Nintendo'nun Piyasa Değeri Sony'i Geçti

09.01.2014 09:51 Alkan Adakaner


     Nintendo bazı oyuncular tarafından Microsoft ve Sony'ye göre çok zayıf bir şirket olarak görünüyor. Bunun sebebi ise Nintendo'nun küçük bir şirket olarak görülmesi. Aslında Nintendo sadece oyun satışlarıyla bile milyar dolarlar kazanan bir şirket. Wii'de Mario Kart oyununun 30 milyondan fazla sattığını belirtelim, yani GTA oyunlarından daha fazla satmayı başarıyorlar.
 
    Yeni bir gelişme Nintendo'nun ne kadar büyük bir şirket olduğunu tekrar gösteriyor. Çin'in konsollara olan engellemeleri kaldırmasının ardından Nintendo'nun hisse senetleri yükseldi ve firmanın piyasa değeri 18.4 milyar dolara çıktı. Sony'nin sadece eğlence bölümü değil, bütün birimlerinin piyasa değeri ise 17.7 milyar dolar.
 
    Tabi bu durum Nintendo'nun Sony'den daha fazla paraya sahip olduğu anlamına gelmiyor. Aslında Sony'nin asıl sorununun müzik, laptop satışları ve bazı filmlerdeki başarısızlıklar olarak görüldüğünü belirtelim. Yani oyun departmanı başarılı olsa da, diğer alanlardaki düşüş firmanın hisse senedi fiyatlarının azalmasına sebep olmuş.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo 3DS Platformlar: 3DS Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 25 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT 2024 Masters Şanghay'da Playoff Eşleşmeleri Belirlendi! 1 Saat önce FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da Playoff Etabına Yükseldi! 1 Saat önce Dragon Quest 3'ün HD-2D Sürümü Tanıtıldı: İşte İlk Detaylar 5 Saat önce Microids Yepyeni Dedektiflik Oyunu Arsene Lupin: Once a Thief'i Duyurdu 6 Saat önce Ghost of Tsushima En İyi Playstation PC Portu Mu? (Video) 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler