Orta Çağ'da Silah Çekebileceğimiz Kingmakers'tan Yeni Fragman

23.05.2024 11:45 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını tinyBuild ve geliştiriciliğini Redemption Road Games ekibinin üstlendiği Orta Çağ temalı nişancı aksiyon savaş oyunu Kingmakers için yeni bir fragman yayınlandı. "Wreak Havoc" adındaki yeni fragman oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu bizlere sunuyor ve aynı zamanda oyun içi ortamlarına bakış atmamıza olanak tanıyor.
 
Kılıç ve kalkanlara karşı AK-47 
 
 
 
Dikkat çekici unsurları ile bizlere sunulmak istenen bu yapımda zamanda geriye gidiyor ve savaşın yakıp yıktığı bir Orta Çağ dönemine geçiş yapıyoruz. Orta Çağ İngilteresi'ne giriş yaptığımız yapımda kendi krallığımızı kurabiliyor, kılıç ve kalkanlara karşı elimizdeki makineli tüfekleri, bombaları ve daha fazlasını kullanarak hem tek başımıza hem de iş birliği içerisinde devasa ordulara karşı gelmek durumunda kalıyoruz.
 
Gerçek zamanlı olarak simüle edilmiş sistemlerle karşı karşıya geldiğimiz oyunda her bir savaşta farklı bir deneyim elde edebiliyoruz. Aynı zamanda buradaki askerler yaptığınız hamlelere göre değişkenlik gösteren eylemlerde bulunabiliyor. Dolayısıyla yapay zeka sisteminin de oyunda ön planda olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Özgün bir oyun konsepti ile bizlere sunulmak istenen Kingmakers, 2024 yılı içerisinde Steam üzerinden PC için yayınlanacak.
 
 
 
Oyunda başka neler olacak?
 
Destansı aksiyon strateji deneyimi ile beraber ön plana çıkabileceğimiz ve aynı zamanda tuhaf bir ortamda kendimizi bulabileceğimiz yapımda yeni nesil silahlarla beraber eski çağlara doğru ilerleyebiliyor ve elimizdeki teknolojik silahları orta Çağa doğru götürmeye hazırlanıyoruz. Sanal alanlara geçiş yapabildiğimiz ve geniş bir modern silah cephaneli ile beraber ön plana çıkmaya hazırlandığımız yapımda zamanda geriye doğru giderek savaşın harap ettiği orta Çağ'a doğru geçiş yapabiliyor ve burada tarihin gidişatını değiştirmek durumunda kalıyoruz.

Elbette yeni silahlarla beraber eski çağlara doğru giriş yapmak ve burada devasa savaşlara doğru katılmak gerçekten de ilgi çekici bir konsepti beraberinde getiriyor ve bağımsız bir yapımcı tarafından bizlere sunulacak olan bu yapım bakalım bizlere nasıl bir deneyim sunacak. Hep birlikte göreceğiz.

Devasa ortamlara doğru geçiş yapabileceğimiz, tarihin gidişatını değiştirip geleceği kurtarabileceğimiz yapımda aynı zamanda kendi krallığımızı inşa edebiliyor, elimize bir silah alabiliyor ve binlerce kişilik ordunun arasına tek başımıza giriş yapabiliyoruz. Yapım içerisinde tarihin gidişatını değiştirdiğimizden dolayı elbette sonraki nesillerin etkileneceği bir yapıyla beraber karşı karşıya kalabiliyor ve binlerce kişilik bir orduyu devasa ve gerçek zamanlı bir şekilde simüle edilmiş bir şekilde görebiliyoruz. Dolayısıyla burada yapacağımız hamlelerle beraber hem gidişata yön verebiliyor hem de savaştaki atmosferin değişmesine sebebiyet verebiliyoruz.

Savaşları tek başımıza veya işbirliği moduyla beraber arkadaşlarımızla katılabiliyor ve bu tarz oyunlarda eğer işbirliği modu bulunuyorsa elbette bu oyunları bu tarz oyun modları ile beraber denemek oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyun içerisinde bu tarz modlarla beraber arkadaşlarımızı yanımıza davet ederek daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor ve böylece savaş alanlarında sırtımızı kollayacak bir arkadaşa rastlayabiliyoruz. Bu da oyunda yer alan yeni destekler arasında bulunuyor ve ilgi çekici bir konsepti arkadaşlarla beraber oynamak daha da eğlenceli olabiliyor.

Savaş alanlarına geçiş yapabildiğimiz ve ölmekte olan bir dünyanın son olmadığı olarak bulunduğumuz yapımda kanlı bir savaşın gidişatını değiştirmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve burada belki de şanslıysa kıyameti engellemek için de burada büyük bir adım atmaya hazırlanabiliyoruz.
 
 

500 yıl öncesine geçiş yapabileceğimiz ve orta çağ İngiltere'sine doğru ilerleyebileceğimiz yapımda gerçekten de tarih bir yolculuk yapabilir ve buradaki savaşın seyrini değiştirmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Tarihin terazisini değiştirip yeni bir zaman çizelgesi yaratabileceğimiz ve gerçekten de ilgi çekici olaylarla ve savaş ortamlarıyla karşı karşıya kalabileceğimizi yapımda ordular arasına elimizdeki makineli tüfeklerle beraber de alabilir ancak buradaki orduların kılıç ve kalkanla beraber savaşlarını deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla sadece bizim burada yeni nesil teknoloji silahları ile beraber olduğumuzu söyleyebiliyor ve hatta orduların atlarla beraber ilerlediği esnada biz de motorumuzla beraber gerçekten de etrafta drift atabiliyoruz. Bu da tuhaf bir gerçekliği beraberinde getiriyor.
Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi ilgi çekici bir konsept bulunuyor ve Orta Çağ'a aslında günümüzdeki silahlarla ve mekaniklerle beraber giriş yapabiliyoruz. Bodoslama alabildiğimiz yapım içerisinde yapacaklarımızla beraber tarihin seyrini değiştirmeye hazırlanıyor ve kendimize ait bir zaman çizelgesi oluşturarak farklı noktalara geçiş sağlayabiliyoruz.

Orta Çağ temasıyla beraber harmanlanan ancak bir yandan da geniş kapsamlı silah kütüphanesini bünyesinde barındıran yapım içerisinde kullanabileceğimiz silahların ne kadar değişkenlik gösterdiğini söyleyebiliyor ve bu silahları elinize alarak istediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Devasa ordularla beraber ilerleyebileceğiniz ve elinize bir silah alıp binlerce kişilik orda arasına dalış yapabileceğiniz yapımda ilgi çekici olayların bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz.
 
Oyunda koordine edebileceğimiz bir simülasyon sistemi bulunuyor ve aynı zamanda katıldığımız her savaşta binlerce askerin aynı anda savaştığı bir ortamda kendimizi bulabiliyoruz. Buradaki ordular ve askerler tamamen gerçek zamanlı bir şekilde simülasyon şekliyle işleniyor ve dolayısıyla her bir savaş burada farklı şekillerde karşımıza çıkıyor.

Yaptığımız hamlelere göre değişkenlik gösteren ve aynı zamanda karşıdaki rakibe göre kendi savunmasını ve saldırı stillerini benimseyen bu yapımda her bir savaşta farklı şekillerde simüle edilen ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve savaş alanındaki her asker karar verme, yol bulma ve sadakatlerini gösterme gibi çeşitli duygularla beraber hareket edebiliyor. Yeni nesil çok iş parçacıklı Yapay Zeka sayesinde elbette her bir detay ile beraber buradaki yerimizi almaya hazırlanıyor ve her bir savaşın farklı şekilde simülasyon edildiğini aktarabiliyoruz.
 
 

Yapay zekalar tarafından kontrol edilen bu karakterler gerçekten de ilgi çekici bir detayı bünyesinde barındırıyor ve bizim de yapacağımız hamlelere karşı gelmek için büyük bir mücadele sarf ediyor. Ancak elimizdeki bombaları kalkanla beraber durdurmanın pek mümkün olmadığı durumlarda elbette yapay zekanın da belli bir yere kadar yapacakları bulunuyor. Dolayısıyla benzersiz bir sistemle ve yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz.

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca rastgele olayların ve rastgele asker hareketlerinin olduğunu söyleyebiliyor ve bu hareketlerle beraber de kendimizi her bir oyun içerisinde ve her bir savaş içerisinde farklı deneyimlerle karşı karşıya bulabiliyoruz. Aynı zamanda burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve deneyiminizi kendinize göre burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca her gün sistemde elinizden geleni yapmaya koyuyor ve bu sistemleri üst düzey bir sistemle harmanlayabiliyorsunuz.

Katıldığımız her savaşta farklı şekillerde simüle edilen unsurlarla karşı karşıya geldiğimiz yapımda elimizdeki silahları düşmanlara karşı kullanabilir ve orta çağı adeta bir Keleş getirebiliyoruz. AK-47 silah ile beraber yer alabileceğimiz yapımda kaç kılıççıyı alt edebileceğimizi düşünüyorsak o kadar kılıççıyı ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla elimizdeki makineli tüfeklerle beraber düşman ordularını burada ortadan kaldırabiliyor, tarihin değişimi konusunda buradaki tüm imkanları kullanmak durumunda kalıyor ve keskin nişancı tüfeği ile beraber de düşmanları tek hamlede ortadan kaldırabiliyoruz. Makineli tüfeklerle, saldırı tüfekleriyle, pompalı tüfeklerle, el bombaları ile ve fırlatıcılarla beraber gerçekçi bir deneyimle karşı karşıya kalmadığımız yapımda tuhaf olayların olduğunu görebiliyor ve savaş alanlarında üzerimize doğru koşan atlıları elimizdeki silahlarla beraber düşürebiliyoruz.

Bunun dışında oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca sadece silahlar değil ilgi çekici araçların olduğundan da bahsedebiliyoruz. Bu araçlar içerisinde zırhlı araçlar, motosikletler, saldırı helikopterleri, hava saldırıları ve daha fazlası bizlere sunuluyor. Bu hamlelerle beraber gerçekten de gidişata yön verebiliyor ve elimizdeki tüm imkanları düşmanlara karşı kullanabiliyoruz.
 
 

Oyunda gerçekten de tuhaf olaylarla karşı karşıya kalabiliyor ve bu tuhaf olayları tüm noktalarıyla değerlendirmek durumunda kalıyoruz. Elimizdeki silahları düşmanlara karşı kullanabileceğimiz yapımda makineli tüfeklerle beraber düşmanlara karşı elimizdeki mermileri boşaltabiliyor, bu boşalttığımız mermilerle beraber gidişata yön verebiliyor ve son sürat oyun alanlarına dalışımızı gerçekleştirebiliyoruz. Yapım içerisinde ilerlemeye çalıştığımız esnada tüm bu unsurların üstesinden gelmek için de yan araçları kullanabiliyoruz. Bu yan araçlar içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi helikopterlerle beraber orduların arasına dalış yapabiliyor, helikopter saldırıları ile düşmanları füze fırlatabiliyor veya elimizdeki el bombalarını düşman ordularının arasına atabilir ve toplu bir şekilde onların ortadan kaldırılmasını sağlayabiliyoruz. Gerçekten de tuhaf olayların meydana geldiği ve akabinde ise gerçek dışı olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Yapımda tüm gidişatı elimizdeki imkanlarla beraber son vermek durumunda kalıyor ve burada yer aldığımız süre boyunca hamlelerin üstesinden gelmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

 
Genel hatlarıyla oyun

Yeni nesil silahlarla eski çağlara yolculuk.
Tarihin gidişatını değiştirme ve geleceği kurtarma.
Kendi krallığını inşa etme ve binlerce kişilik ordulara komuta etme.
Gerçek zamanlı devasa savaşlar ve etkileyici atmosfer.
Tek başınıza veya işbirliği modunda savaşma seçeneği.
Arkadaşlarınızla birlikte daha eğlenceli bir deneyim.
Oyunda, yeni nesil silahlarla donatılmış bir karakteri kontrol ediyorsunuz.
Eski çağlara giderek tarihin önemli olaylarına müdahale ediyorsunuz.
Devasa savaşlara katılarak binlerce kişilik ordulara komuta ediyorsunuz.
Kendi krallığınızı inşa ederek kendi imparatorluğunuzu kurabilirsiniz.
Gerçek zamanlı devasa savaşlar, etkileyici grafikler ve sürükleyici bir atmosfer sunar.
Tek başınıza veya arkadaşlarınızla birlikte işbirliği modunda oynayabilirsiniz.
Arkadaşlarınızla birlikte oynayarak daha eğlenceli ve heyecanlı bir deneyim yaşayabilirsiniz.
Destansı bir aksiyon strateji deneyimi arayanlar için bu oyun ideal bir seçim olabilir. Yeni nesil silahlarla eski çağlara gitme, tarihi değiştirme ve devasa savaşlara katılma gibi heyecan verici unsurlar barındırıyor. Tek başınıza veya arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bu oyun, size unutulmaz bir deneyim yaşatacak.
 
 
 
Elimizdeki becerilerimizi test edebileceğimiz yüksek bir kuleye çıkıp keskin nişancılık becerilerimizi üst düzeye çıkarabileceğimiz veya savaş alanlarında büyük bir hasara yol açabileceğimiz bir yapımla karşı karşıyayız. Elbette savaşın gidişatını değiştirebiliyor ve gidişatın kötü olduğu anlarda kendimizi burada kaptırabiliyoruz. Pompalı tüfeklerle beraber yakın saldırılarda gerçekten de düşmanları paramparça edebilir ve oyunda parçalanma efektlerinin de olduğundan bahsedebiliyoruz. Kanlı bir ortamın bulunduğu bu yapımda her türlü becerimizi ortaya çıkarabiliyor ve aynı zamanda tek oyunculu yapım dışında yukarıda bahsettiğimiz gibi işbirliği moduyla beraber kendimizi geliştirebiliyor ve daha da fazla ileriye gitmeye çalışıyoruz.

Oyun içerisinde diğer taraftan farklı ortamların bizlere sunulduğunu söyleyebiliyor ve dinamik gün koşullarının olduğundan da bahsetmek mümkün. Örneğin bir savaş alanında gündüzleri savaşırken diğer bir savaş alanına geçiş yaptığımız süre boyunca gece boyunca ilerleyebiliyor ve gecenin ışıkları ile beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz.

Ek olarak oyun içerisinde elbette elimize kalkan alabiliyor ve diğer elimizle beraber silahları veya bombaları fırlatabiliyoruz. Tuhaf bir mücadele içerisine geçiş yapabildiğimiz yapımda her bir noktada farklı şekillerde eyleme geçebiliyor ve düşmanların bizim üzerimize elindeki kılıçları veya topuzları fırlattığını görebiliyoruz. Bir yandan komik olayların, diğer yandan ise tuhaf durumların karşımıza çıktı yapım genel anlamda eğlenceli bir deneyimi bünyesinde barındırıyor ve bu deneyimle beraber de kendimizi geliştirebiliyor ve ileriye atabiliyoruz.
Yapım içerisinde dilediğimiz şekilde savaşabiliyor, istediğimiz zaman savaştan çekilip emir verebiliyor ve bu emirler arasında sorunsuzca geçiş yapabiliyoruz. Sistemin öğrenilmesinin oldukça kolay olduğu belirtilen yapımda her ne kadar basit olduğunu söylesek de stratejik olanaklarımızın burada sonsuz olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü her alana göre ve her yaptığınız hamleye göre değişkenlik gösteren bir yapay zekanın olduğundan bahsedebilir ve bu da gidişata yön vermeniz açısından farklı noktaları beraberinde getirebiliyor.
 
 

Doğrudan savaşçılara emirler verebileceğimiz ve kendi askerlerimizi atayabileceğimiz yapımda istediğimiz şekilde farklı askerleri bünyemize dahil edebiliyor ve bu askerler arasında okçular, kılıççılar, mızrakçılar ve süvariler bulunuyor. Süvariler düşmanların üzerine atlılarla beraber koşarken biz de elimizdeki silahları düşmanlara karşı kullanabiliyor ve kendi bölgemizi korumak için tahkimatlar inşa ederken aynı zamanda yeniden mücadeleye dalmanın heyecanına burada yaşamak durumunda kalıyoruz. Kendi hareketlerimizi planlayabileceğimiz ve daha fazlasıyla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda genel olarak gerçekten de tuhaf olayların olduğunu söyleyebiliyor ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Kısaca toparlayacak olursak oyunda, destansı aksiyon ve strateji deneyimiyle ön plana çıkıyoruz. Tuhaf bir ortamda, yeni nesil silahlarla donanmış olarak orta çağa doğru ilerliyoruz. Geniş bir modern silah cephaneliği ile zamanda geriye giderek, savaşın harap ettiği orta çağda tarihin gidişatını değiştirmek zorunda kalıyoruz. Bağımsız bir yapımcı tarafından sunulan bu oyun, devasa savaşlara katılmamıza ve kendi krallığımızı inşa etmemize olanak tanıyor. Binlerce kişilik ordulara karşı tek başımıza savaşabiliyor, tarihin akışını değiştirdiğimizde geleceği etkileyebiliyoruz. Ayrıca, gerçek zamanlı savaşlarda yaptığımız hamleler savaş atmosferini değiştirebiliyor. İşbirliği modunda arkadaşlarımızla birlikte savaşlara katılabiliyor, bu da oyunu daha eğlenceli hale getiriyor. Bu modda, arkadaşlarımızla birlikte oynayarak daha keyifli bir deneyim yaşayabiliyoruz. Oyunun aynı zamanda Steam sayfası açık durumda ve Dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Steam'de Bedava Oynadığınız Banana Oyunundan Yeni Rekor 15 Haziran Twitch CEO’sunun Gelecek Yenilikleri Gösterdiği Anlar Viral Oldu 15 Haziran Ghost of Tsushima İçin 6 GB'lık Yeni Güncelleme Yayınlandı 15 Haziran Life is Strange: Double Exposure'dan 18 Dakikalık Oynanış Videosu 15 Haziran Lollipop Chainsaw RePOP Dünya Çapında Çıkıyor 15 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler