Nintendo Amerika Ortak Kurucusu Alan Stone Hayatını Kaybetti

22.02.2017 14:35 Gazali Çetinkaya

 
   Nintendo'yu Batıya getiren önemli isimlerden olan Alan Stone, geçtiğimiz cuma günü 71 yaşında kanser sebebiyle hayatını kaybetti.
    
   1981 yılında Nintendo Amerika'nın ortak kurucusu olan Alan Stone, Donkey Kong, Radar Scope ve Mario Bros.'un Amerika Birleşik Devletleri pazarına girmesini sağlayan kişilerden birisiydi.
 
   1994 yılında Alan Stone, Nintendo'dan ayrıldı ve Sega'ya katıldı. Alan Stone on yıl boyunca Sega Enterprises'ta CEO ve başkanlık görevi yaptı. Sega'dan ayrıldıktan sonra ise Kaliforniya körfezi bölgesindeki oyun ve teknoloji odaklı şirketlerde, en son olarak da Nanotech Media'nın yönetim kurulu üyesi ve operasyon sorumlusu olarak üst düzey görevlerde bulunmaya devam etti.
 
   Kendisinin 2013 yılında Nanotech bünyesine katıldığında yapmış olduğu röportaja buradan ulaşabilirsiniz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Switch Platformlar: Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 3 Mart 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Türk Telekom eSüper Lig’de Şampiyon Trabzonspor Oldu! 1 Saat önce Remnant 2 Artık DLSS 3.7 ve Intel XeSS 1.3 Desteğine Sahip 4 Saat önce 10 Yılın Ardından Tomb Raider: Definitive Edition Artık PC Platformunda 5 Saat önce eFootball 750 Milyon İndirmeye Ulaştı! 5 Saat önce Gelecek Haftanın Ücretsiz Epic Games Oyunu Sızdırıldı! 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler