NPD Group'un Raporuna Göre ABD'deki Mevcut Nesil Konsol Satışları Geçmişe Göre Daha Hızlı Düşüyor

17.02.2020 00:08 Özgür Eroğlu

 
 
Bildiğiniz gibi hem Microsoft'un hem de Sony'nin yeni nesil için geliştirdiği konsollar, bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek. Ancak bulunduğumuz dönemdeki konsol satışları geçmişe göre daha düşük durumda.
 
NPD Group isimli bir pazar araştırma şirketinin raporuna göre, bir önceki nesil geçişinde yani 2013 yılındaki konsol satışları, bulunduğumuz döneme göre daha yüksek. Bildiğiniz gibi 2013'ün Ocak aylarında Xbox 360 ve PlayStation 3 bulunuyordu ve yıl sonunda PlayStation 4 ve Xbox One çıkacaktı. Şimdi ise PlayStation 4 ve Xbox One bulunuyor ve yıl sonunda Xbox Series X ve PlayStation 5 çıkacak.
 
2013 ve 2020 yılının karşılaştırmasına göre 2020 yılındaki konsol satışları %35 oranında düşmüş. Xbox One ve PlayStation 4'ün satış sayısı geçen yılın Ocak ayına göre ise %26 düşmüş durumda. Switch'te ise bir düşüş mevcut değil.
 
2020'nin en çok beklenen oyunlarının ertelenmesi ve yeni neslin geriye uyumluluğu destekleyecek olması insanları mevcut konsollardan uzaklaştırmış gibi duruyor. 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 4 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler