Overwatch 2 İçin 6v6 Maçlar Yakında Gelebilir: İşte Detaylar

26.07.2024 19:02 Mehmet Tandoğan

 
Blizzard tarafından oyunculara sunulan 5v5 takım odaklı kahraman temalı nişancı aksiyon oyunu Overwatch 2 için yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Şimdi ise ortaya çıkan bilgilere göre 6v6 oyun modu test aşamasında yer alıyor ve ilerleyen süreçte bu deneyimin kullanıcılara sunulması planlanıyor.
 
Overwatch 2'nin 5v5 deneyimi geliştirilmeye devam ediyor
 
 
 
Çıkışı ile beraber büyük eleştirilere maruz kalan Overwatch 2, günümüzde hala oynanmaya ve piyasadaki yerini korumaya devam ediyor. Oyun şu anda 5v5 temeli ile bizlere sunulsa da kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda 6v6 maçların oyuna dahil edileceği bildiriliyor. Oyunun resmi internet sitesinde yayınlanan yeni bir gönderide yönetmen Aaron Keller, 5'e 5 karşılaşmaların eski 6'ya 6 karşılaşmalarıyla arasındaki detayları derinlemesine inceliyor.
 
Gönderi içerisinde genel olarak 6v6'ya dönüş talebinin oldukça yoğun olduğu vurgulanıyor ve Keller bu değişimin canlı servis oyununa uygun olduğunu belirtiyor. Blizzard Entertainment bu kapsamda 5v5 oyun deneyimini geliştirmeye ve iyileştirmeye devam edecek. Dolayısıyla gelecekte 6v6 oyun moduna dair çeşitli yeniliklerin olabileceği de söz konusu.
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Çevrimiçi odaklı ve takım tabanlı sistemleri ile beraber ön plana çıkan ve sürekli olarak kendinizi geliştirebileceğiniz yapım içerisinde büyük beğeni toplayan ikonik karakterler karşınıza çıkıyor. Ve serinin önceki oyun dikkat çekici oyun modları ile beraber ön plana çıkan ve aynı zamanda oyuncular tarafından da bir hayli eleştirilen bu yapım şu anda hala piyasadaki yerini koruyor ve yeni güncellemelerle beraber aktif tutulmaya çalışılıyor. Farklı haritalara doğru geçiş yapabileceğiniz, ekibinizi belirleyebileceğiniz ve yanınıza arkadaşlarınızı çağırabileceğiniz yapım içerisine hem arkadaşlarınızla beraber oynayabiliyor hem de dünya çapındaki oyuncularla beraber ve tanımadığınız oyuncularla giriş yapabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla elbette üst düzey bir çevrimiçi rekabetçi ortamda kendinizi bulabiliyor ve oldukça farklı karakter sistemleri ile karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Bildiğiniz üzere oyun içerisinde onlarca karakter bulunuyor ve her bir karakterin burada farklı sınıfı ve özellikleri yer alıyor.
 
Örneğin bir tank sınıfı seçerseniz, elbette bu sınıf düşmanlara karşı daha dayanıklı bir şekilde karşılarına çıkıyor ve aynı zamanda daha yüksek sağlıkla beraber oyundaki takıma dengelemeye çalışıyor. Diğer taraftan destek sınıfını seçerseniz, tüm takıma can verebiliyor ve aynı zamanda düşmanlara karşı daha az hasarla beraber karşı çıkabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı sınıflarla beraber ilerleyebileceğiniz bir sistem bulunuyor ve her bir takım içerisinde olmazsa olmaz gereken elbette farklı sınıflar yer alıyor ve zaten takımdaki sınıfları seçerken belli başlı kilitlemeler yer alıyor. Örneğin bir destek sınıfı seçtikten sonra elbette diğer arkadaşınıza aynı sınıftan ne yazık ki seçim yapamıyorsunuz, dolayısıyla böyle bir dengelemenin de olduğunu söyleyebiliyoruz. İlgi çekici detaylarla beraber ilerleyebileceğimiz ve aynı zamanda karakter odaklı yapımla beraber kendi seviyenizi artırabiliyor, profilinizi güçlendirebiliyor ve daha farklı yeniliklerle oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Aynı zamanda oyun içerisinde sürekli olarak güncellenen bir sezon içeriğinin olduğundan bahsetmek gerekiyor ve bu sezon içeriğiyle beraber de hem yeni özelleştirmelere, kostümlere, karakterlere ve çok daha fazlasına sahip olabiliyorsunuz.

Sezon biletini satın alma sayesinde farklı özelleştirmelere, görevlere ve çok daha fazla etkinlikle beraber karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla istediğiniz gibi ilerleyebiliyor, kendinize oyun içerisinde arkadaşlarınızla beraber bulabiliyor ve daha fazla detay ile beraber takımınızı kurarak elbette aksiyona ortak olabiliyorsunuz. Overwatch 2 içerisinde bildiğiniz üzere farklı dünyalar ve haritalar yer alıyor ve her haritanın kendine özgü yapısı bulunuyor. Bu yapılarla beraber elbette haritaya hakim olmak ve aynı zamanda harita içerisinde yer alan görevleri tamamlamak bir hayli önem arz eder. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde farklı oyun modları bulunuyor ve bu modlarla beraber farklı görevleri tamamlamak durumunda kalıyoruz. Örneğin hakimiyet modu ile beraber ilerleyebileceğiniz bir sistem içerisinde elbette kendi bölgenize hakim olmak ve aynı zamanda o bölgeyi ele geçirmek için büyük bir mücadele vermeniz gerekiyor. Bunun dışında standart bir rekabetçi moduna geçiş yaparsanız da düşman hatlarını yarmaya çalışıyor ve oyunun sonuna doğru ulaşmak tamamen sizin işiniz oluyor. Bunun yanı sıra koruma görevi üstlenebileceğimiz bir mod bizleri bekliyor. Bu mod ile beraber elbette ilerleyen ve yavaş yavaş gidiş yapan bir aracı kullanıyoruz.
 
 
 
Bunu en iyi şekilde korumak ve düşmanların saldırı ateşinden savunmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bu tarz oyun modlarıyla beraber oyunda gerçekten de eğlenceli bir içeriğin olduğundan bahsedebiliyoruz. Ancak serinin hayranları ve oyuncular, oyun içerisinde yer alan sistemlerin yetersiz olduğunu ve bazı noktalarda ise oyuncular oyunu bir hayli eleştiriyor. Eleştiri odağında genel olarak robot sistemi bulunuyor. Yani oyun içerisine giriş yaptıktan sonra insan olduğunuz yani robot olmadığınızı doğrulamanız gerekiyor. İşte bu noktada gerçekten de bazı sıkıntılarla karşı karşıya kalan oyuncular bulunuyor. Oldukça fazla puzzle yani bulmaca çözmeye hazırlanan oyuncular burada sürekli olarak aynı yerde takıldıklarını ve robot olmadıklarını bir türlü kanıtlayamadıklarını belirtiyor. Bu da oyun içerisinde yer alan güvenlik açığını beraberinde getiriyor. Dolayısıyla bu sistemlerin elbette doğru bir şekilde çalışmadığını ve oyuncular tarafından genel olarak eleştirildiğini aktarmakta fayda var. Zaten Steam platformundaki sayfasına bakacak olursanız, çoğunlukla olumsuz etiketine sahip olduğunu görebilirsiniz ve oyuncular bu durumdan oldukça şikayetçi bir şekilde yorumlarını dile getiriyor.

Takım tabanlı aksiyon sistemlerine geçiş yapabileceğiniz ve farklı kozmetiklere erişebileceğiniz yapım bildiğiniz üzere canlı servis bir yapıyı beraberinde getiriyor. Bu servisle beraber elbette sürekli olarak oyun güncelleniyor ve aynı zamanda rekabetçi bir ortamda bizlere sunuyor. Her dönem içerisinde ve sezon içerisinde yeni kozmetiklerin, içeriklerin, silahların, karakterlerin ve çok daha fazlasının bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. İlk oyunun ardından elbette devam oyunu için beklentiler bir hayli yüksekte ancak ne yazık ki bu beklentileri şu ana kadar karşılayamadığını aktarmakta fayda var.
 
Oynaması tamamen ücretsiz bir şekilde bizlere sunulan ancak oyun için mikro ödeme sistemlerinin de olduğu yapım içerisinde elbette farklı oyun modları ile beraber eşsiz haritalara doğru geçiş yapabiliyor ve her bir oyuncunun burada farklı taktiklerini ön plana çıkmış bir şekilde görebiliyorsunuz. Çünkü oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca elbette haritanın durumuna, kendi konumunuza ve savaş içerisindeki durumunuza göre farklı şekillerde stratejiler benimseyebiliyorsunuz ve aynı zamanda hızlı bir şekilde hareket etmeniz gerekiyor. Oyun içerisinde zaten aldığınız karakterle beraber doğru bir şekilde hareket etmek ve aynı zamanda doğru zamanda hamleler yapmak bir hayli önemli arz ediyor. Bu tarz detaylarla beraber kendinizi farklı stratejiler yaparken benimseyebiliyor ve diğer taraftan bitmek bilmeyen aksiyonun içerisinden kendinize bulabiliyorsunuz. Yapım içerisinde arkadaşlardan destek almak ve 40 farklı karakterle beraber ilerleyebileceğiniz bir sistemle beraber buluşmak elbette oldukça önemli.
 
 
 
Bu karakterlerin her birinin yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı özellikleri bulunuyor ve bu özellikleri kullanmak aynı zamanda onları en iyi şekilde değerlendirmek tamamen sizin işiniz oluyor. Çünkü oyun içerisinde bildiğiniz üzere her bir karakterin farklı farklı yetenekleri yer alıyor ve 4 farklı yetenekle beraber düşmanlarla nasıl karşı gelebileceğiniz ve aynı zamanda takımınıza nasıl bir destek sağlayacağınız sizin seçimlerinize göre değişkenlik gösterebiliyor. Bazı karakterler uçup kaçabiliyorken bazı karakterler ise tank bir karakter olduğundan dolayı elbette kendi takımına en iyi şekilde savunabiliyor ve açtığı kalkanlarla beraber mermileri adeta meydan okuyor. Diğer taraftan destek sınıfıyla beraber karakterleriniz ve takımınız aynı zamanda sağlık kazanabiliyor ve sürekli olarak sağlık yenilemesi ile karşı karşıya kalabiliyor. Bazı noktalarda ise nişancı bir karakter karşılarına çıkıyor ve bu karakterle beraber elbette uzaktan düşmanları gafil avlayabiliyor ve büyük hasarlar verebiliyorsunuz. Ancak her bir karakterin avantajı olduğu kadar dezavantajı da bulunuyor. Çünkü her bir karakter iki farklı sistemde bizlere sunuluyor.

Farklı oyun modlarında ustalaşabileceğiniz ve her oyun modu içerisinde deneyebileceğiniz farklı unsurların bulunduğu yapım içerisinde 5'e 5 takım mücadelesine adım atabiliyor ve bu deneyimlerle kendinizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Takım tabanlı sistemlerle beraber kendinize ait silah görünümleri seçebiliyor. 100 milyon oyuncuyla beraber ortaya çıkan ve şu anda ne yazık ki oyuncu sayısının bir hayli düştüğünü aktardığımız yapım içerisinde elbette kullanabileceğiniz karakterlerle beraber gidişatına yön verebiliyor ve savaşın seyrini değiştirmek sizin hamlelerinize göre değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla eğer bir savaşın gidişatı kötüye gidiyorsa elbette tüm imkanlarınızla beraber karakterinize en iyi şekilde ön plana atmaya hazırlanır ve takımınıza iyi bir destek sunmak tamamen sizin işiniz oluyor. 40 farklı karakterle beraber hücumlara önderlik edebileceğiniz ve düşmanları pusuya düşürebileceğiniz yapımda elbette harita içerisinde farklı taktikler benimseyebiliyor ve bu taktikleri en iyi şekilde değerlendirebiliyorsunuz.
 
Dostlarına destek olabileceğin, arkadaşlarınla beraber takım olabileceğin ve daha fazla taktikle beraber ön plana çıkabileceğin yapımda elbette her bir haritada farklı şekillerde arkalara saklanabiliyor. Eğer bir harita içerisinde köprü varsa, köprünün üzerine çıkıp elbette keşke nişancı tüfeği ile beraber düşmanları gafil avlayabiliyor ve daha farklı sistemlerle beraber kendi taktiklerinizi oyun içerisindeki haritanın durumuna göre değerlendirebiliyorsunuz. Zaten oyun içerisinde oyuncuları büyük özgürlük tanıyor ve neler yapabileceğiniz tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor ve gelişmiş sistemlerle beraber ilerleyebileceğiniz yapımda gelecek temasının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Ücretsiz bir şekilde oynanabilen bu yapım elbette farklı oyun modları ile beraber ön plana çıkarken aynı zamanda gelişmişlik hissiyatının da olduğundan bahsetmek gerekiyor. Çünkü oyun içerisinde ilk etapta tüm karakterlere erişemiyor ve bunun kilidini ilerleyen süreçte açabiliyorsunuz. Aynı zamanda farklı kozmetikleri ve içeriklere de bu şekilde seviye atlayarak ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde hem rekabetçi hem de normal oyun modları bulunuyor. Normal oyun modu içerisinde elbette istediğiniz gibi yer alabilir ve herhangi bir sıralama söz konusu olduğundan bahsetmiyoruz. Eğer rekabetçi moda giriş yaparsanız, burada bir lig sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz ve aldığınız galibiyete göre kendinizi daha güçlü oyuncularla bulabiliyorsunuz. Dolayısıyla rekabetçi mod içerisinde daha sert aksiyonlar, güçlü oyuncular, ciddi karşılaşmalar ve çok daha fazlası sizleri bekliyor diyebiliriz ve oyun her sezonda beraber elbette zorluğunu gitgide artırıyor ve akabinde ise oyuncuları burada daha fazla söz sahibi olabiliyor. Çünkü oyun çıkışı ile beraber ne kadar çok süre geçirirse, o kadar çok oyuncuların usta olmasını sağlayabilir ve oyuncular burada oldukça çok vakit geçirdiğinden dolayı her bir karakter üzerinde ustalaşabiliyor.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, çevrimiçi odaklı ve takım tabanlı bir yapıya sahip olan Overwatch 2, kendinizi sürekli geliştirebileceğiniz bir ortam sunuyor. Oyun, ikonik karakterleri ve serinin önceki oyunlarından tanıdık dikkat çekici oyun modlarıyla öne çıkıyor. Oyuncular tarafından zaman zaman eleştirilse de, halen piyasadaki yerini koruyor ve yeni güncellemelerle aktif tutulmaya çalışılıyor. Oyun içerisinde farklı haritalara geçiş yapabilir, ekibinizi belirleyebilir ve arkadaşlarınızı davet edebilirsiniz. Hem arkadaşlarınızla hem de dünya çapındaki oyuncularla oynayarak çevrimiçi rekabetçi ortamda kendinizi bulabilirsiniz. Oyun, farklı karakter sistemleri ile zenginleştirilmiş ve her biri kendine özgü sınıflara ve özelliklere sahip onlarca karakter sunuyor. Oyun, sürekli güncellenen sezon içerikleri ile de ilgi çekiyor. Bu sezon içerikleri, yeni özelleştirmeler, kostümler, karakterler ve daha fazlasını sunarak oyunculara sürekli yenilikler vaat ediyor. Karakter odaklı bu yapımda seviyenizi artırabilir, profilinizi güçlendirebilir ve yeni özelliklerle oyundaki yerinizi alabilirsiniz.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Bu sayede oyun içi dengelemelerin nasıl olduğunu, hangi karakterin nasıl yeteneğe sahip olduğunu ve çok daha fazlasını deneyimleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
LCK Yaz Mevsimi 2024 Finalinin Adı Belli Oldu! 2 Saat önce Street Fighter 6 Satışları Dört Milyona Ulaştı 07 Eylül Silent Hill 2 Remake'in İlk 90 Dakika Oynanış İçeriği Ortaya Çıktı 07 Eylül Earth Defense Force 6'nın Güncel Satış Sayısı Belli Oldu 07 Eylül Looney Tunes: Wacky World of Sports Çıkış Tarihi Belli Oldu 07 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler