Nintendo Klasik Pazarlama Yönteminden Ayrılıyor

18.01.2014 07:39 Alkan Adakaner

        
     Nintendo'da 3DS satışları oldukça iyi gitse de Wii U'nun satış beklentisinin 9 milyondan 2.8 milyona düşürülmesi firmayı fena çalkaladı. Firmanın başkanı Satoru Iwata'nın istifa etmesi gerektiği söylense de Iwata istifa etmeyeceğini ve sorunların giderilmesi için çalışacağını açıkladı.

     Iwata'nın açıklamalarına göre artık konsollarda ve oyunlarda daha önce oyunculara sunulan klasik pazarlama yöntemlerinin dışına çıkılmalı. Nintendo kazanmadığı bir işi devam ettiremez. 
 
     Satoru Iwata'nın açıklamalarını konsollarda fiyat indirimi olarak yorumlamaktan çok oyunlarda fiyat indirimi olarak yorumlayanlar daha fazla. Ayrıca free-to-play gibi pazarlama modelleri veya DLC'ler de Nintendo oyunlarında sıkça görülebilir.
 
     Açıkçası şu aşamada herşey sadece tahminlerden ibaret, ama Nintendo'da bazı şeylerin değişeceği kesin.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
CD Projekt Büyük Oyunları Daha Sık Yayınlamak İstediğini Bildirdi 5 Saat önce ADATA ve XPG, En Yeni Teknolojilerini Computex 2024'te Kullanıcılarla Buluşturacak 6 Saat önce God of War Ragnarök'ün PC Sürümü Yakında Duyurulabilir 7 Saat önce Birinci Dünya Savaşı Temalı Korku Oyunu Conscript Çıkış Tarihi Açıklandı 8 Saat önce Bleach: Brave Souls Xbox One ve Switch Konsollarına Geliyor 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler