One Piece Odyssey Artık Nintendo Switch'te

27.07.2024 21:08 Mehmet Tandoğan

 
 
Anime teması ile ön plana çıkan One Piece Odyssey yeni platformlara gelmeye devam ediyor. Şimdi ise Japon rol yapma deneyimini bizlere sunan ve sıra tabanlı taktik sistemi ile sınırları zorlayan Odyssey, Nintendo tarafından kullanıcılara sunulan el konsolu Switch'te yer alıyor.
 
One Piece Odyssey, 2023'ün sevilen oyunlarından
 
 
 
2023 yılında çıkışını gerçekleştiren yapım, One Piece yaratıcısı Eiichiro Oda ile iş birliği içinde geliştirildi. Resmi One Piece serisinin bir parçası olarak karşımıza çıkan oyunda, kahraman Monkey D. Luffy ve Straw Hat Pirates ekibinin Yeni Dünya'daki yolculuğu konu alınıyor. Bir fırtınanın ardından tropikal bir adaya sürüklenen ekibimiz yepyeni bir yolculuğa çıkıyor.
 
Oyunun Deluxe sürümü Switch konsoluna gelmiş bulunuyor. Bu paket içerisinde temel oyuna ek olarak Reunion of Memories içeriği yer alıyor. Paketin fiyatı ise 60 dolar.
 
One Piece Odyssey şu anda PlayStation 5, Xbox Series X/S, PS4 ve PC’de mevcut durumda.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Hasır Şapkalılar ekibine katılabileceğiniz ve istediğiniz gibi ilerleyebileceğiniz yapımda anime tarzı ile beraber bir sanat stili bizlere sunuluyor. Sıra tabanlı taktik savaşları ile beraber ön plana çıkabileceğimiz, kendi ekibimizi kurabileceğimiz yapımda, elbette popüler manga ve anime serisi One Piece’den ilham alan bir yapı bulunuyor. Bununla beraber hem arka plan hikayesi hem de karakterlerimiz şekilleniyor. İkonik karakterlerle beraber ilerlemeye çalışabileceğimiz yapımda, elbette meşhur korsan karakterlere, hasır şapkalı ana karakterimize ve çok daha fazlasıyla beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz. Bununla beraber büyük bir fırtınaya yakalanan ekibimiz elbette gemisinin battığını görebiliyor ve kendilerini büyülü bir ada içerisinde bir anda bulabiliyor. Bu tarz bir arka plan hikayesiyle beraber tropik bir adada sıkışıp kalan ekibimiz, elbette çıkışını bulmak için büyük bir mücadeleye atılıyor ve eğlenceli ve sanat stilinden bir hayli ön planda olduğu yapılarla beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Ekibimiz aslında burada ayrı düşüyor ve tekrar bir araya gelmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Oldukça eğlenceli bir arka plan hikayesi ile beraber ilerleyebileceğimiz ve akabinde ise yeni dünyaya doğru yelken açabileceğimiz yapımda, dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyor, buralarda karakterlerimizi geliştirebiliyor, sıra tabanlı sistemlerle beraber elbette düşmanlara karşı istediğimiz komboyu gerçekleştirebiliyor ve daha fazla detay ile beraber yerimizi alabiliyoruz. Bildiğiniz üzere bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber istediğiniz gibi kendi ekibinizi kurabiliyor, ekibinizi kimleri alabileceğinizi seçebilir ve hangi karakterlerin hangi yeteneklerinden faydalanmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
Bu tarz detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyor ve daha fazla detay ile beraber ana hikaye deneyimlemek durumunda kalıyor ve farklı görevleri burada yaparak yeni yeteneklerin sahibi olabiliyorsunuz. Korkutucu unsurlara ve doğal afetlerle karşılaşabileceğiniz yapım içerisinde her bir bölgenin farklı şekillerde bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.

Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve bu ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz yapımda, elbette her ortamın kendine özgü atmosferleri, sanat stili, düşmanları ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca buraları keşfetmek ve aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Diğer taraftan elbette geldiğimiz noktada bu alanları keşfetmek durumunda kalırken, aynı zamanda düşmanların karşımıza çıktığını söyleyebiliyor ve bu düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 
 
Korkutucu, tehlikeli düşmanlarla, doğal afetlerle ve çok daha fazlasıyla beraber bizleri bekleyen birçok tehlikeden bahsedebiliyor ve bu tehlikeleri atlatmak tamamen bizim işimiz olurken, aynı zamanda macerada tehlikeli düşmanları nasıl ortadan kaldırabileceğimizi seçebiliyoruz. Çünkü yapım içerisinde sıra tabanlı bir taktik sistemi olduğundan dolayı her bir oyuncu farklı bir plan ve strateji benimseyebiliyor ve kendinize özgü sistemlerle ön plana çıkabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber yer alabileceğiniz yapım içerisinde kendinize ait çeşitli stratejiler ortaya dökebiliyor ve bu döküntü esnasında elbette kendinizi anime karakterleriyle ön plana çıkarırken bulabiliyorsunuz. Hasır Şapkalılar tayfasına katılabileceğiniz ve bu tayfayı en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz ve aynı zamanda geliştirebileceğiniz yapım, elbette genel olarak oyuncular tarafından seviliyor. Oyunda ilgi çekici sanat tarzı, anime temasından fırlamış karakterler, ortamlar, atmosferler ve çok daha fazlası sizleri bekliyor.
 
Bunun yanı sıra oyunu elbette sadece standart sürümü ile beraber değil, aynı zamanda Deluxe sürümü ile beraber de karşımıza çıkıyor. Bu sürüm dahilinde birçok içeriğin olduğunu söyleyebiliyor ve aynı içerikleri birden fazla kez satın almamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Dolayısıyla geliştirici ekibin de burada uyardığı bir durum söz konusu olduğunu aktarmakta fayda var. Popüler anime serisinden ilham alan yapısıyla beraber klasik aksiyon ve rol yapma dinamiklerinin birleştiği yapım içerisinde Hasır Şapkalılar tayfasına istediğimiz gibi katılabiliyor ve burada istediğimiz üye ile beraber oynamak durumunda kalıyoruz. Yani oyun içerisinde herhangi bir ana karakter bulunmuyor. Bu karakterler arasında dinamik bir şekilde geçiş yapabiliyor ve istediğimiz gibi onları deneyimleyebiliyoruz.

Aynı zamanda burada her bir karakterin farklı özellikleri, diyalog sistemleri, animasyonları, grafikleri ve çok daha fazlası yer alıyor. Dolayısıyla hangisi üzerinde usta olmak istiyorsanız ona doğru geçiş yapabiliyor ve arka plan hikayesi ile beraber de görevleri yerine getirmek durumunda kalıyorsunuz. Macera içerisinde tehlikeli düşmanların, korkutucu unsurların ve çok daha fazlasının bizlere sunulduğunu aktarmakta fayda var. Bu tarz detaylarla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor, sıra tabanlı taktik savaşlarıyla beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve elimizdeki güçleri en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz.
 
 
 
Zaten bu tarz detaylarla beraber bir bizim takım bir de karşı takım karakterleri sıra sıra hamlelerini gerçekleştirebiliyor ve hamle sırası karşıya geçtiği zaman en iyi şekilde kendinizi savunmak durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla burada yapacağınız hamlelerle beraber aslında büyük bir mücadele vermeye hazırlanıyor ve yapacağınız hamlelerin burada ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Dikkat çekici unsurlarla beraber ilerleyebileceğimiz ve kendi detaylarımızı ön plana çıkarabileceğimiz yapımda, hangi tarz aksiyona dahil olmak istiyorsak ona göre kendi seçimlerimizi yapabiliyor, bu seçimler dahilinde dilediğimizi gerçekleştirebiliyor ve bu tarz detaylarla beraber hızlı bir şekilde yerimizi alabiliyoruz. Zaten oyun içerisinde taktik planlamaları bir hayli ön plana çıktığından dolayı yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu tartmak tamamen sizin işiniz oluyor.

Yapım içerisinde üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor. Bu kamera bakış açısıyla beraber karakterimizi, yani seçtiğiniz bir ana karakteri dilediğiniz gibi gerçek zamanlı olarak kontrol edebiliyor, etrafı keşfedebiliyor, farklı alanlara doğru geçiş yapabilir ve burada farklı aksiyon sistemleri ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Aynı zamanda farklı bölgeleri keşfedebildiğiniz yapım içerisinde dikkat çekici bulmacaların, içeriklerin, sandıkların ve çok daha fazlasının bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Sahil kıyısından başladığımız büyük maceraya dikkat çekici detaylar eşlik ediyor. Aynı zamanda yer alabildiğimiz yapım içerisinde, elbette karakterimizi kontrol ederken etrafı keşfedebiliyor ve bu keşif unsurlarıyla beraber de sıra tabanlı taktik savaşlarına geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla gerçek zamanlı olarak kontrol ettiğimiz karakter, aslında savaş esnasında sıra tabanlı sisteme dönüş yapıyor ve burada yapacağımız hamleler elbette tek tek karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Bu tarz detaylarla beraber ilerleyebileceğimiz ve kendimizi geliştirebileceğimiz yapım içerisinde hem ara sahneler hem de karakterler arası diyaloglar bizlere sunuluyor. Arka plan hikayesi de aynı şekilde bu tarz detaylarla beraber bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçek zamanlı olarak karakterimizi kontrol ederken anime tarzı koşu stilinin, animasyonların ve çok daha fazlasının tadını çıkarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla gerçekten ilgi çekici bir dünyanın ve atmosferin bizlere sunulduğu dönem konuşmaların adeta bir dizi izliyormuş gibi bizlere aktarıldığını ve çok daha fazlasını karşımıza çıktığını söyleyebiliyoruz. Eğlenceli bir anime ve manga serisinden ilham alan bu yapım hemen hemen her oyuncu tarafından oynanmalı ve muhakkak bir şans verilmelidir. Dolayısıyla yepyeni bir dünyaya adım atmak istiyorsanız, bu yapım tam size göre diyebiliriz.

Hasır Şapkalılar ekibine katılabileceğiniz ve kendi yolculuğunuzu özgürce şekillendirebileceğiniz bu oyun, anime tarzı sanat stili ile dikkat çekiyor. Sıra tabanlı taktik
savaşlar sunan yapım, popüler manga ve anime serisi One Piece’den ilham alıyor. Oyunda, ikonik korsan karakterlerle ve hasır şapkalı ana karakterimizle ilerliyoruz. Büyük bir fırtınaya yakalanan ekibimiz, gemilerinin battığını fark eder ve kendilerini büyülü bir adada bulur. Tropik bir adada sıkışıp kalan ekip, çıkış yolunu bulmak için büyük bir mücadeleye atılır. Eğlenceli ve sanatsal bir arka plan hikayesi ile ilerleyen oyunda, ekip üyeleri ayrı düşer ve tekrar bir araya gelmek için çaba sarf ederler. Yeni dünyaya doğru yelken açarken, dikkat çekici ortamlarda karakterlerinizi geliştirebilir, sıra tabanlı sistemlerle düşmanlara karşı istediğiniz komboları gerçekleştirebilirsiniz.
 
 
 
Oyunda her bir oyuncu farklı bir deneyim yaşayabilir ve bu deneyimi kişiselleştirebilir. Kendi ekibinizi kurarak, hangi karakterlerin hangi yeteneklerinden faydalanmak istediğinizi seçebilirsiniz. Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz farklı bölgelere geçiş yapabilir ve ana hikayeyi deneyimlerken yeni yetenekler kazanabilirsiniz. Korkutucu unsurlar ve doğal afetlerle karşılaşabileceğiniz bu yapımda, her bir bölgenin farklı şekillerde sunulduğunu belirtmek gerekir. Özetle, "Hasır Şapkalılar" ekibine katılarak, tropik bir adada maceraya atılabilir, sıra tabanlı savaşlarla stratejik mücadeleler verebilir ve kendinize özgü bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendinizi sıra tabanlı bir sisteme dahil etmek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun birden fazla platformda yer alıyor ve şu anda bahsettiğimiz gibi Switch konsolunda da bulunuyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Silent Hill 2 Remake ve Orijinal Sürüm Grafik Karşılaştırma Videosu 23 Dk önce Crazy Taxi Remake'ten Oynanış Görüntüleri Sızdırıldı! 1 Saat önce Enotria: The Last Song Geliştiricisi Xbox İle Yakından Çalışıyor 2 Saat önce Space Marine 2 Erkenden Erişim İle 134 Bin Eş Zamanlı Oyuncuya Ulaştı 3 Saat önce Astro Bot'un Fiziksel Sürümü Amazon Japonya'da Tükendi 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler