Ori'nin Yönetmeni, Yalanlar ile Oyun Tanıtan Geliştiricileri Sert Eleştirdi

04.02.2021 17:11 Gazali Çetinkaya

Moon Studios CEO'su ve Ori'nin yönetmeni Thomas Malher, çıkış öncesinde oyunlarını bilerek yanlış tanıtan geliştiricileri sert eleştirdi.
 
Thomas Malher, ResetEra forumu üzerinden paylaştığı yazıda "Oyuncular neden bu yılan yağı satıcılarına çok fazla güveniyor ve dahası onları affediyor?" diye belirtti.
 
Özellikle Peter Molyneux, Sean Murray ve CD Projekt RED'i hedef gösterdi.
 
Thomas Malher, bu geliştiricileri yalanlar ve aldatmaca ile oyunlarda var olmayan özellikleri varmış gibi göstermekle ve oyuncuları aptal yerine koymakla itham etti. Sadece geliştiricileri de değil onların bu oyununa dahil olan gazeteciler ve basını da suçlu buldu.
 
"Her şey Molyneux ile başladı. Ürününün ne olduğunu söylemek yerine, ne olabileceğini abartarak söylemek ve herkesi heyecanlandırmak konusunda kendisi ustaydı. Bu sıkıntı değildi ta ki oyununa para verene ve Peter'ın anlattığı gibi olmadığını görene kadar."
 
Thomas Malher daha sonra No Man's Sky'a geçti ve çıkışında oyunun hiçbir şekilde Sean Murray'nin anlattığı gibi olmadığını söyledi ve ironik bir şekilde "Bir sürü güncelleme yayınladılar. O yüzden başlangıçtaki yalanlarını ve aldatmacalarını affedelim ve onları ödüllendirelim. Çünkü yıllar önce olacağını söylediği şeyleri en sonunda az çok yaptılar sayılır. Teşekkürler Geoff Keighley. Bu tarz bir davranışı ödüllendirmek oyun endüstrisinin daha güçlü büyümesine kesinlikle yardımcı olacaktır." diye belirtti.
 
Son olarak CD Projekt RED ile ilgili olarak, Cyberpunk 2077'de geliştiricilerin gösterdiği şeylerin sadece bir kısmının oyunculara sunulduğunu ve CD Projekt RED'in halkla ilişkiler departmanının, Molyneux ve Murray'nin yaptıkları her şeyi alıp daha da ileri bir seviyeye taşıdığını ifade etti.
 
Thomas Malher bu tür olayların ne oyunlara, ne oyunculara ne de geliştiricilerin kendisine ve diğerlerine faydasının olmayacağını belirtti.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Ori and the Will of the Wisps Platformlar: PC XBOX ONE Geliştirici: Moon Studios Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Platform Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 2 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 3 Saat önce Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 5 Saat önce The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 5 Saat önce Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler