Nintendo, Bir Patent Davasını Daha Kaybetti

07.01.2014 09:48 Alkan Adakaner


     Patent davaları dev firmaların başına bela oluyor. Bazı patent davaları haklı nedenlere dayansa da, bazı küçük firmalar ise resmen patentlerle geçiniyorlar diyebiliriz. Aslında bu firmaların patentlerini aldıkları şeyi gerçeğe dönüştürme gibi bir amaçları da yok.
 
    Nintendo'nun başı yine bir patent davasıyla dertte. Nintendo daha önce 15 milyon dolar patent ihlal cezası ödediği Tomita Technology'e bu defa satılan her 3DS'in %1.82'lik payını ödeyecek. Yani 3DS başına 3 dolar ceza ödeyecek. Ceza konsol piyasada kaldığı süre boyunca geçerli olacak.
 
    Nintendo'nun başı gözlüksüz 3D teknolojisi sebebiyle önemli ölçüde belaya girmiş gibi görünüyor. Bugüne kadar 35 milyon adet 3DS satan firma 100 milyon dolar ceza ödeyecek.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo 3DS Platformlar: 3DS Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 25 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Immortals of Aveum Konsollarda AMD FSR 3 Desteğine Kavuştu 1 Saat önce DLSS Rakibi Auto SR Hangi Oyunlarda Çalışacak? İşte Liste 2 Saat önce Microsoft'un Valve'i 16 Milyar Dolara Satın Alma Söylentisi (Video) 2 Saat önce Meat İnceleme: Tüyler Ürpertici Kısa Bir Deneyim 3 Saat önce Tchia, 27 Haziran'da Switch Konsollarında 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler