı bitiren ilk 100 kişiye toplam $20.000 para ödülü dağıtılıyor. Turnuva detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
 
I’m looking for 3024 People sistem gereksinimleri
 
- 240 MB Free Disk Space
- Windows 7 x64
- 2 GHz CPU
- 4 GB RAM
- OpenGL 2.0
- OpenAL 
 
Daha fazla bilgi için oyunun resmi web sitesini buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz. 
 
Çıkış fragmanı 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Bölüm Sonu Canavarı Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 5 Mayıs 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 1 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler