Nintendo, Wii U ve 3DS İçin Bölge Kısıtlamasını Kaldırmayı Gündemine Aldı

03.11.2014 13:53 Samet Konuksal


    Sony ve Microsoft'un konsollarından kaldırdığı bölge kısıtlaması Nintendo cephesinde geçerliliğini hâla koruyan bir özellik. Bildiğiniz gibi oyunlar PAL, NTSC-J ve NTSC-U gibi bölgelere özel olarak ayrılıyor. Nintendo'nun konsollarında ise dış bölgeden aldığınız oyunu, kendi konsolunuzda oynayamıyorsunuz. Şimdiye kadar inadını sürdüren firma, en nihayetinde bu kısıtlamayı kaldırmak için niyetlendi.
 
    Firma yatırımcılarıyla bir toplantıda açıklamalar yapan Nintendo'nun başkanı Satoru Iwata, "Geçmiş yıllarda bazı nedenlerden dolayı bölge kısıtlamasının daha uygun olduğunu düşünerek böyle bir uygulamaya gittik. Ancak gelecekte bu kısıtlamayı kaldırmak müşterilerimiz için kullanışlı olduğu kadar, Nintendo içiin de yarar sağlayabilir. Dolayısıyla bölge kısıtlamasını kaldırmak oyuncuların yaşadığı birçok problemi ortadan kaldırabilir. Bugün bu konuyla ilgili net bir açıklama yapamasam da, gelecekte bölge kısıtlamasını kaldırmaya yönelik çalışmalar yapacağız." sözlerini söyledi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Black Myth: Wukong İçin Yeni Fragman Yayınlandı 13 Dk önce Hades 2 İçin İlk Güncelleme Yayınlandı 47 Dk önce GTA 5 Satışlarının 200 Milyona Ulaştığı Açıklandı 1 Saat önce Redfall İçin Son Güncelleme Yolda: Tek Oyunculu ve Çevrimdışı Mod 5 Saat önce ACA2 NEOGEO Serisi PS5 ve Xbox Serisi için Duyuruldu 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler