PS5 ABD Tarihinde En Hızlı Satan Konsol Oldu

12.03.2021 19:13 Gazali Çetinkaya

 
Market araştırması firması NPD Group'un verilerine göre, PlayStation 5 Amerika Birleşik Devletleri tarihinde en hızlı satan oyun konsolu olmayı başardı. Adet satışı açısından değil. Piyasada bulunduğu dört ayda yaptığı satışlardan elde ettiği dolar miktarı açısından.

Geçtiğimiz Şubat ayında ise en çok satan konsol hem adet hem de dolar açısından Switch oldu. Switch 27 aydır üst üste ABD'de en çok satan oyun konsolu unvanını koruyor ve bu da bir rekor. Switch ayrıca Şubat ayı ile birlikte DS'i geride bırakarak Wii'nin arkasında ikinci sıraya oturdu.
 
Şubat ayında en çok satan oyun Super Mario 3D World + Bowser's Fury oldu ve üstlelik bunu sadece kutulu sürüm satışlarla yaptı. ABD'deki oyun satışlarında Nintendo yapımlarının dijital verileri bulunmuyor. Super Mario 3D World + Bowser's Fury'yi Call of Duty: Black Ops Cold War ve Persona 5: Strikers takip etti. 
 
ABD'de de Şubat ayında tüketiciler oyun konsollarına ve oyunlarla ilgili içeriklere ve aksesuarlara toplamda 4.6 milyar dolar harcadı ve bu da bir önceki yılın Şubat ayına kıyasla %39 daha yüksek.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 50 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 06 Mayıs Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 06 Mayıs Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 06 Mayıs Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 06 Mayıs Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 06 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler