PS5 Geliştiricilerinden SSD ve 3D Ses Hakkında Yorumlar

01.09.2020 17:43 Gazali Çetinkaya

 
Insomniac Games, Ubisoft, Guerrilla Games ve Capcom dahil olmak üzere birçok geliştirici PlayStation 5'in ultra yüksek hızlı SSD'si ve Tempest 3D AudioTech desteği hakkında açıklamalarda bulundu.

Brian Horton – Kreatif Direktör, Marvel's Spider-Man: Miles Morales

"Anında yüklemeler ve hızlı seyahatin dışında, SSD daha detaylı asset'leri daha hızlı yüklememize ve görüntülememize olanak sağlayacak. Bu da şehrin daha iyi görüneceği anlamına geliyor ve bu sadece bir başlangıç. Önümüzdeki yıllarda SSD'nin gücünden daha fazla faydalanmak için sabırsızlanıyoruz."
 
Gavin Moore – Kreatif Direktör, SIE Japan Studio (Demon's Souls)
 
"Bunu sadece depolama olarak görmüyoruz, bellek olarak da görüyoruz. SSD'nin hızı sayesinde verileri aşırı yüksek hızlı yükleyerek ölümlerinizin intikamını almak için sizi anında aksiyon geri döndüreceğiz." 

Neil Hill – Baş Programcı, Far Cry 6

"SSD çığır açan bir özellik. Yeni nesilde ilerledikçe streaming ve açık dünya oyun tasarımında inanılmaz yenilikler göreceğimizi düşünüyorum."

Mathijs de Jonge – Kreatif Direktör, Guerrilla Games (Horizon Forbidden West)

"PlayStation 5'in Tempest 3D AudioTech desteği sayesinde sunacağımız seslerle oyuncular etraflarındaki makineleri daha kolay bir şekilde bulabilecekler ve bu etrafınızın sarılmış olduğu ve gizlice ilerlemek istediğiniz anlar için harika bir özellik."

Jun Takeuchi – Baş Yapımcı, Resident Evil Village

"3D ses, yeni nesli gerçekten bir adım ileriye taşıyabilecek bir özellik ve sanki korku oyunları düşünülerek yapılmış gibi. Eskiden oyuncular uzamsal ses için kendi zamanlarını ve paralarını yatırmaları gerekiyordu. Artık sadece bir kulaklık takarak tam bir 3D ses deneyimini yaşayabilecekler."

Geliştiricilerden SSD ve 3D ses ile ilgili daha fazla yoruma PlayStation Blog üzerinden göz atabilirsiniz.

PlayStation 5 noel döneminde piyasaya sürülecek.

Yeni tanıtım videosunu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 05 Mayıs Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 05 Mayıs Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 05 Mayıs Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 05 Mayıs Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 05 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler