PS4 Sistem Yazılımı Güncellemesi 5.50 Yayınlandı

08.03.2018 12:30 Gazali Çetinkaya

   Versiyon 5.50 Güncellemesindeki Temel Özellikler:

• Aile yöneticisi, ebeveyn veya vasi olarak, çocuğunuzun oyun oynadığı süreyi (PS4 sisteminde oturum açıkken geçen süre) takip edilebilir ve sınırlamaları buna göre ayarlayabilirsiniz. Her çocuğa ait oyun oynama süresi ayarlarını yönetmek için, (Ayarlar) > [Ebeveyn Kontrolleri/Aile Yönetimi] > [Aile Yönetimi] seçeneklerini belirleyin.
- Çocuğunuzun belirli bir günde toplam oynama süresini görüntüleyebilirsiniz.
- Çocuğunuzun bir günde kaç saat oyun oynayacağını sınırlandırabilir ve geceleri geç saatlerde ya da istenmeyen diğer zamanlarda oynamasını önlemek için oyun oynanabilen saatleri ayarlayabilirsiniz. Sınırlamalar haftanın her günü için ayarlanabilir.
- Ayarlanan oyun oynama süresi sona erdiğinde, çocuğunuzun oyun oynama süresinin dolduğunu bildiren bir bildirim ekranda tekrar tekrar görünür. PS4 sistemini, oyun oynama süresi sonra erdiğinde çocuğunuzun oturumunu otomatik olarak kapatacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
- Ayrıca, çocuğunuzun belirli bir gündeki oyun oynama süresini uzatabilir ya da kısıtlayabilirsiniz.
- Bilgisayarınızdan ya da akıllı telefonunuzdan (PlayStation App) uygulamasını kullanarak veya Web sitesini ziyaret ederek istediğiniz zaman çocuğunuzun oyun oynama süresini görüntüleyebilir ve yönetebilirsiniz. https://www.playstation.com/acct/family
• Aşağıdaki özellikler (Kütüphane) altına eklendi.
- Herhangi bir zamanda PlayStation Plus abonesi olduysanız artık, [PlayStation Plus] görünecek. Tüm ücretsiz PS Plus oyunlarınızı takip edebilirsiniz.
- Artık ihtiyacınız olmayan oyunları ve uygulamaları [Satın Alınan] altından gizleyebilirsiniz. Bir oyunu ya da uygulamayı vurgulayın, Options düğmesine basın ve ardından [İçerik Öğesini [Satın Alınan] Altında Gösterme] seçeneğini belirleyin.
 
   Versiyon 5.50 Güncellemesindeki Diğer Özellikler 
 
• [Supersampling Modu] (Ayarlar) > [Ses ve Ekran] > [Video Çıkış Ayarları] altına eklendi. PlayStation 4 Pro sisteminiz 2K veya daha düşük çözünürlükte bir TV'ye bağlıyken bazı oyunlardaki görüntü kalitesini arttırmak için bunu etkinleştirin. Bu ayar yalnızca PlayStation 4 Pro sisteminde mevcuttur.
• Artık logoları ve arka planları favori görüntülerinizle özelleştirebilirsiniz. Görüntü seçme ekranında bir USB depolama cihazından görüntü dosyalarını seçin. Aşağıdakilerden herhangi birini özelleştir.
- Takım Logosu
- Takım kapak görüntüsü
- Giriş ekranı için arka plan görüntüsü
- Mesaj gübü için görüntü
• Hızlı menüde (Çevrimiçi Arkadaşlar) (Arkadaşlar) olarak değiştirildi. Buradan çevrimiçi arkadaşlarınızı ve özel listeleri görüntüleyebilirsiniz.
• Hızlı menüdeki müzik oynatma işlevleri geliştirildi.
• Artık takım profilleri ekranından etkinlikler oluşturabilirsiniz. Ekranda [Etkinlikler] > [Bu Takım için Etkinlik Oluştur] seçeneklerini belirleyin.
• Giriş ekranından ya da (Kütüphane) altından PlayStation VR'da oynanabilecek oyunları kolaylıkla bulabilirsiniz. (PS VR) desteklenen oyunların yanında görüntülenir.
• Artık bildirimleri silebilirsiniz. Bildirim listesini görüntülemek için (Bildirimler) seçeneğini belirleyin, Options düğmesine basın ve ardından [Sil] seçeneğini belirleyin.
• Takip ettiğiniz oyuncular listesini ve takipçilerinizin listesini kimlerin görüntüleyebileceğini artık ayrı olarak belirleyebilirsiniz. (Ayarlar) > [Hesap Yönetimi] > [Gizlilik Ayarları] > [Arkadaşlar | Bağlantılar] öğesini seçin.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 26 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 6 Saat önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 7 Saat önce Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor 8 Saat önce Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor 9 Saat önce Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler