Nintendo, Wii U'ya Fazla Ümit Bağlamıyor

Yeni Zelda oyunu heyecan yaratmayı başarmıştı
07.05.2015 11:54 Alkan Adakaner


    Nintendo'nun mâli rakamlarının açıklanmasıyla birlikte Wii U'nun satışları da ortaya çıktı. Açıklamalara göre Wii U son bir yılda (1 Nisan 2014-31 Mart 2015) 3.38 milyon adet satabilmiş. Nintendo'nun beklentisi ise 3.6 milyon adetti. Bu düşük beklentinin bile karşılanmaması gerçekten üzücü.
 
    Bunun yanında Nintendo'nun önümüzdeki mâli yıl da Wii U'dan beklentisi yüksek değil. Konsolun bu mâli yılda 3.4 milyon adet satması bekleniyormuş. Toplamda 9.54 milyon satış miktarına ulaşan Wii U'nun kaderi pek iyi gözükmüyor.
 
    Yine de bir önceki yıl sadece 2.74 milyon Wii U'nun satıldığını göz önüne alırsak bir artış söz konusu. Bunda Mario Kart 8 ve Super Smash Bros Wii U gibi oyunların da etkisi bir hayli fazla diyebiliriz.
 
    Wii U'ya özel olarak hazırlanan The Legend of Zelda'nın gecikmesi, Metroid ve bazı Nintendo oyunlarının hala bu konsol için duyurulmamış olmasının Nintendocuları bile rahatsız ettiği bir gerçek.
 
    Ayrıca 3. parti firmaların büyük bölümü Wii U'dan ümidi kestiler. Bakalım Nintendo bu durumu değiştirmek için ne yapacak? Yoksa bütün ağırlığını satışları gayet iyi giden 3DS'e mi verecek?
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 5 Satışlarının 200 Milyona Ulaştığı Açıklandı 7 Dk önce Redfall İçin Son Güncelleme Yolda: Tek Oyunculu ve Çevrimdışı Mod 4 Saat önce ACA2 NEOGEO Serisi PS5 ve Xbox Serisi için Duyuruldu 5 Saat önce Arcade Klasikleri Bir Arada: TAITO Milestones 3, Switch için Çıkış Yapıyor 5 Saat önce Star Wars Temalı Total War Oyununun Geliştirildiği Bildiriliyor 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler