Nintendo NX, PS4 ve Xbox One Gibi Zararına Satılmayacak

03.05.2016 11:52 Alkan Adakaner

  
   Konsolların her ne kadar PC teknolojisinin gerisinde kaldığı söylense de aslında konsol üreticisi firmalar bu cihazları ilk yıllarında zararına satarlar. Bunun sebebi satılan her oyundan pay almalarıdır. Alınan bu paylar firmanın zararını kapatır ve kâr elde etmesini sağlar.
 
    Playstation 4, Playstation 3, Xbox 360 ve söylenenlere göre Xbox One da ilk aşamada zararına satılan konsollardı. Nintendo Wii U'da tarihinde ilk defa bir konsolu zararına sattığını açıkladı. Bu zarar açıklamalarının acıtasyon olmadığını, pazarlama gerçekleri olduğunu belirtelim.
 
    Nintendo ise NX'i zararına satmayacağını, bunun firmanın ticari faaliyetlerine katkı sağlamadığını açıkladı. Bundan nasıl bir anlam çıkarılır bilemiyorum, ama muhtemelen PS4 ve Xbox One'dan çok daha güçlü bir konsol yapmayacaklar. Nintendo yine yaratıcılık yönünden zengin bir konsolla karşımıza çıkacak.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Switch Platformlar: Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 3 Mart 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 32 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 1 Saat önce Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 1 Saat önce Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 2 Saat önce F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 3 Saat önce Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler