Nintendo Hisseleri %18 Değer Kaybetti

20.01.2014 10:32 Alkan Adakaner


     Nintendo'nun Wii U konusunda şu ana kadar başarısız olduğu bir gerçek. Bu finansal yılda Wii U satış beklentilerini 9 milyondan 2.8 milyona düşüren Nintendo, 3DS'teki büyük başarısına rağmen pek de iyi günler geçirmiyor.
 
     Wii U'nun başarısızlığı sonrasında Nintendo başkanı Satoru Iwata'nın istifa etmesi gerektiği sıkça dile getiriliyor. Buna karşın Iwata istifa etmeyeceğini ve çalışmalarına devam edeceğini açıklamıştı. Bu haberler sonrası firmanın hisse senetleri de darbe yedi.
 
    Bu kötü haberler sonrasında firmanın hisse senetlerinin değeri %18 azalarak 114 dolara kadar düştü. Eğer Wii U konusunda gerekli önlemler alınmazsa hisselerin değeri daha da düşecek gibi görünüyor.
 
    Bu arada bazı analistler Nintendo'nun mobil platformlara ve diğer konsollara oyun çıkartması gerektiğini söylese de Satoru Iwata karşılaşılan sorunlardan böyle kolaycı bir mantıkla çıkılamayacağını düşünüyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Redfall İçin Son Güncelleme Yolda: Tek Oyunculu ve Çevrimdışı Mod 3 Saat önce ACA2 NEOGEO Serisi PS5 ve Xbox Serisi için Duyuruldu 4 Saat önce Arcade Klasikleri Bir Arada: TAITO Milestones 3, Switch için Çıkış Yapıyor 4 Saat önce Star Wars Temalı Total War Oyununun Geliştirildiği Bildiriliyor 4 Saat önce SteamWorld Heist II için Yeni Bir Fragman Videosu Yayınlandı 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler