Nintendo, Tümleşik Yapıda Konsol Yapma Peşinde

04.02.2014 13:20 Talha Aynacı

 
   Nintendo, yatırımcılarıyla gerçekleştirdiği Soru & Cevap etkinliğinde bir sonraki el ve masaüstü konsolları için planlarını açıkladı. Yatırımcıların, Nintendo'nun geçtiğimiz yıl yapmış olduğu bir değişiklikle el konsolu ve masa üstü konsol departmanlarında görevli AR-GE ekiplerinin tek çatı altında birleşmesinin sebebini sormasına istinaden cevap veren Nintendo CEO'su Iwata, gelecekte Nintendo tarafından üretilecek taşınabilir ve masaüstü konsolların tümleşik bir yapıyla karşımıza çıkarmayı planladıklarını belirtti.
 
"Daha önce taşınabilir/el konsolu cihazlarımız ve masaüstü konsol cihazlarımızın pilli olması veya bir güç noktasına bağlanmasına, boyutlarına ve diğer farklılıklarına bağlı olarak birbirinden tamamen farklı teknolojiler, mimariler ve yazılım geliştirme sürecinde farklı işleyen metodlar sunmamız lazım geliyordu. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte, eşit derecede mimari geliştirmek mümkün hale geldi. Bu noktayı masaya yatırdık ve artık bu iki ayrı kolun bir araya gelmesi gerektiği kararına vardık. Örneğin şu anda Nintendo Wii oyunlarını Nintendo 3DS'e port etmek büyük bir emek istiyor ki bunun sebebi sadece çözünürlük farkından kaynaklanmıyor, bu iki konsolun farklı mimariyle çıkagelmesi de işimizi zorlaştırıyor. Aynı şey Nintendo 3DS yazılımlarını Nintendo Wii U'ya port etmeye çalıştığımızda da karşımıza çıkıyor. Şayet bu aktarım kolaylaştırılırsa yeni konsol çıkış dönemlerinde oyun eksikliği problemi büyük ölçüde aşılır. Bir de şu var; teknolojinin bu denli üst düzey olduğu zamanda firma olarak oyunlar için en iyi donanımı, maliyet kısıtlaması göz önünde bulundurularak oluşturduğumuz her bir yeni platformda, bir önceki konsoldan tamamen farklı ürün ortaya koyduk. Burada tek istisna Nintendo Gamecube'den Wii'ye yapılan atlamaydı. Her ne kadar kontroller tamamen değişmiş olsa da, grafik çipi neredeyse NGC ile benzer yapıdaydı. Ancak artık bundan sonra yapımını planladığımız yeni ürünlerde böyle bir çaba içine girmemiz gerekmeyecek. Bu açıdan, sıradaki sistemi geliştireceğimiz esnada Nintendo Wii U'nun mimarisinde elde ettiğimiz deneyimlerin avantajından en üst seviyede faydalanacağız. Tabii ki bu Nintendo Wii U'daki donanımsal özellikleri bire bir kullanacağımız manasına gelmiyor ancak Nintendo Wii U'nun mimarisini de uygun biçimde kullanacak bir mimariye sahip olacak. Bu değişiklikleri gerçekleştirdiğimizde el konsolu ve masaüstü konsollar arasndaki farklılıklar tamamen ortadan kalkmış olacak ve bir ailenin kardeşleri gibi işleyecekler."
 
   Yapılan açıklamaların devamında Nintendo'nun Apple'ın iOS ile gerçekleştirdiği gibi pek çok farklı cihazda çalışan tek platform mantığını benimsemeleri gerektiklerini belirtti.
 
   Nintendo CEO'su Satoru Iwata'nın açıklamalarına bakılırsa Nintendo geleneksel olarak birbirinden tamamen ayrı vizyonlar ve yeniliklerle üretilen el ve masaüstü konsol ürünlerini kullanılacak mimarileri açısından benzeş bir yapıya bürüyerek, konsollar arası yazılım paylaşımını üst seviyeye taşımak istiyor. Yakın dönemde Nintendo Network hesaplarını tek bir çatı altında toplayarak bunun ilk adımlarından birini de atmış olan Japon oyun devinin gelecekte çok farklı stratejilerle karşımıza çıkması mümkün.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Black Myth: Wukong İçin Yeni Fragman Yayınlandı 14 Dk önce Hades 2 İçin İlk Güncelleme Yayınlandı 48 Dk önce GTA 5 Satışlarının 200 Milyona Ulaştığı Açıklandı 1 Saat önce Redfall İçin Son Güncelleme Yolda: Tek Oyunculu ve Çevrimdışı Mod 5 Saat önce ACA2 NEOGEO Serisi PS5 ve Xbox Serisi için Duyuruldu 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler